Demonstrat! Acesta este alimentul care îţi subţiază talia!

Picioare mai suple, talie mai zveltă! Un studiu efectuat la Pennsylvania State University a comparat dietele participanţilor cu exces în greutate şi colesterol mărit. Cercetătorii au fost surprinşi de rezultatele obţinute de subiecţi!

separator
talie_subtire1

Timp de 12 săptămâni, oamenii de ştiinţă au comparat dietele a 52 de adulţi de vârstă mijlocie, care erau supraponderali şi aveau colesterolul mărit.

Jumătate dintre subiecţi au mâncat zilnic, ca parte a meniului lor, o brioşă cu banane, iar celalaltă jumătate a consumat, în locul brioşei, 42 g de migdale.

652x450_014387-migdale

În ciuda faptului că nu s-a constatat vreo diferenţă semnificativă între cele două grupuri de participanţi în ceea ce priveşte greutatea, cercetătorii au observat totuşi că adulţii care au consumat migdale şi-au redus în mod evident circumferinţa taliei şi cantitatea de grăsime de la nivelul abdomenului, dar şi pe cea de pe şolduri şi coapse. Migdalele au topit grăsimile. În plus, aceştia au avut tendinţa de micşorare a nivelului de colesterol în sânge.

Experţii au publicat rezultatele în Journal of the American Heart Association, iar acest lucru întăreşte ideea că migdalele sunt o gustare excelentă în cadrul dietei sănătoase. Acestea conţin proteine, fibre, vitamine, minerale şi grăsimi benefice; 42 grame de migdale au 160 de kcalorii.

Adevărul despre carnea de pui din magazine. Mulți oameni o spală înainte de a o prepara

Adevărul despre carnea de pui! Mulți oameni spală puiul înainte de a-l prepara. Dar, spune Departamentul Agriculturii din Statele Unite, acest obicei nu este unul sănătos. Pentru că puiul crud poate provoca boli transmise de alimente, în special E coli, când este consumat fără a fi bine gătit, spălarea sa, înainte de a fi gătit, poate crește riscurile, potrivit CNET citată de studio-l.online.

USDA sugerează că spălarea puiului poate crește riscul de boli de origine alimentară prin contaminare încrucișată. Dar, doar pentru că spălarea puiului înainte de a-l găti nu este recomandată, nu înseamnă că nu trebuie spălat atunci când manipulați și pregătiți carnea de pasăre.

Asigurați-vă că vă spălați bine mâinile atât înainte, cât și după ce atingeți puiul crud. Este bine speli carnea de pui înainte de a o găti? Singurul caz în care ar trebui să spălați carnea de pui, înainte de a o găti, este dacă există o substanță străină pe aceasta, cum ar fi ambalajul sau alte alimente din frigider sau chiar din punga în care a fost ambalat. În caz contrar, puiul proaspăt nu trebuie spălat înainte de a fi gătit. Dacă observați un miros urât sau o decolorare, puiul este stricat și nu ar mai trebui să-l pregătiți. Astfel crește riscul de E.coli Deși această tulpină de E. coli a evoluat pentru a rezista celor mai comune terapii cu antibiotice, echipa de la UC Boulder a reușit să țintească cu succes bacteriile cu puncte cuantice. Când clătiți sau spălați puiul, creșteți șansele de a stropi zeama plină de bacterii pe blat sau pe alte alimente. Gătitul este singura modalitate de a vă asigura că bacteriile sunt ucise.

Prin urmare, spălarea cărnii va irosi timp, energie și apă fierbinte. Contaminarea încrucișată are loc adesea în timpul pregătirii alimentelor, dar odată ce carnea ajunge în tigaie, pe grătar sau în cuptorul și este gătită la o temperatură sigură de 160 de grade F, orice bacterie dăunătoare este de obicei ucisă.

Fixați un anumit sertar în frigider pentru carnea crudă, astfel încât alimentele să rămână proaspete mai mult timp. Partea din spate a frigiderului rămâne rece. Este important să păstrați puiul crud la 40 de grade F sau mai puțin și să evitați să-l puneți în partea din față a frigiderului, unde există mai multe fluctuații de temperatură. Și trebuie preparată termic foarte bine Singura modalitate eficientă de a scăpa de bacterii este să gătiți cât mai bine carnea de pui, iar regula se aplică și la pește și la alte tipuri de carne. Bacteria E.coli din carne provoacă sute de mii de infecții ale tractului urinar în Statele Unite, arată un studiu publicat de Universitatea George Washington. Se pare că peste 80% dintre infecțiile urinare sunt cauzate de E.coli, iar 8% dintre aceste infecții sunt cauzate de carne, potrivit cercetării. Studiul a analizat 1.188 de mostre de E.coli de la oameni și 1.923 de mostre din carne, inclusiv pui, curcan și porc în Arizona, și a estimat, pentru prima dată, că tulpinile de E.coli pot cauza până la 640.000 de toxiinfecții alimentare în fiecare an.

