Dezastruos! Ce se întâmplă în organism în primele 30 de minute după ce ai mâncat ceva sărat

Modul în care te alimentezi îţi influenţează starea de sănătate a organismului. Sarea este un produs alimentar la care trebuie să fim atenţi, întrucât s-a descoperit că poate avea efecte nocive asupra organismului. Ce se întâmplă de fapt cu vasele sangvine atunci când consumăm bucate prea sărate?

separator

esecuri-in-bucatarie-cum-salvezi-o-mancare-prea-sarata-sau-prea-picanta_size1
În numai 30 de minute, un fel de mâncare sărat poate afecta în mod dezastruos vasele sangvine, reducând semnificativ capacitatea arterelor de a transporta sângele în organism, potrivit Daily Mail.

Aceste calcule au fost efectuate în cadrul unui experiment special de către cercetători australieni. Astfel, ei au adunat un grup de 16 voluntari absolut sănătoşi, cărora li s-a oferit mai întâi un preparat conţinând 4 grame de sare, iar mai târziu un fel de mâncare cu un conţinut de numai 0,3 grame de sare.

Înainte şi după mese, oamenii de ştiinţă au testat cât de uşor curge sângele în artera brahială, vasul de sânge principal, în care de obicei se măsoară tensiunea arterială la nivelul braţelor. În cele din urmă s-a dovedit că alimentele sărate restricţionează semnificativ fluxul sanguin. Acest proces atinge apogeul după o oră de la consum.

Cele mai sărate din felurile de mâncare servite voluntarilor nu aveau un conţinut mai mare de sare decât nivelul mediu din alimentaţia unui om obişnuit.

Potrivit profesorului Graham MacGregor, există suficiente probe pentru a afirma că sarea conduce la rigidizarea vaselor sanguine în câteva minute.

sursa

Nu știe să se aprecieze, este geloasă și a uitat ce înseamnă a fi femeie! Disperată a cerut ajutor
Articolul anterior
Igor Cuciuc și Emilian Crețu au cântat piesa ”99 de cumătri”
Articolul următor
Alte articole interesante