De ce este periculos să mănânci biscuiţi

Grăsimile prezente în unii biscuiţi ar putea afecta memoria, indiferent de vârsta consumatorului, potrivit unei cercetari recente.Efectul nefast asupra memoriei este pus pe seama acizilor trans adăugaţi în biscuiţi pentru a le ameliora textura, pentru a le prelungi temenul de valabilitate şi pentru a le da gust, informează Medisite.

separator
biscuite

Aceasta constatare a fost facută de oamenii de ştiinţă de la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii din San Diego. Cercetarea a fost efectuată pe 1.000 de bărbaţi sănătoşi, cu vârsta mai mică de 45 de ani. Dupa ce au răspuns la întrebări legate de alimentaţie, voluntarii au participat la un test de memorare, care consta în reţinerea unor cuvinte. S-a constatat că persoanele care consumau alimente cu grăsimi trans au obţinut rezultate mai slabe, indiferent de vârstă.

„Acizii graşi trans sunt o otravă pentru organism, ei nu furnizează organismului ceea de ce are nevoie”, afirmă dr. Beatrice Golomb, coordonatorul studiului.

Specialiştii spun că aceste grăsimi artificiale pătrund în fiecare celulă a corpului şi pot perturba funcţiile celulare. Acizii graşi trans mai sunt adăugaţi şi în fursecuri, prăjituri şi alte alimente procesate.

Cum să-ţi întuneci părul în mod natural
Articolul anterior
El este cel mai sexy bărbat în viaţă! Vezi cum arată!
Articolul următor
Alte articole interesante