Cum îţi dai seama dacă oul este de calitate şi conţine nutrienţii necesari pentru organism

Ca să ştii că ouăle pe care le consumi sunt de calitate şi conţin o mulţime de nutrienţi valoroşi pentru sănătate trebuie să analizezi culoarea gălbenuşului, care îţi spune multe despre calitatea produsului pe care l-ai cumpărat.

separator

collageCuloarea gălbenuşului este determinată de numărul carotenoizilor din conţinutului oului, iar aceştia sunt antioxidanţii care ajută la formarea vitaminei A în corp, necesară pentru dezvoltarea oaselor şi esenţială pentru vedere, piele, mucoase, celulele imunitare.

Ca să ştii dacă ai cumpărat ouă de calitate, iată o scală prezentată de BrightSide şi care te ajută să stabileşti acest lucru. În principiu, trebuie să reţii că cu cât este mai colorat intens gălbenuşul, cu atât va fi mai bogat în nutrienţii esenţiali pentru corp.

cum-verifici-calitatea-unui-ouAtunci când găinile sunt hrănite numai cu cereale, gălbenuşul oului va fi de culoare galben pal.

În schimb, dacă în alimentaţia găinilor intră porumbul, insectele şi iarba proaspătă, gălbenuşul oului va căpăta o culoare intensă de portocaliu. Astfel, cu cât este mai intensă culoarea, cu atât poţi să consideri că oul este de calitate bună.

guess-which-one-of-these-egg-yolks-is-actually-from-a-healthy-chickenCe trebuie să ştii este că în lunile de iarnă, gălbenuşul ouălor poate să capete o culoare uşor mai deschisă, deoarece alimentaţia lor nu va fi atât de bogată în iarbă prospătă. Însă, tot poţi să faci alegerile cele mai bune, urmărind ca această culoare să nu fie una foarte deschisă.

Ouăle conţin proteine de înaltă calitate şi sunt recomandate în meniu. De asemenea, gălbenuşul de ou este bogat în vitamina A, D si E, iar culoarea este dată de conţinutul de luteină şi zeaxantină, doi compuşi recomandaţi pentru sănătatea ochilor, protejându-i de razele ultraviolete.

Ca să beneficiezi de nutrienţii esenţiali din ouă este de preferat să nu le consumi niciodată prăjite, ci fierte sau în omletă la cuptor.

sursa

Alexandra Shine nu a mai folosit placa pentru păr de peste 2 ani. Iată motivul!
Articolul anterior
Foloseşti scorţişoară adusă din China? La ce riscuri te expui
Articolul următor
Alte articole interesante