Cum te ajută apa cu lămâie să slăbeşti

Intensitatea metabolismului este rata la care corpul tău arde combustibilul pentru a produce energie. Trebuie să știi, totodată, că ceea ce influențează viteza metabolică nu este tipul de aliment pe care îl consumi, ci cât de multă masă musculară ai, dezvoltată prin antrenamente și exerciții fizice regulate.

separator

lemon_juice_1

Cu toate acestea, consumul unei cantităţi mai mari de apă poate stimula ușor metabolismul, iar apa cu lămâie este un remediu sănătos, care te ajută să te hidratezi. Mai ales, dacă practici exerciții fizice în mod regulat. Apa cu lămâie aportă în organism vitamine şi electroliţi.

Apa accelerează metabolismul

Un studiu publicat în Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism a constatat că rata metabolică bazală s-a intensificat cu 30%, timp de 10-40 de minute, după ce participanţii au băut două ceşti de apă. Oamenii de ştiinţă au concluzionat că apa stimulează metabolismul, iar menţinerea organismului în stare hidratată poate duce la arderea cu 96 de calorii mai mult, zilnic. Apa potabilă cu lămâie este o componentă a volumului de apă consumat zilnic.

Lămâia energizează

Sucul unei lămâi îți suplinește cu doar 15 calorii dieta zilnică. În pofida conținutului caloric mic, o lămâie are 40% din necesarul zilnic recomandat de vitamina C. În cantități mici, lămâia aportă în organism electroliţi esențiali, cum ar fi kaliu, magneziu, sodiu, calciu.

Sărurile minerale, pierdute prin transpirație și piele, trebuie însă compensate în organism, mai ales după un antrenament sportiv intens.

Sigur greşeşti şi tu când faci acest lucru iarna pentru a te încălzi
Articolul anterior
Steven Seagal, acuzat de hărțuire sexuală!
Articolul următor
Alte articole interesante