Un alt sfat important este să nu așezați niciodată alimente gătite sau produse proaspete pe o farfurie, un tocător sau pe altă suprafață pe care s-a aflat un pui crud. După prepararea puiului și înainte de a pregăti alt fel de mâncare, spălați tocătorul, ustensilele și vasele cu apă fierbinte și săpun. Utilizați un termometru alimentar pentru a vă asigura că puiul este gătit la o temperatură internă sigură de 165°F. Dacă credeți că puiul de la restaurant nu este bine făcut, cereți să fie preparat cum trebuie. CDC estimează că Salmonella provoacă mai multe boli decât orice altă bacterie. Puiul este o sursă majoră a acestor boli. După cum arată datele oficiale, cel puțin un pachet din 25 de pachete de carne de pui din supermarket-uri sunt contaminate cu Salmonella.

Alertă alimentară în UE, după ce autoritățile au descoperit că un aliment foarte consumat este contaminat cu mercur

Alertă alimentară în Uniunea Europeană după ce autoritățile au descoperit că un aliment foarte consumat este contaminat cu mercur. Este vorba despre tonul din conserve, scrie evz.ro.

Conservele de ton sunt contaminate cu mercur potrivit unui raport publicat de ONG-urile Bloom și Foodwatch. Acestea solicită magazinelor și autorităților publice să ia măsuri.

Alertă alimentară în Europa

ONG-urile au realizat un studiu pe conservele de ton comercializate în cinci state europene. Acestea au lansat o alertă alimentară după ce au constatat că toate produsele analizate sunt contaminate cu această substanță nocivă. Cele două organizații au cerut autorităților să ia măsuri, inclusiv de reducere a limitelor autorizate.

„Bloom a selectat aleatoriu 148 de cutii de conserve din cinci țări europene (Franța, Germania, Marea Britanie, Spania și Italia) și le-a testat un laborator independent: 100% dintre cutii erau contaminate cu mercur”, arată investigația realizată de ONG-ul Bloom, potrivit AFP.

Organizația atrage atenția că mai mult de jumătate din conservele de ton conțin mercur peste limita maximă stabilită pentru alte specii de pește, respectiv 0,3 mg/kg. În mod normal, limitele sunt stabilite la 1 mg/kg pentru greutatea materiei prime proaspete. Însă reglementările nu spun nimic despre cantitatea de mercur din conserve. În acest context studiul ar trebui să pună autoritățile în alertă.

„Nivelurile maxime de mercur în ton în vigoare în prezent în Europa au fost stabilite pe baza nivelului de contaminare constatat în ton și nu pe baza pericolului pe care mercurul îl reprezintă pentru sănătatea umană, pentru a asigura vânzarea a 95% din ton”, afirmă sursa citată.

Cele două ONG-uri care au lansat această alertă atrag atenția asupra pericolului pentru sănătatea umană. Tonul este una dintre speciile cele mai contaminate. Acest pește are o toleranță maximă admisă la mercur de trei ori mai mare decât cea a speciilor cele mai puțin contaminate. Astfel, pentru cele două ONG-uri nu există motive care să justifice aceast toleranță.

Mercurul este prezent în special în depozitele atmosferice provenite de la centralele pe cărbune. Substanța este clasificată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) drept una dintre cele zece substanțe care prezintă mari probleme de sănătate publică. În ocean, mercurul se amestecă cu bacteriile și este transformat în metilmercur, un derivat și mai toxic.

Acest lucru ar trebui să fie suficient pentru a pune autoritățile de sănătate publică din toate statele în alertă.

Gutuile cresc imunitatea, previn anemia și menţin tinereţea

Gutuile, fructele delicioase ale toamnei, te fascinează cu proprietăţile lor benefice pentru sănătate. Te uimesc prin cantităţi mari de vitamina C, compuşi fenolici cu acţiune antioxidantă, kaliu, cupru, fier, dar şi fibre dietetice, pectine, vitamina A, vitaminele grupului B, magneziu, calciu, substanţe astringente, informează unica.md.

