Cum te ajută piperul negru la slăbit?

Pe lângă faptul că oferă gust bucatelor, piperul negru are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Piperul ușurează digestia, manifestă proprietăți antibacteriene și antivirale și conține mai multe vitamine precum Vitamina K, mangan, kaliu, fibre. De ce este folositor să incluzi piperul în rețete și când îl poți folosi ca medicament?

separator

1. Piperul ameliorează digestia și combate diareea, balonarea și crampele provocate de fermentarea alimentelor nedigerate suficient.

2. Combate răceala și tusea – în medicina naturistă orientală și nu numai, ppiperul este adăgat în licorile pentru vindecarea răcelilor și tusei, deoarece piperul are capacitatea să desfunde nasul și sinusurile.

3. Piperul este antibacterian. Proprietățile antibacteriene ale piperului negru ajută organsimul să lupte împotriva infecțiilor și împiedică proliferarea bacteriilor din tractul digestiv.

4. Piperul negru alină durerile reumatice, îmbunătățește circulația la nivelul mușchilor și tendoanelor, manifestă proprietăți antiinflamatoare și regenerante.

5. Are acțiune diuretică. Piperul este un bun antioxidant, ce poate preveni cancerul, bolile cardiovasculare și infecțiile urinare.

6. Ajută la slăbit – cercetările au stabilit că cojițele în care sunt învelite boabele de piper ajută la îmbunătățirea tranzitului intestinal. În plus, piperul accelerează arderile metabolice și topirea grăsimilor prin sporirea termogenezei. Adăugat în bucate, piperul negru contribuie la reducerea poftei de mâncare și consumului de sare.

Piperul trebuie folosit cu moderatie, nu în cantități mari. Idfeal ar fi să folosiți piper negru proaspăt măcinat.

Condimentul este contraindicat bolnavilor care suferă de ulcer gastric acut.

Gwyneth Paltrow a împlinit 50 de ani. Secretele alimentare ale vedetei care o ajută să nu-și arate vârsta

Gwyneth Paltrow a sărbătorit recent împlinirea vârstei de 50 de ani, vârstă pe care nu o arată datorită stilului de viață pe care îl are. Mai mult, actorul Brad Pitt a anunțat că rutina lui de îngrijire este atât de complexă datorită lui Gwyneth Paltrow, fosta lui logodnică și prietenă dragă.

Gwyneth Paltrow Shares Rare Picture of Apple & Moses - PureWow

Actrița se bucură pentru felul în care arată la 50 de ani, dar și pentru modul în care are grijă de sănătatea și corpul ei.

Într-un articol recent publicat în Goop, despre împlinirea vârstei de 50 de ani, Gwyneth Paltrow spune că „este important să fii grațioasă când vine vorba de îmbătrânirea corpului și să fii iertătoare. Poate că pielea sau mușchii mei nu mai arată cum arătau odată și asta este în regulă. Trebuie să te recalibrezi”.

Pentru că își apreciază procesul de îmbătrânire, actrița notează că este recunoscătoare pentru alegerile sănătoase pe care le-a făcut de-a lungul anilor.

„Chiar mă simt bine că împlinesc 50 de ani. Mă simt norocoasă că am un corp puternic și sănătos. Simt că multe decizii pe care le-am luat la 20, 30 și 40 de ani joacă un rol important acum”, a scris Gwyneth Paltrow.

Nu este de mirare că vedeta afișează o siluetă de invidiat. Unul dintre obiceiurile alimentare de care se ține de câțiva ani și care a ajutat-o în lupta împotriva inflamațiilor din organism este să mănânce ,,curat”. Un alt aspect legat de procesul de îmbătrânire, care este de mare interes pentru actriță, este preocuparea pentru starea sa de sănătate.

„Am observat că cu cât îmbătrânesc, cu atât sunt mai interesată să-mi monitorizez sănătatea, fac analize de sânge și colectez informații despre nivelul inflamațiilor, despre glicemie, somn, vitamine etc.”, mai spune actrița.

Secretul tinereții? O alimentație curată

Vedeta menționează că o dietă curată o ajută să se concentreze mai mult asupra sănătății sale.

„Anul trecut am renunțat la alcool și m-am concentrat pe reducerea inflamațiilor. Nu mănânc cereale, nu consum zahăr și mănânc foarte multe legume și proteine. Mult pește și mult ulei de măsline”, notează actrița.

Stilul de viață și stilul alimentar pe care se concentrează Gwyneth Paltrow se aseamănă foarte mult cu practicile locuitorilor din zonele albastre, regiuni cu cel mai mare număr de centenari din lume. În aceste regiuni se consumă foarte multe surse de grăsimi sănătoase, fructe și legume, cereale integrale, iar consumul de carne și zahăr adăugat este redus.

De ziua sa, actrița a participat la o ședință foto în care a pozat nud.

