Dieta minune a lui Cătălin Crişan: „Am slăbit 32 de kilograme mâncând de 5 ori pe zi”

Interpretul de muzică uşoară Cătălin Crişan a reuşit să slăbească 32 de kilograme în zece săptămâni. Acum, el este mulțumit de felul în care arată și cu încredere recomandă oamenilor, stilul sănătos de viața pe care l-a adoptat în ultima perioadă.

separator
dieta_catalin_crisan_(2)

„M-am decis să slăbesc pentru că mă îngrăşasem foarte mult. Acum patru-cinci ani ajunsesem să cântăresc în jur de 104 kilograme”, a declarat, pentru Gândul, cântăreţul.

Pentru a reuşi în lupta împotriva kilogramelor, Crişan a apelat la un medic specialist. „Am îmbinat dieta cu sportul. Eu joc tenis de 14 ani. Regimul recomandat impunea şi mişcare. Astfel, zilnic trebuia să parcurg în jur de 1,5 kilometri. Pentru a parcurge această distanţă, mi-am cumpărat un stepper, la care lucram dimineaţa, seara sau la prânz, în funcţie de program”, precizează interpretul de muzică uşoară.


Cătălin Crişan spune că nu a fost greu să ţină acest regim alimentar, în ciuda programului încărcat. „Zilnic îmi potriveam alarma de la telefon şi mâncam atunci când suna. Indiferent dacă eram în întâlniri, scoteam o felie de salam sau un crenvurst, atunci când era etapa de carne, sau beam un pahar de lapte sau mâncam un borcănel de iaurt atunci când era etapa de lactate”, povesteşte cântăreţul. Acesta adaugă că, deşi mesele erau dese, acestea nu trebuiau să fie consistente.

Principiile dietei

Ideea de bază a regimului alimentar la care a apelat artistul era prevenirea senzaţiei de foame. Motiv pentru care Cătălin Crişan mânca de cinci ori pe zi, din trei în trei ore. Dieta durează 66 de zile şi este structurată pe 6 etape.

Astfel, în primele două săptămâni erau recomandate alimente din carne, brânzeturi, mezeluri şi un singur ou pe zi.

Etapa a doua presupunea, în primele trei zile, alternarea fructelor cu legumele, iar următoarele şase zile carne, fiind acceptate şi mezelurile, la care se adăugau ouă, fără restricţii.

În etapa a treia, în primele trei zile îi era recomandat să mănânce 1 ou pe zi, 200 grame de brânzeturi nefermentate, iar de două ori pe zi mânca legume verzi, indiferent de cantitate. Apoi, timp de trei zile mânca ouă, brânzeturi şi carne fără restricţii în ceea ce priveşte cantitatea.

În ultima etapă a dietei, respectiv a şasea, cântăreţul a mâncat timp de opt zile opt fructe, legume, salate şi o singură masă de carne slabă. Pentru a se menţine, Cătălin Crişan a mărturisit că şi-a păstrat câteva obiceiuri din timpul regimului alimentar, şi anume nu mănâncă după ora 19:30.

„Am renunţat la făinoase şi dulciuri. Un alt obicei pe care l-am păstrat este acela că, atunci când mănânc friptură, am grijă să mănânc fructe abia după cinci ore”, precizează cântăreţul.

Dieta lui Cătălin Crişan

• 5 mese pe zi
• Nu mânca niciodată între mese şi nu sărea peste o masă
• Fără dulciuri, alcool, băuturi carbogazoase dulci şi fără ulei
• Bea trei litri de apă pe zi, dar niciodată în timpul mesei
• Ultima masă, nu mai târziu de ora 19:30

3 diete dovedite științific. Care sunt regimurile alimentare care chiar funcționează

Deși așteaptă rezultate uimitoare, multe persoane ajung să fie dezamăgite la finalul unei curei de slăbire. Unele diete au la bază date științifice, altele mai mult promisiuni. Important este să și găsiți dieta care să vi se potrivească. Nutriționiștii nu recomandă pierderea bruscă în greutate, cu diete severe, ci mai degrabă adoptarea unei stil alimentar sănătos, care să dea rezultate pe termen lung.

