Dezvăluiri noi privind ingredientele toxice conţinute în drajeurile colorate de ciocolată!

Drajeurile colorate din ciocolată sunt pe placul multor dintre copii, însă experţii din domeniu atenţionează că acestea conţin, de fapt, mai multe ingrediente chimice nocive organismului. Cum pot afecta acestea sănătatea celor care le consumă?

separator

30-reasons-never-put-another-mm-in-your-mouth-ever-again-358x242

Asociaţia americană Change.org, ce activează în domeniul protecţiei consumatorului, şi Center for Science in the Public Interest (CSPI), din SUA, au dezvăluit publicului mai multe lucruri adevărate despre popularele drajeuri de ciocolată marca M&M’s, atât de adorate de către copii!

Collage

Se ştie că acestea au fost produse pentru prima dată în 1941, cu scopul de a putea transporta ciocolata făra topire.  Cele două iniţiale „M” sunt pentru inventatorii şi producătorii acestei mărci de bomboane, Forrest E. Mars, Sr. și William F.R. Murrie, fiul preşedintelui ciocolatei Hershey. Acestea sunt vândute în prezent în mai mult de o sută de țări, cu 33 de umpluturi diferite, inclusiv prin brand-ul bomboanelor Mars.

Deşi drajeurile de culoare roșie au fost interzise în 1976, întrucât conţineau coloranţi suspecţi, pe care experţii îi considerau cancerigeni, din anul 1983 acestea au fosr repuse pe piaţă. Producătorii drajeurilor de ciocolată sunt însă avertizaţi în cotinuare să evite culorile chimice artificiale la producerea acestui tip de bomboane, pentru că multe dintre acestea sunt suspectate ca fiind „produse chimice neurotoxice”, şi asta printr-o petiție iniţiată de organizaţia Change.org și un comunicat de presă de la Center for Science in the Public Interest (CSPI), din SUA.

Experţii de la CSPI cer ca toate produsele care conțin aceste ingrediente nocive să conțină etichete de avertizare pentru consumatori, care ar enumera riscurile celor 8 culori autorizate în producere.

,,Dovezile că aceste produse petrochimice ar agrava comportamentul copiilor există şi sunt destul de convingătoare. Sper că această comisie să informeze agenția pentru a pune etichete de avertizare și pentru a încuraja companiile să treacă la folosirea coloranţilor naturali la fabricarea acestor bomboane”, declară Dr. Jacobson, expert CSPI, pentru postul de televiziune american fitlive.tv.

Lista ingredientelor drajeurilor de la M&M include ciocolată de lapte (zahăr, ciocolată, unt de cacao, lapte degresat, grăsimi din lapte, lactoză, lecitină din soia, sare, culoare artificială), zahăr, amidon de porumb,> 1% sirop de porumb, dextrina, culori artificiale (Blue 1 Lake, Red 40 Lake, Yellow 6, Yellow 5, Red 40, Blue 1, Blue 2 Lake, Yellow 6 Lake, Yellow 5 Lake, Blue 2), guma acacia.

Potrivit sursei citate, drajeurile sunt periculoase din cauza efectelor nocive pe care le au ingredientele:

Lecitină de soia – 93% din soie este genetic modificată, aceasta afectează fertilitatea, funcţia de reproducere, poate cauza anomalii comportamentale și cerebrale.

Blue #1 – efectele posibile sunt scăderea tensiunii arteriale, febra fânului, urticarie, reacții alergice, astm; induce tumori maligne la locul injectării și prin ingestie la șobolani; se recomandă precauție în cazul sensibilității la aspirină.

Red #40 – duce la umflarea ţesuturilor în jurul gurii, provoacă leziuni ale ADN-ului, urticarie, cancer, hiperactivitate la copii;

Yellow #6 – induce hiperactivitate, diaree, reacţii alergice, vărsături, migrene, urticarie, tumefierea pielii, cancerigen.

Yellow #5 – hiperactivitate, cauzează reacții alergice, cancerigen;

Blue #2 – fabricat pe baza de compuşi petrolieri, crește tumorile cerebrale la şobolani de laborator, mutagen, induce hiperactivitate la copii;

Guma Acacia – extras din copacul Acacia, cauzează greață, balonare, gaze, scaun moale.

Din păcate, compania Mars nu a renunţat la utilizarea acestor culori artificiale, spun experţii. Mai mult decât atât, aceasta declară că ingredientele sunt sigure pentru consumul uman, întrucât acestea sunt permise de către FDA. Însă, cercetările științifice furnizează alte dovezi care arată că acestea nu sunt absolut sigure pentru sănătatea organismului. Sunt foarte mulţi bani la mijloc! Potrivit Forbes pentru anul 2007, compania Mars are un venit de 28 de milioane de dolari anual.

Mars, Snickers și Milky Way, retrase de pe piața din Germania!

Atât timp cât nu vor exclude substanţele periculoase din producerea dulciurilor, experţii sfătuiesc părinţii să găsească modalităţi naturale, sănătoase de a oferi copiilor dulciuri.

Ce viaţă are Maria, fiica lui Vladimir Putin
Articolul anterior
Cleopatra Stratan, mai înaltă decât tatăl său! Vezi ce mare s-a făcut
Articolul următor
Alte articole interesante