Dezastruos! Ce se întâmplă în organism în primele 30 de minute după ce ai mâncat ceva sărat

Modul în care te alimentezi îţi influenţează starea de sănătate a organismului. Sarea este un produs alimentar la care trebuie să fim atenţi, întrucât s-a descoperit că poate avea efecte nocive asupra organismului. Ce se întâmplă de fapt cu vasele sangvine atunci când consumăm bucate prea sărate?

separator

esecuri-in-bucatarie-cum-salvezi-o-mancare-prea-sarata-sau-prea-picanta_size1
În numai 30 de minute, un fel de mâncare sărat poate afecta în mod dezastruos vasele sangvine, reducând semnificativ capacitatea arterelor de a transporta sângele în organism, potrivit Daily Mail.

Aceste calcule au fost efectuate în cadrul unui experiment special de către cercetători australieni. Astfel, ei au adunat un grup de 16 voluntari absolut sănătoşi, cărora li s-a oferit mai întâi un preparat conţinând 4 grame de sare, iar mai târziu un fel de mâncare cu un conţinut de numai 0,3 grame de sare.

Înainte şi după mese, oamenii de ştiinţă au testat cât de uşor curge sângele în artera brahială, vasul de sânge principal, în care de obicei se măsoară tensiunea arterială la nivelul braţelor. În cele din urmă s-a dovedit că alimentele sărate restricţionează semnificativ fluxul sanguin. Acest proces atinge apogeul după o oră de la consum.

Cele mai sărate din felurile de mâncare servite voluntarilor nu aveau un conţinut mai mare de sare decât nivelul mediu din alimentaţia unui om obişnuit.

Potrivit profesorului Graham MacGregor, există suficiente probe pentru a afirma că sarea conduce la rigidizarea vaselor sanguine în câteva minute.

sursa

Cum punem legumele la fiert: în apă rece sau caldă? Multe gospodine fac această greșeală

Legumele se pun la fiert în apă rece sau caldă când gătim ciorbă? Multe gospodine își pun această întrebare și de foarte multe ori greșesc. Când gătești ciorbă sau când prepari alte feluri de mâncare trebuie să ai grijă mare la acest detaliu extrem de important. Iată cum trebuie să procedezi, de fapt!

Legumele se pun la fiert în apă rece sau caldă atunci când gătești ciorbă? Acest pas este extrem de important în gătirea ciorbei sau a altor preparate pe care vrei să le gătești.

Legumele se pun la fiert în apă călduță, nu rece și nici foarte fierbinte. Astfel, ele nu se vor zdrobi și își vor păstra și culoarea pe care o au. Dacă apa scade și vă doriți să completați, nu folosiți apă rece, ci tot călduță, scrie spynews.ro.

Multe gospodine greșesc și pun legumele la fiert pentru ciorbă fie în apă fierbinte, fie în apă rece, poate din grabă sau pur și simplu din neatenție. Pentru a te bucura de legume fierte așa cum trebuie, ai mare grijă să respecți de fiecare dată acest pas.

Când se pune carnea în ciorbă

De asemenea, multe gospodine nu știu nici când se pune carnea în ciorbă, de fapt. Așadar, carnea se pune la fiert prima dată, după care se adaugă și legumele, dar doar după ce carnea a fiert suficient.

Și acest pas este unul extrem de important pentru ca ciorba pe care o gătești să fie delicioasă. Multe gospodine pun carnea la fiert doar după ce legumele au fiert, însă trebuie să știi că acest ingredient fierbe mai greu și de aceea trebuie pus prima dată și niciodată dpă ce legumele au fiert sau în același timp cu legumele.

Alimentele care te ajută să nu mai sforăi

Dacă și tu sau persoana cu care locuiești are probleme cu sforăitul, nu te îngrijora, deoarece noi îți vom prezenta soluția pentru această problemă des întâlnită. Câteva alimente pe care trebuie să le mănânci te vor ajuta să nu mai sforăi. Iată ce trebuie să faci ca să scapi de această problemă!

Știm cât de greu îți este să dormi atunci când stai în casă cu o persoană care sforăie des, așa că îți vom prezenta câteva alimente care te vor ajuta să scapi de această problemă. Iată ce trebuie să mănânce persoana care are probleme cu sforăitul, scrie spynews.ro.

Ce alimente te ajută să nu mai sforăi

Laptele de soia te va ajuta să nu mai sforăi. Este mult mai bun decât cel de vacă, deoarece laptele de vacă poate duce la probleme cu respirația și, astfel, la sforăit. Trebuie să consumi această băutură dacă și tu ai probleme cu sforăitul.

