De ce să nu mănânci peşte prăjit niciodată

Este unul dintre cele mai sănătoase alimente din lume, peștele se poate transforma într-un adevărat inamic al sănătății dacă îl prăjești. După cum susțin medicii americani, consumul frecvent al acestui produs poate provoca accidente vasculare cerebrale.

separator

peste prajit

Un grup de oameni de știință de la Universitatea din Alabama, care au încercat să elucideze misterul numărului foarte mare de decese din cauza accidentelor vasculare în Alabama în comparație cu alte regiuni din SUA, au ajuns la concluzia că peștele prăjit ar putea fi de vină.

Conform statisticilor, incidența accidentelor vasculare cerebrale este în acest stat de 125 la 100.000 de persoane, în timp ce în restul teritoriului SUA raportul este sub 98 de accidente la 100.000 de locuitori.

Mai exact, locuitorii din Alabama mănâncă pește prăjit de cel puțin de două ori pe săptămână, el făcând parte din meniul tradițional în acest stat american.

În afara locuitorilor din Alabama, sunt pasionați de peste și vecinii lor din Arkansas, Georgia, Louisiana, Mississippi, Carolina de Nord si Sud și Tennessee. Ei constituie așa-numita “centură a accidentelor vasculare cerebrale”, întrucât pe teritoriul acestora incidența problemelor cardiovasculare este cu 30% mai mare decât în celelalte state americane.

Prin urmare, Asociația Americana a Cardiologilor recomandă renunțarea la peștele prăjit în tigaie și consumul acestui aliment nu mai frecvent de 2-3 ori pe lună.

Sursa

Vedeta care-și leagă sânii cu bandă adezivă pentru a avea decolteul frumos!
Articolul anterior
La ce riscuri te expui dacă mănânci regulat ficat sau rinichi de animale
Articolul următor