Consumul de morcovi te ajută să previi apariţia unei boli grave

În cel mai nou studiu publicat în revista American Journal of Clinical Nutrition, medicii au raportat că beta-carotenul, compus chimic prezent în legumele colorate, ar ajuta organismul să lupte contra tumorilor de sân.

separator

morcoviMai exact, consumul regulat de morcovi, dar şi de alte legume bogate în beta-caroten, precum roşiile şi ardeii roşii, scad cu până la 60 la sută riscul de a dezvolta cancer mamar, potrivit experţilor.

Beta-carotenul este o substanţă chimică naturală ce se transformă în organism în vitamina A, şi este găsit din abundenţă în legumele colorate, pe care oamenii de știință ne sugerează să le consumăm, întrucat acestea ne pot feri de boli de inimă, cancer şi sunt parte a unei diete sănătoase.

Specialiştii de la The European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition au cercetat cazurile a 1500 de femei diagnosticate cu tumori de sân şi alte 1500 de femei sănătoase.

Toate femeile au fost chestionate cu referire la modul lor de viaţă şi obiceiuri alimentare, după care au făcut analize de laborator pentru a măsura concentraţia de beta-caroten în sânge, dar şi de vitamina C şi licopen.

Rezultatele au arătat ca acele femei care obişnuiau să includă în dieta lor alimente bogate în beta-caroten, precum morcovii şi ardeii roşii, avea şanse mult mai înalte să rămână sănătoase.

,,Modul sănătos de viaţă scade riscul de a ne îmbolnăvi de cancer, iar studiul dat este o confirmare’’, spune Dr. Richard Berks, de la fundaţia Breast Cancer Now.
,,Se ştie de mult timp că o dietă sănătoasă, care să includă şi consumul de legume precum morcovii, poate reduce riscul de a dezvolta cancer la sân, deoarece aceasta contribuie, în primul rând, la menţinerea unei greutăţi corporale sănătoase’’, a accentuat Dr. Berks.
,,Trebuie să cunoaştem că deşi este foarte important să consumăm legume, nu există, din pacate, un superaliment atunci când vine vorba de cancerul la sân şi că orice persoană poate să reducă riscul de cancer şi de alte multe boli dacă face în viaţă alegeri sănătoase – îşi menţine greutatea corpului în limite normale, adoptă un regim alimentar variat şi echilibrat, limitează acţiunea factorilor toxici asupra organismului şi face cât mai multă mişcare.’’, precizează Dr. Richard Berks.

În R. Moldova anual sunt diagnosticate în jur de 900 de femei cu cancer la sân, iar 10 la sută dintre ele pierde lupta cu boala pe parcursul primului an de la depistarea maladiei.

Ea ne va reprezenta țara la Eurovisionul de la Stockholm! Așteptai așa rezultat?
Articolul anterior
Alla Donțu, indignată sau mulțumită de câștigătoarea Eurovision? Vezi mesajul ei
Articolul următor
Alte articole interesante