Desert răcoritor pentru Sărbătorile de Paște

Jeleul cu fructe sau înghețata este un desert răcoritor, dulce și aromat. Se prepară rapid și este ideal pentru mesele copioase de sărbători.

separator

jeleu-cu-fructe-de-padureJeleu cu fructe de pădure

Ingrediente:  4 plicuri de gelatină, 600 ml suc de zmeură, 60 grame zahăr, 350 grame fructe de pădure, 200 grame zmeură, 20 grame zahăr pudră.

Mod de preparare: Așează gelatina într-un bol și acoperă cu sucul de zmeură. Lasă să se înmoaie. Încinge restul de suc de zmeură într-o tigaie. Adaugă și zahărul și lasă pe foc până când începe să fiarbă.

Adaugă gelatina și sucul în care au stat și amestecă până când se dizolvă complet. Lasă apoi să se răcească complet. Într-un bol adaugă fructele de pădure și toarnă peste ele 300 ml din sucul cu gelatină. Dă la rece pentru o ora. Toarnă apoi restul de suc și dă la rece peste noapte. Într-un blender amestecă zmeura cu zahărul pudră până obții un piure.

Jeleul cu fructe de pădure se servește cu piureul de zmeură și înghețată de vanilie.

Sursa

Panna Cotta cu jeleu de portocale

Ingrediente: 1/2 l frișcă lichidă, 1/2 litru lapte, 1 kg portocale, 3 plicuri gelatină (30 gr), 300 gr zahăr, 1 plic vanilie, 1 plic finesse de portocale

Mod de preparare: Într-o crăticioara pune laptele împreună cu 200 gr zahar şi amestecă, la foc mic, până se dizolvă zahărul. Laptele nu trebuie să fiarbă.

Panna-Cotta-cu-jeleu-de-portocale-ghimpele-

Într-un castronel pune două plicuri de gelatină şi adăugă apă rece cât să o acopere. Lăsă să se hidrateze, apoi pune-o peste frișca lichidă şi pune pe foc mestecând continuu ca să se dizolve gelatina fără a ajunge însă până la punctul de fierbere. Amestecă apoi frişca cu laptele şi adăugă plicul de vanilie.

Toarnă lichidul cu grijă în pahare, lăsând loc şi pentru jeleul de portocale. Pune paharele la frigider, iar după ce s-a întărit panna cotta scoate paharele şi așează deasupra feliuţe de portocale.

Într-o crăticioară pune cca 300 ml suc de la portocale şi 100 gr de zahăr. Pune pe foc până se topește zahărul, adaugând şi un pliculeţ de gelatină hidratata în prealabil cu apă rece şi plicul de finesse de portocale. Mestecă până se încorporează bine gelatina. Lăsă să se răcorească şi toarnă uşor în pahare peste portocale. Dă din nou la frigider ca să se întărească jeleul.

Sursa

 

Tort mousse cu jeleu de căpșuni

Ingrediente:

Pentru mousse: 500 ml frișcă, 50 g zahăr, 80 ml lapte, 2 ouă, 2 plicuri de gelatină+ 50 ml lapte, vanilie.

Pentru jeleul de căpșuni: 600 g căpșuni, 150 g zahăr pudră, 2 plicuri gelatină+50 ml apă.

tort mousse cu jeleu de capsuni

Mod de preparare:

Mousse-ul: Se bate frișca și se pune la frigider. Într-o crăticioară se pun: zahărul, ouăle bătute în prealabil și 80 ml lapte. Se amestecă bine să se omogenizeze și apoi se pun pe foc. Se țin pe foc aproximativ 2 minute, cât să se topească zahărul.

Se înmoaie gelatina în cca 50 ml lapte și se încălzește pe foc (sau pe baie de apă) până se dizolvă gelatina. Ambele compoziții se lasă puțin la răcit. Se scoate frișca de la frigider, se oprește puțină pentru ornat și peste ea se toarnă cele 2 compoziții și esența de vanilie. Se amestecă bine. Se dă cca 15 minute la congelator, apoi se pune într-o formă de tort cu pereții detașabili cu folie de plastic în ea și se dă la frigider.

Jeleul de căpșuni: Între timp faci jeleul de căpșuni. Mixează bine căpșuni în blender cu 150 g zahăr pudră. Oprește 2-3 căpșuni pentru ornat. Dizolvă gelatina în 50 ml apă și apoi o topești pe baie de apă și o amesteci cu căpșunile mixate.

Dă cca 20 minute la congelator. Scoate mouuse-ul de frișcă (care a stat cca 30 minute la frigider) din tavă și îl întoarce pe un platou. Pune din nou inelul în jurul lui și toarnă jeleul de căpșuni (care a stat 15-20 min la congelator). Acoperă și lasă la frigider până a doua zi când îl ornezi după pricepere.

Sursa

Înghețată de ciocolată

Ingrediente: 3 căni lapte, 1/4 cană zahăr, 3 linguri amidon, un praf de sare, 200 g ciocolată amăruie, rupta în bucăți, 2 linguri cacao.

