De ce bărbații trebuie să consume mai multă apă decât femeile?

1-664Deoarece volumul de apă pe care trebuie să-l consume o persoană pe zi depinde de vârstă, mușchi și țesut adipos. Țesutul muscular are nevoie de mai multă apă decât cel adipos.

separator
De aici reiese că bărbații au nevoie de mai multă apă decât femeile, pentru că masa musculară la ei este mai mare. Din aceleași considerente, un tânăr are nevoie de mai multă apă, decât o persoană mai învârstă.

De câtă apă ai nevoie zilnic?

Fiecare celulă a organismului nostru este în mare parte din apă, respectiv acesta este compus în proporție de 70% din apă. Ea conține minerale necesare, dizolvă și transportă substanțele nutritive fiecărui organ și încetinește procesul de îmbătrânire.

Menținerea unui echilibru de lichide zilnic, este esențial pentru viața ta. În cazul în care celulele au mai puțină apă decât este necesar se deshidratează și mor.

Un calcul aproximativ pentru o persoană adultă este de la 1,5 l până la 2,5 l de apă pe zi.

60672946Ce rol joacă apa pentru organism?

Cu siguranță ai mai auzit de ”greva foamei” ținută de unele persoane în semn de protest… Fără hrană omul poate trăi câteva săptămâni, timp în care organismul obține nutrienții necesari din masa musculară și țesutul adipos (numit și ”depozitul” său). În schimb, de apă organismul nu poate fi lipsit decât câteva zile, iar dacă este expus unor temperaturi înalte, care provoacă transpirația, nici-o zi.

Astfel, organismul are nevoie de apă pentru a:

  1. Digera hrana îngerată, transportând substanțele nutritive prin pereții intestinali celulelor.
  2. Transportă deșeurile din organism.
  3. Participă la diverse reacții chimice, cum ar fi metabolismul (digestia alimentelor, producerea de energie și reconstruirea celulelor).
  4. Transmite mesajele intracelulare, astfel încât creierul tău gândește, ochii văd, mușchii se mișcă etc.
  5. Reglează temperatura corpului prin mecanismul de transpirație.

barbat_bea_apaTrei sferturi din conținutul de lichide din organism este intracelular (lichidul din interiorul celulelor), iar restul este lichid extracelular. Acesta din urmă este lichidul localizat între celule: plasma din sânge, sistemul limfatic care curge prin ganglionii limfatici, urina, secrețiile corpului (transpirația, lichidul seminal, secrețiile vaginale).

În concluzie, apa este sănătate, dar și frumusețe deoarece nu lasă celulele să se ”usuce” și să provoace apariția ridurilor premature!

Text : Snejana Țugui

OMApă potabilă – OM
Livrare : 14 200
tel.: 022 14200
http://om14200.md/

Reacția participanților care nu au trecut în finala Eurovision Moldova
Articolul anterior
Cindy Crawford: la 47 ani cu o siluetă de invidiat. Află secretul ei!
Articolul următor
Alte articole interesante