Iată o alternativă sănătoasă a untului clasic

Caju, migdale sau arahide? Poţi să le foloseşti separat sau împreună pentru a face acasă o pastă delicioasă şi sănătoasă pentru tartine.

separator

Oleaginoasele (nuci de la noi, nuci braziliene, caju, arahide, migdale) pot să fie folosite pentru a prepara un unt delicios. Acesta poate să fie folosit ca înlocuitor al unutului din lapte de vacă atât pe pâine prăjită, cât şi în prăjituri.

Dacă preferi să cumperi untul de arahide de exemplu trebuie să alegi o variantă sănătoasă. Citeşte întotdeauna eticheta cu ingrediente care nu trebuie să conţină denumiri necunoscute. Încearcă să alegi un produs care să conţină doar nucile. De preferat este să-l prepari în casă, deoarece astfel vei şti cu exactitate că produsul final conţine doar arahide sau alt tip de nuci coapte şi mixate până rezultă o pastă cremoasă.

Nuts01

Ca să le prepari acasă trebuie să cumperi oleaginoasele crude, să le coci în cuptor, să le laşi la răcit şi să la mixezi în robotul de bucătărie timp de 5 minute până îşi eliberează uleiurile şi se transformă într-un unt cremos.

Folosite în cantitate moderată (aproximativ două linguri pe zi), aceste variante de unt din nuci aduc nutrienţi benefici pentru inimă şi sistemul osos.

dsc039322

Untul din nuci este bun pentru inimă

Conţine acizi graşi omega-3 care sunt esenţiali pentru sănătatea inimii. Pe lângă întrebuinţările obişnuite peste toast, în smoothie sau prăjituri, untul din nuci poate fi amestecat cu parmezan, usturoi şi busuioc proaspăt pentru a obţine un pesto delicios pentru paste.

DSC_5347

Cum să-l prepari acasă?

Cumpără 500 grame de nuci crude, pune-le 10 minute la cuptor, lasă-le la răcit şi mixează-le în robotul de bucătărie cu foarte puţină sare de mare, timp 5 minute până când îşi eliberează uleiurile.

Sursa

Lenuța Burghilă va reprezenta Moldova la ”Miss Bunicuța 2014”
Articolul anterior
Kate Middleton îți recomandă pantofii nude!
Articolul următor
Alte articole interesante