Cum nu trebuie consumat ceaiul

6 sfaturi pentru băutorii de ceai

separator
35iaiac

Nu consuma ceai pe stomacul gol
Consumarea ceaiului pe stomacul gol, mai ales dacă ceaiul este foarte fierbinte sau foarte rece poate schimba temperatura în stomacul ţi splina ta, fiind posibile astfel efecte adverse nedorite.

Nu consuma ceaiuri prea puternice
Ceaiurile foarte puternice, cu un conţinut mare de cafeină şi tanin te poate afecta negativ, provocân insomnii şi migrene.

Nu fierbe ceaiul prea mult timp
Atunci când fierbi prea mult ceaiul polifenolii şi uleiurile conţinute de ceai intră în procesul de oxidare, facând astfel ceaiul mai puţin transparent, reducând din aromă şi efectele terapeutice. De asemenea, prin fierberea îndelungată se pot pierde multe vitamine conţinute de ceai.

Nu consuma ceaiuri înaintea mesei
Consumul de ceai înainte de masă îţi poate reduce apetitul şi îngreuna digestia. Este recomandat să nu consumi ceaiuri cu cel puţin 30 minute înainte de masă.

Nu consuma ceai pentru a te ajuta să înghiţi medicamente
Cele mai multe ceaiuri au conţinut ridicat de tanin care efectează în mod negativ digerarea medicamentului.

Nu consuma decât ceai proaspat făcut
Ceaiul făcut cu o zi în urmă îşi pierde valoarea nutritivă şi beneficile pe care le aduce sănătăţii. Mai mult, ceaiul lăsat mai mult timp este mediul propice de dezvoltare a unor bacterii. Ceaiul „învechit” se poate folosi pentru tratamente externe.

Sursa

A slăbit 30 de kilograme privind emisiunea “Serviciul de Slăbit Sănătos”! Vezi cum i-a reușit
Articolul anterior
„În adolescență eram ca o gogoașă”. 7 reguli de slăbire de la Daniela Jenunchi!
Articolul următor