Dieta în funcţie de grupa sanguină

Te-ai întrebat vreodată de ce nu pierzi în greutate după ce ai urmat acelaşi regim alimentar ca şi prietena ta care a slăbit peste 10 kg? Unii specialişti susţin că e de vină grupa sanguină.

separator
grupe de sange

Există anumite antigene (acestea ar putea fi proteine, carbohidraţi şi glicoproteine) care, atunci când intră în organism, sistemul imunitar produce anticorpi împotriva acestora. Corpul răspunde diferit la aceste antigene în funcţie de tipul nostru de sânge. De aceea, unii reuşesc să slăbească urmând o dietă vegetariană, alţii nu pot scăpa de kilogramele în plus consumând aceleaşi alimente.

Grupa de sânge şi alimentaţia

Există o mulţime de reacţii chimice, reacţii ce au loc în corpurile noastre pe tot parcursul zilei, digestia fiind una dintre ele iar tipul nostru de sânge este cel care poate afecta modul în care se digeră hrana, ceea ce înseamnă că acest lucru poate fi important în ceea ce priveşte pierderea în greutate sau adăugarea în kilograme.

Grupa de sânge O (I)

Alimentele care te ajută să slăbeşti sunt carnea roşie, fructele de mare, spanacul, brocoli. În acelaşi timp, pentru a ocoli kilogramele în plus trebuie să eviţi fasolea, lintea, porumbul, grâul, varza, conopida. Redu aportul de carbohidraţi şi respectă cele 5 mese pe zi.

Grupa de sânge A (II)

Dacă îţi doreşti să slăbeştiar trebui să consumi, în principal legume şi uleiuri vegetale. Optează pentru o dietă vegetariană.  Evită lactatele, carnea, fasolea, grâul.

Grupa de sânge B (III)

Consumă ouă, ficat, carne de vânat, verdeţuri, legume, ceai verde şi evită grâul, hrişca, porumbul, lintea, arahidele, seminţele în special cele de susan.

Grupa de sânge AB (IV)

Alimentele recomandate în caz că vrei să slăbeaşti sunt lactatele, fructele de mare, brânza tofu, zarzavaturile, ananasul. Nu se recomandă carnea roşie decât cu moderaţie.

Dacă nu știi cum să te alimentezi corect, dacă îți dorești să slăbești sănătos, Unica Sport a creat Un Regim Personalizat acum disponibil și online. Accesează alimentatie.unicasport.md, completează formularul și respectă recomandările specialiștilor primite pe adresa ta de email. Cu siguranță, vei reuși să slăbești, chiar dacă ești departe de casă, ai copii mici sau nu ai timp să faci sport după metoda Unica.

Ia-ți Testarea nutriţională şi fiziologică online, slăbește sănătos cu Unica Sport!

Pentru a afla mai multe detalii, sună la numărul de telefon 069000682 sau scrie un email la adresa natalia.velicoglo@unicasport.md

Ai umerii înguşti? Iată ce modele te avantajează
Articolul anterior
Cele şase tipuri de obezitate de care nu ştiai
Articolul următor
Alte articole interesante