Mod de preparare: Se încălzesc 2 și 1/4 căni lapte (pana aproape să fiarbă). Se ia deoparte 1/4 cană lapte fierbinte, se presară deasupra cacaoa și se amestecă până se dizolvă toată cacaoa.

chocolate-gelato-inghetata-de-ciocolata2

Se înfierbântă 1/2 din laptele rece, apoi se toarnă peste ciocolată mărunțită; se lasă să stea 1 minut, apoi se amestecă bine până se topește ciocolata și se obține un amestec omogen.

Între timp, zahărul se amestecă împreună cu amidonul și sarea; se adaugă 1/4 cană lapte rece și se amestecă până se obține o pastă omogenă. Pasta obținută se adaugă împreună cu amestecul de cacao în laptele fierbinte și se amestecă foarte repede. Se pune pe foc și se lasă să fiarbă pentru 3 minute, amestecând frecvent. Se dă apoi deoparte, se încorporează amestecul de ciocolată și se amestecă bine.

Se dă la rece pentru cel puțin 1-2 ore, apoi se pune crema în aparatul de preparat înghețata și se procedează conform instrucțiunilor aparatului.

Înghețata se dă apoi la congelator pentru 3 ore ca să se întărească.

Sursa

Înghețată de mure cu lămâie

Ingrediente: 2 albușuri, un praf de sare, 200 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie, coaja rasă și zeamă de la 1 lămâie, 140 gr iaurt gras, 600 gr mure înghețate.

Mod de preparare: Albușurile se bat spumă cu un praf de sare. Se adaugă 1 linguriță zeamă de lămâie și se mai bat 1 minut. Se adaugă apoi treptat zahărul pudră, mixând până când zahărul s-a topit. Se adaugă la albușuri coaja rasă și restul de zeamă de lămâie și iaurtul și se mixează.

inghetata-de-mure-cu-lamaie-29635

Se pun murele într-un blender, deasupra se toarnă amestecul cu albușuri și se mixează totul bine până când murele s-au zdrobit și s-a obținut o pastă omogenă. Se dă pasta la congelator 1-2 ore. După 1-2 ore, se scoate înghețata din congelator, se mixează apoi se mai da la congelator 2-4 ore până când se întărește, iar apoi se servește.

Sursa

Înghețată de casă

Ingrediente: 1 pahar lapte, 1 pahar sirop de fructe, 1 pahar zahăr pudră sau vanilat.

inghetata de casa

Mod de preparare: Pune zahărul împreună cu siropul într-un castron și amestecă bine până când devine uniform. După aceea, amestecă cu laptele nefiert și toarnă înghețata în forme. Lasă-o la frigider până când devine solida.

Sursa

Ce a pățit un bărbat care a mâncat cel mai iute ardei din lume. Medicii lansează un avertisment pentru iubitorii de „senzații tari”

Un bărbat din New York a ajuns la spital, după ce a mâncat cel mai iute ardei din lume și a început să aibă dureri îngrozitoare de cap.

Ardei iute

Bărbatul în vârstă de 34 de ani participa la un concurs și a mâncat un singur ardei Carolina Reaper.

Durerile îngrozitoare de cap au apărut în următoarele zile, așa că bărbatul a mers de urgență la spital. Cazul acesuia este primul în care astfel de dureri de cap sunt asociate consumului de ardei iuți.

Însă, medicul care l-a tratat i-a avertizat pe toți cei care consumă ardei iuți să nu amâne mersul la spital dacă se confruntă apoi cu dureri bruște și intense de cap, întrucât acestea sunt cauzate de constricția vaselor care conduc sângele la creier.

Imediat după ce a mâncat ardeiul iute, bărbatul a început să aibă frisoane.

Ardeiul Carolina Reaper a intrat în 2013 în Cartea Recordurilor drept cel mai iute ardei din lume, dar ar putea fi depășit de o nouă specie de chilli denumită „Răsuflarea Dragonului”. Acesta „pișcă” mai tare ca oricare altul, au constatat oamenii de știință, care au folosit scara Scoville. Aceasta permite compararea senzațiilor de arsură provocate de iuțeala condimentelor. A fost inventată în 1912 de farmacologul american Wilbur Scoville și măsoară conținutul de capsaicină, molecula responsabilă pentru iuțeala ardeiului.

Pe această scară, Răsuflarea dragonului a obținut un redutabil scor de 2,48 milioane, devansând varietatea Carolina Reaper, care deținea până acum acest record, cu un scor de 2,2 milioane. Însă până când „Răsuflarea Dragonului” va intra în Cartea Recordurilor în mod oficial, Carolina Reaper rămâne cel mai iute ardei din lume.

Cât de dăunător este consumul apei în timpul mesei

Toata lumea știe care sunt beneficiile apei: elimină toxinele, hidratează organele, transportă minerale către celule și contribuie la toate procesele digestive. Recomandarea unanim acceptată este aceea ca o persoana să bea între 2 si 2,5 litri de apă pe zi, scrie sfatulmedicului.ro. 

