De ce trebuie să eviţi orezul alb

Orezul este unul dintre cele mai cultivate şi folosite cereal. Există totuşi nişte riscuri mari la care te supui, atunci când consumi orez des. Nu este recomandat să fie consumat în cantităţi mari, întrucât poate crea multe afecţiuni de care cu greu scapi.

separator

În primul rând, ar trebui să ştii că o dietă echilibrată înseamnă sănătate. Pe lângă asta, menţinerea unui nivel bun de hidratare îţi poate garanta sănătatea corpului şi a minţii tale. Nu uita să bei cel puţin doi litri de apă pe zi şi să mănânci fructe şi legume proaspete pentru a avea parte de toţi nutrienţii care contribuie la starea ta de bună de sănătate.
Consumul mare de orez alb poate să crească cu usurinţă indicele glicemic. Un studiu efectuat de cercetătorii britanici arată că şansele de a dezvolta diabet zaharat de tip II sunt mult mai mari la persoanele care consumă orez alb mai des. Un semnal de alarmă este tras în privinţa femeilor, întrucât noi suntem mult mai predispuse la afecţiunile pe care excesul de orez alb le poate dezvolta.

Nutriţioniştii arată că acesta afectează cu uşurinţă persoanele sănătoase, întrucât se observă o creştere imediată a zahărului în sânge. O singură porţie de orez alb poate creşte posibilitatea de a dezvolta diabet zaharat pentru că nu are aceleaşi valori nutritive ca orezul brun, lipsindu-i elemente importante precum magneziu, fibre şi vitamine.

Specialiştii recomandă înlocuirea orezului cu cerealele integrale, întrucât glicemia poate fi afectată cu uşurinţă şi la cei care nu suferă de diabet. Acestea sunt foarte sănătoase şi-ţi vor asigura toată energia de care ai nevoie într-o dimineaţă solicitantă.

De ce este bine să mănânci usturoiul încolţit
Articolul anterior
Cum se face nunta la evrei: Mireasa este trasă de o panglică sub privirile a mii de bărbaţi
Articolul următor
Alte articole interesante