Iată 3 diete sănătoase și eficiente, care au fost dovedite științific:

1. DIETA LOW CARB

Dieta cu conținut scăzut de carbohidrați este perfectă pentru persoanele care au nevoie să slăbească și care au probleme de sănătate. Este flexibilă, permițându-vă să vă ajustați aportul de carbohidrați în funcție de obiectivele impuse. Această dietă este bogată în legume, carne, pește, ouă, fructe, nuci și grăsimi, dar săracă în amidon, zaharuri și alimente procesate.

2. DIETA MEDITERANEANĂ

Dieta mediteraneană este o dietă pe care mulți nutritioniști o laudă, fiind extrem de apreciată. S-a dovedit că ajută la slăbit, dar e benefică și pentru santate. Dieta mediteraneană a fost bine studiată și e deosebit de eficientă pentru prevenirea bolilor de inimă.
Aceasta se bazează pe alimentele care erau consumate în mod obișnuit în regiunea mediteraneană în secolul al XX-lea și mai devreme.

Ca atare, include o mulțime de legume, fructe, pește, carne de pasăre, cereale integrale, leguminoase, produse lactate și ulei de măsline extravirgin.

3. DIETA PALEO

În prezent, este dieta Paleo este cea mai populară dietă din lume. Aceasta presupune să mănânci multe alimente neprelucrate – practic să te hrănești așa cum o făceau strămoșii nostri cu sute de ani în urmă.

sursa: www.digi-life.tv

ANSA a identificat circa 23.000 kg de arahide contaminate cu dăunători

Inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) din cadrul Postului de Inspecție la frontieră Leușeni au identificat un lot de arahide, în cantitate de 22.940 kg, care nu corespunde cerințelor fitosanitare.

ANSA a identificat circa 23.000 kg de arahide contaminate cu dăunători

În urma desfășurării controlului s-a depistat că lotul este contaminat cu dăunători în stare vie (Oryzaephilus surinamensis).

Astfel, ANSA a întocmit actul de retur și a interzis intrarea lotului pe teritoriul Republicii Moldova.

Primul oraș din lume care interzice reclamele la produsele din carne. Motivul invocat de autorități

Un oraș din nordul Olandei ar putea deveni primul din lume care interzice reclamele la produsele din carne din cauza impactului asupra mediului, potrivit BBC citat de ziare.com.

Consiliul local din orașul Haarlem și-a dat recent acordul pentru interzicerea reclamelor la carne în spațiile publicitare deținute de primărie, precum autobuze sau stații pentru transportul în comun, motivând că fermele de animale afectează mediul înconjurător.

Consilierii nu au decis dacă măsura va viza și produsele care conțin carne obținută prin metode sustenabile.

”Carnea este foarte dăunătoare pentru mediu. Nu putem să le spunem oamenilor că există o criză a climei și să-i încurajăm să cumpere produse care o provoacă”, a declarat Ziggy Klazes, consiliera locală din partea partidului ecologist GroenLinks, care a redactat moțiunea.

Măsura s-ar putea aplica cel mai devreme din 2024, întrucât, până atunci, vor fi în vigoare actualele contracte de publicitate.

Decizia a fost criticată dur de reprezentanții industriei de procesare a cărnii. Autorităților locale li s-a reproșat și faptul că încalcă libertatea de exprimare.

Partidul de extremă-dreapta BVNL a catalogat decizia ca fiind ”o violare inacceptabilă a libertății antreprenoriale”, estimând că ”va fi fatală pentru crescătorii de porci”. ”Interzicerea publicității din motive politice este aproape dictatorială”, a spus Joey Rademaker, consilier local al BVNL.

Herman Bröring, profesor la Universitatea din Groningen, a subliniat că interdicția afectează libertatea de expresie și a avertizat că va duce la acțiuni în instanță deschise de comercianți.

Orașul Haarlem are 160.000 de locuitori.

Potrivit ONU, animalele de fermă generează peste 14% din emisiile de gaze cu efect de seră produse de activitățile umane, inclusiv metan.

Video. O adolescentă din Capitală amenință de mai bine de două ore că se aruncă în gol de la balconul unui bloc
Articolul anterior
Ridică-ți sânii lăsați în doar o săptămână!
Articolul următor