Gutuile în alimentaţie NU dăunează greutăţii corporale
Gutuile sunt fructe excepţionale în cazul în care doreşti să-ţi menţii greutatea sau să le incluzi în dietele de slăbire. Ele sunt bogate în vitamina C (indispensabilă în procesele de slăbire), scăzute în calorii (100g de gutui are 55 de calorii), bogate în fibre dietetice (2g per 100g produs), pectine şi fenoli antioxidanţi, care scad nivelul de grăsimi din sânge. Gutuile accelerează metabolismul, previn obezitatea şi îţi asigură în acelaşi timp un aport larg de vitamine şi minerale.

Gutuile sunt bogate în substanţe antioxidante şi vitamina C
Datorită conţinutului de fitonutrienţi fenolici antioxidanţi şi vitamina C, consumul de gutui menţine organismul tânăr, te apără de boli cardiovasculare, colesterol ,,rău’’, vene varicoase în zona picioarelor, diabet zaharat tip 2, protejează vederea, luptă împotriva cancerului. Un studiu al Aberdeen University, UK a arătat că fitonutrienţii fenolici au o acţiune potenţială supresoare asupra celulelor tumorale.

În plus, consumul de gutui, şi alte alimente bogate în kaliu, reduce riscul de hipertensiune arterială, aritmie, kaliul fiind binevenit pentru sănătatea inimii alături de fenolii antioxidanţi şi vitamina C.

Gutuile previn anemia
Cantitatea bună de vitamina C oferită de gutui (15 mg per 100 g produs sau 20% din cantitatea zilnică recomandată), care, se ştie, îmbunătăţeşte absorbţia fierului în organism, dar şi, însuşi conţinutul în fier al gutuilor (0,7mg/ 100g) previne anemia. În plus, cuprul, suficient în gutui, este esenţial pentru absorbţia şi metabolizarea fierului, având totodată efect imunostimulator, antiinflamator, reduce încărunţirea părului.

Gutuile te protejează contra infecţiilor virale
Vitamina C, prezentă în gutuie, creşte imunitatea, protejează contra răcelii, gripei, infecţiilor, iar pectinele uşurează expectoraţia în caz de tuse şi bronşită, totodată gutuile având şi proprietăţi antibacteriene.

Gutuile au proprietăţi anti-inflamatoare
Gutuile au proprietăţi antiinflamatoare graţie cantităţii mari de cupru, fitonutrienţi antioxidanţi şi vitamina C pe care o conţin.

Fibrele dietetice ale gutuilor reduc absorbţia intestinală de colesterol şi glucoză
Fibrele dietetice sunt o sursă buna de hrană pentru întreţinerea bacteriilor saprofite de la nivelul colonului, iar împreună cu pectinele împiedică absorbţia intestinală a colesterolului şi glucozei. Potrivit American Heart Association, “nivelul înalt de colesterol în sânge este un factor de risc major, dar CONTROLABIL, al bolii coronariene a inimii, infarctului miocardic şi accidentului vascular cerebral”.

Consumul de gutui previne disfuncţiile tractului digestiv
Substanţele cu acţiune astringentă, taninurile pe care le conţin gutuile, dar şi proprietăţile lor antibacteriene, calmează disfuncţiile tractului digestiv, diareea, reduc respiraţia urât mirositoare a cavităţii bucale.

Gutuile se consumă în stare naturală, crude sau preparate, factorul termic distrugând o cantitate oarecare de vitamina C.
Ele conţin multă pectină, de aceea gemul, jeleul sau marmelada rezultată din ele este superbă. Se mai folosesc în cofetărie pentru prepararea prăjiturilor, tartelor datorită gustului şi aromei lor unice. Plăcintă cu mere şi felii de gutui este delicioasă. Ele pot fi, de asemenea, asociate bucatelor din fructe de mare, carne de pasăre, miel pentru un plus de aromă şi o mai bună digestie a proteinelor din aceste alimente.

Secretul unui corp sănătos este simplu şi la îndemână: consumă fructe şi legume, alături de multă mişcare!

Şerveţelele umede pentru copii pot fi contaminate cu bacterii!
Articolul anterior
Andra speră să spargă topurile cu această piesă!
Articolul următor