GP's 50th

Gwyneth Paltrow este mamă doi copii.

sursa

A început sezonul ciupercilor! ANSP vine cu recomandări

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) informează că pe parcursul primelor nouă luni ale anului 2022, au fost înregistrate 11 cazuri de intoxicații cu ciuperci cu afectarea a 14 persoane, dintre care 2 copii. De asemenea, pe parcursul anului 2021, au fost înregistrate 143 de cazuri de intoxicație cu ciuperci otrăvitoare cu afectarea a 180 de persoane, dintre care 41 au fost copii cu vârste de până la 17 ani.

Potrivit ANSP, cauzele principale care au generat apariția intoxicațiilor au fost colectarea independentă din locuri neautorizate, prepararea și consumul ciupercilor conservate în condiții casnice.

În vederea prevenirii cazurilor de intoxicaţii cu ciuperci, îndeosebi a formelor grave, ANSP recomandă respectarea următoarelor reguli:
# consumaţi doar ciupercile cumpărate în locuri autorizate;
# evitaţi procurarea ciupercilor de la persoanele neautorizate, care le comercializează în preajma traseelor auto;
# evitaţi recoltarea ciupercilor de pe terenurile care au fost tratate cu pesticide sau din preajma autostrăzilor;
# ciupercile bătrâne, degradate şi viermănoase nu trebuie să fie culese şi consumate, deoarece în ciupercile bătrâne se acumulează dejecţiile larvelor de insecte;
# nu păstați preparatele care conțin ciuperci mai mult de 24 de ore;
# consumați ciupercile comestibile în stare tânără, suficient de bine preparate termic (minim 30 minute);
# consultaţi o persoană competentă pentru recunoaşterea ciupercilor comestibile şi necomestibile şi pentru a exclude orice nesiguranţă pe care o aveţi atunci când le culegeţi.

Mergând la cules ciuperci, multe persoane se bazează pe cele mai „sigure” semne care, în opinia lor, îi ajută să identifice uşor o ciupercă otrăvitoare. Iată care sunt aceste teste FALSE de care NU trebuie să țineți cont niciodată:
# FALS: ciupercile atacate de către limacși sau de către insecte nu sunt toxice;
# FALS: schimbarea culorii unei secțiuni executate în corpul de fructificație al ciupercii poate indica toxicitatea ei;
# FALS: la contactul dintre o ciupercă otrăvitoare și un obiect de argint (de obicei un tacâm), aceasta din urmă se înnegrește;
# FALS: dacă se gătesc sau se țin ciupercile în oțet, acestea își pierd toxicitatea;
# FALS: prin aruncarea apei în care s-au ținut ori gătit ciupercile, se micșorează toxicitatea acestora;
# FALS: înnegrirea cepei sau a usturoiului în timpul fierberii ciupercilor indică toxicitatea;
# FALS: colorația vie a unei ciuperci indică toxicitatea ei.

Pentru a informa și sensibiliza populația despre pericolul consumului de ciuperci otrăvitoare și efectele asupra sănătății, despre măsurile de prevenire a intoxicațiilor cu ciuperci și despre primul ajutor în caz de intoxicație, ANSA organizează, în premieră, în perioada 3-9 octombrie, Săptămâna națională de prevenire a intoxicațiilor cu ciuperci.

Pe parcursul săptămânii vor fi realizate activități de informare și comunicare tematică, discuții publice, instruiri, mese rotunde, seminare de instruire.

ANSA retrage un lot de ouă din cauza unei bacterii. Consumatorii pot returna produsul

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a inițiat procedura de retragere din rețeaua de comerț și rechemare de la clienți a unui lot de ouă de găină. Cauza retragerii este depistarea prezenței Salmonella în fecalele găinilor ouătoare. 

ANSA a anunțat retragerea unui lot de ouă de găină din rețeaua de comerț. Persoanele care au procurat aceste ouă le pot returna

Lotul de ouă sunt de producție SRL „Aviton Agro” , codul 3MD TR 027, iar perioada de expirare este de la 18 octombrie 2022 până la 29 octombrie 2022.

Persoanele care au achiziționat produse din lotul dat sunt rugate să se abțină de a le consuma și sunt în drept să le returneze magazinului de unde au fost procurate. 

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii care comercializează produse neconforme sunt responsabili de retragerea acestora de pe piață și cooperează cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse pentru evitarea sau reducerea riscurilor prezentate de un produs alimentar introdus pe piață.  

Pentru informații suplimentare, ANSA îndeamnă oamenii să contacteze administrația SRL „Aviton Agro”, la numărul de telefon +373 029 147 895. 

Caz medical extrem de rar: o femeie a născut în același timp doi copii cu părinți diferiți
Articolul anterior
O minoră de 14 ani din Strășeni și-a omorât amica pentru o datorie
Articolul următor