Exista unele studii care sustin ca un consum de apa in timpul mesei poate afecta capacitatea digestiva a stomacului si poate modifica nivelul de insulina. Practic, daca o persoana bea apa in timpul mesei nu face altceva decat sa dilueze sucurile gastrice, sa ingreuneze digestia alimentelor pe care le consuma si sa provoace reflux al acidului gastric. 

In acest sens, pentru a evita consumul de apa in timpul meselor, este indicat sa evitam pe cat posibil preparatele sarate sau cele bogate in grasimi.

Mai mult, bine ar fi daca am incerca sa mestecam alimentele mai mult timp, deoarece masticatia are efecte benefice asupra tractului digestiv, dar si asupra dentitiei.

Care sunt efectele consumului de apa in timpul mesei

• Consumul de apa in timpul mesei poate incetini digestia. Este indicat sa beti apa inainte de masa, lucru care va duce la protejarea peretilor stomacali. In plus, va veti simti satui si, astfel, veti evita excesele alimentare.

• Apa rece incetineste acizii, cauzand ca mancarea sa fie descompusa intr-o perioada mai mare de timp.

Este indicat sa beti apa inainte de masa, la temperatura camerei. Apa rece creste nivelul de pH al organismului, iar din acest motiv procesul gastric este ingreunat.

Ideal ar fi sa beti apa cu 30 de minute inainte de masa, sustin anumite studii.

• O cantitate prea mare de fluide consumata in timpul mesei poate cauza balonare, indigestie si poate impiedica absorbtia eficienta a nutrientilor.

De aceea, cel mai bine este ca, timp de 30 de minute inainte si dupa ce ati mancat, sa nu beti apa deloc. Daca nu este posibil, atunci puteti bea un singur pahar, insa apa sa nu fie foarte rece.

• Totodata, daca va este foarte sete, puteti bea o cantitate foarte mica de apa, cu inghitituri mici. Important este sa nu beti apa repede, deoarece aceasta va dilua sucul gastric, extrem de important pentru descompunerea alimentelor ingerate.

Este important de stiut faptul ca, daca beti apa in timpul mesei, este mai putin periculos decat sa nu beti apa deloc. Daca nu ati baut apa inainte de masa, atunci puteti lua un pahar mic de apa, pentru ca mancarea venita pe un fond de deshidratare duce la incetinirea digestiei. Inclusiv sangele are nevoie de apa pentru a transporta substantele nutritive catre ficat.

De asemenea, este foarte important sa consumati apa pe tot parcursul zilei, astfel incat sa fiti hidratati, iar in cazul in care simtiti nevoia sa beti ceva in timpul mesei, aveti grija sa nu fie alcool, bauturi carbogazoase sau sucuri.

Alimentele pe care Andreea Esca le-a scos complet din meniul ei

Andreea Esca reușește să își mențină greutatea, cu toate că și peste ea au trecut anii. Pentru a se menține în formă, jurnalista a decis să își schimbe regimul alimentar și să renunțe la anumite alimente.

Andreea Esca, despre vârsta de 50 de ani: Nu știu dacă îmi ...

Cu câțiva ani în urmă, Andreea Esca cântărea 64 de kilograme. Cu toate că aspectul său era acceptabil, își dorea să facă o schimbare. Cu succes, a reușit să scape de aproape zece kilograme pe care le avea în plus, reușind până astăzi să se mențină la aceeași greutate.

Pentru a-și atinge obiectivul, Andreea Esca și-a creat propriul program alimentar, care implica excluderea produselor făinoase, cum ar fi pâinea, pastele și pizza, precum și dulciurile.

„Singura mea regulă este să fiu la ora 19:00 la pupitrul ştirilor. Dar încerc să nu mănânc mult dulce, să evit pâinea, pastele, cartofii… Mă rog, tot ce ştim sigur că ne va aduce nişte kilograme în plus. Fericirea este cea mai sigură cale către un look de invidiat. Din păcate, însă, nu vă pot da reţeta. Și atunci vă doresc să o găsiţi, să stiţi că, dacă veţi face, dacă veţi trăi lucruri care vă fac fericite, se va vedea. Și bonus: să faceți un pic de sport în limita timpului”, a spus Andreea Esca.

Andreea Esca își dedică timpul pentru a face sport și exerciții în mod regulat. Ea adoptă un stil de viață echilibrat, evitând excesele, cum ar fi fumatul și consumul de alcool. De asemenea, se străduiește să adopte o alimentație echilibrată, conștientă  fiind de importanța nutriției în menținerea sănătății.

Andreea Esca | Fashion, Shirt dress, Outfits

200 de lalele pentru fanii Marianei Mihăilă!
Articolul anterior
Vezi cum îl cheamă pe băieţelul Tatianei Vornicescu
Articolul următor