Cum combaţi starea de mahmureală?

După o seară în care alcoolul nu a lipsit din meniu, cu siguranţă durerile de cap, senzaţia de moleşeală şi cea de sensibilitate la lumină nu vor întârzia să îşi facă apariţia. Nutriţioniştii spun că aceste simptome vor aparea inevitabil după o noapte în care alcoolul a fost „ingredientul” de bază al petrecerii de sărbători. Medicii oferă câteva soluţii la îndemâna fiecăruia pentru a combate eficient efectele negative ale excesului de alcool.

separator

Remedii-mahmureala-vedetepenet.ro_

 Bea cât mai multă apă. Alcoolul are capacitatea de a deshidrata, acesta fiind şi principalul motiv pentru care ne simţim lipsiţi de vlagă şi ne doare capul. Astfel, imediat cum te trezeşti bea un pahar mare de apă. Aceasta va accelera eliminarea toxinelor din organism.
bea-apa-inainte-de-a-manca-sa-nu-te-ingrasi-434x3261

● Ia o aspirină. Acest medicament te va ajuta să scapi de durerile insuportabile de cap. Pentru ca efectul să fie unul mai puternic este indicat să iei această pastilă, împreună cu un pahar de apă inainte  de a merge la culcare. Dacă ai omis acest aspect, ia aspirina imediat ce te-ai trezit.

● Ceaiul verde îndepărtează mahmureala mult mai repede decât o ceaşcă de cafea tare. Această băutură se prepară din următoarele ingrediente: trei linguriţe de ceai verde, sucul unei lămâi, o linguriţă de miere şi 500 mililitri de apă fierbinte, care a fiert timp de un minut. Băutura se infuzează cinci minute şi apoi se bea.

646x404

●  Ia vitamine din complexul B. Alcoolul elimină aceste vitamine din organism, apărând astfel starea de oboseală accentuată. Dincolo de comprimate, vitaminele pot fi luate din broccoli, iaurt, laptele de vacă, ouă, pâinea integrală, cerealele integrale, din peşte şi nuci.

● Evită să bei cafea. Această băutură îngustează vasele sanguine şi măreşte tensiunea. În cazul în care eşti un băutor înrăit de cafea, poţi să bei o singură ceaşcă, dar numai după ce ai băut paharul cu apă.

● Mere şi banane. Mănâncă mere pe stomacul gol, imediat cum te-ai trezit, sau prepară-ţi un milkshake cu banane şi miere. Bananele ajută la calmarea stomacului şi compensează deficitul de magneziu şi potasiu, minerale ce au fost eliminate de organism din cauza excesul de alcool.

Sursa

 

 

Miss Unica Sport, în vizită la “Acasă Devreme”
Articolul anterior
Prima poză cu fetiţa lui Vladimir Kliciko
Articolul următor
Alte articole interesante