Cum este falsificat piperul negru? Adevărul trist despre acest condiment

Piperul negru este folosit nu doar pentru gustul său aromat şi picant, dar și pentru beneficiile sale asupra organismului. Acest condiment îmbunătăţeşte digestia, elimină excesul de gaze din intestine, contribuie la parofilaxia bolilor cardiovasculare şi a cancerului. Piperul negru este însă un aliment costisitor şi pentru a ieftini costul produsului, deseori acesta ajunge falsificat pe rafturile magazinelor .

separator

piper

Piperul negru măcinat este cel mai utilizat condiment. El este adăugat în marinade, ciorbe, umpluturi, salate de legume și alte bucate. Probabil în fiecare bucătărie se găseşte un recipient cu piper negru. Pentru a beneficia de proprietățile piperului negru, acesta trebuie să fie de o calitate înaltă.

Din păcate, pentru a ieftini costul piperului negru, deseori acesta conține adaosuri ascunse, cum ar fi amidon, cretă și altele. Multe gospodine se plâng că piperul negru măcinat nu mai este astăzi ca cel de altădată. Acesta poate lăsa la fundul cratiţei un sediment negru, zgrunţuros, atunci când prepari o ciorbă, aşa încât repede îţi dai seama că ai avut de a face cu un produs de proastă calitate, falsificat. Ţi s-a întâmplat şi ţie să vezi asta?

100123-730x382

Cum să verifici calitatea piperului negru măcinat

Chiar dacă acest test nu îl poţi face în magazin sau la piață, vei testa totuși piperul unor producători şi vei putea recunoaşte care este de calitate și care nu.

1. Ai în față trei mostre: primul este un piper de calitate superioară, al doilea este de calitatea întâi, ultimul (cel mai negru) este de calitatea a doua.

Calitatea înaltă poate fi deosebită după culoare: de la maro deschis la maro. Cu cât sunt mai multe particule gri sau de culoarea pământului, cu atât condimentului este de o calitate mai proastă.

89_1

2. Deși piperul negru este foarte răspândit, acesta este destul de costisitor. Pentru a avea un venit mai mare, unii producători adaugă coajă de piper negru, precum și făină, amidon, orez mărunțit și altele.

Priveşte mostrele din fotografie. În primul caz, observi un praf de culoare gri cu o structură asemănătoare făinei și lipsă de miros. În al doilea caz, observi un produs neuniform de culoare gri cu praf alb. Acesta este fals. Aici se conține foarte puțin piper negru.

36_2

3. Pentru a verifica dacă piperul negru are adaosuri, poţi face următorul test. Turnați peste puțin praf de piper negru apă fierbinte și urmăriți ce se întâmplă.

Adaosurile se vor observa: amidonul va fierbe, iar făina va da un miros acriu. În imagine, în primul recipient se află piper de calitate superioară, apoi de calitatea a doua și piper cu adaosuri.

23_3sursa

10 reguli despre succes de la Donald Trump!
Articolul anterior
Alarmant! Veganismul ar putea fi pedepsit cu închisoarea
Articolul următor
Alte articole interesante