Ceaiul

Ceaiul te ajută să decongestionezi căile respiratorii și să respiri mult mai bine. Astfel, această băutură te va ajuta și să scapi de sforăit. Tot ce trebuie să faci este să bei un ceai de mentă înainte să te pui la somn.

Mierea

O linguriță de miere înainte de a te pune la culcare te va ajuta să nu mai sforăi pe timpul nopții. De asemenea, și un ceai cu miere te va ajuta în acest sens, deoarece mierea are mai multe proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene.

Turmericul

Turmericul este un ingredient care te va ajuta să scapi de sforăitul enervant de pe timpul nopții. Curcuminul, ingredientul activ care se află în turmeric, este antioxidant și un puternic antiinflamator, care îți va aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Peștele

Peștele în loc de carnea roșie va face o mare diferență între un somn bun și unul mai puțin bun. Astfel, dacă și tu îți dorești să scapi de sforăit, atunci consumă mai mult pește, deoarece el furnizează proteine, care reduc țesutul inflamat.

Ceapa

Cu toate că nu are un miros plăcut, și ceapa te va ajuta să nu mai sforăi pe timpul nopții, deoarece ea are proprietăți antiinflamatorii și decongestionante. Aceste proprietăți importante vor elibera căile nazale.

Gabriela Firea a slăbit 25 de kilograme în trei luni

Gabriela Firea, fostul primar al municipiului București, a dat jos 25 de kilograme în trei luni și îndeamnă femeile să ducă un mod de viață sănătos.

Gabriela Firea îndeamnă femeile să aibă un stil de viață echilibrat și să consume alimente cât mai sănătoase.

Nu se înfometează niciodată și se simte foarte bine de când a scăpat de kilogramele în plus.

„Le-aș îndemna pe cititoare să-și descopere atuurile naturale, să mănânce sănătos, mulți glumesc și spun că sunt adepta ovăzului, migdalelor, salatelor. Prietenele mă întreabă dacă nu mor de foame, nu, nu se moare, dacă ai o alimentație echilibrată.

Încerc să îi învăț și pe copiii mei să mănânce sănătos, cu mai puțină carne, cu mai puțini carbohidrați. În plus, trebuie să fim perfecți sufletește, iertători, iubitori și bineînțeles să ne îngrijim și de aspectul exterior.

Nu am schimbat măsurile, port ori M ori S, în funcție de croiul designerului respectiv, am aproape aceleași kilograme.

Ce s-a schimbat, normal, vârsta, apar anumite riduri, poate oboseala, anumite schimbări hormonale, dar eu mă simt la fel ca la 20 de ani.

Este cel mai important lucru cum ne simțim în interior și câtă energie avem și poftă de viață, de a ajuta, în sensul de a fi prezent acolo unde este nevoie’, a declarat Gabriela Firea pentru impact.ro.

În urmă cu mai mulți ani, Gabriela Firea a mărturisit cum a slăbit 25 de kilograme în doar trei luni.

„Am slăbit 25 de kilograme în trei luni. Dimineata, dupa ce luam aghiasma, beam pe burta goala un pahar de apa cu jumatate de lamaie stoarsa, pentru digestie.

La micul dejun consumam doar un iaurt degresat cu ovaz in care, doar pentru gust, picuram cateva lacrimi de miere. Daca nu imi era suficient mai mancam seminte crude: de dovleac, de in.

Masa de prânz era compusa dintr-o supa-crema de legume si un gratar de curcan sau peste cu salata. La masa de seara, obligatoriu inainte de ora 19, o branza slaba fara sare cu rosii sau salata trebuiau sa ma sature. Evident, pana ma culcam ma apuca foamea, dar o potoleam, atat cat puteam cu apa.

(Intre mese) Nu mancam cornulete sau ciocolata, dar aveam mereu la mine migdale, caju sau batoane de slabit cu ceai verde, care sunt destul de consistente si imi potoleau foamea’, a declarat Gabi Firea atunci.

GABRIELA FIREA: "Capitala este blocată de un primar general incompetent" -  25.06.2022 | BURSA.RO
Gabriela Firea – ironizată pe internet pentru că merge în vacanţă, în loc  să rezolve problemele Capitalei : Europa FM

Nu știe să se aprecieze, este geloasă și a uitat ce înseamnă a fi femeie! Disperată a cerut ajutor
Articolul anterior
Igor Cuciuc și Emilian Crețu au cântat piesa ”99 de cumătri”
Articolul următor