Dieta minune a lui Cătălin Crişan: „Am slăbit 32 de kilograme mâncând de 5 ori pe zi”

Interpretul de muzică uşoară Cătălin Crişan a reuşit să slăbească 32 de kilograme în zece săptămâni. Acum, el este mulțumit de felul în care arată și cu încredere recomandă oamenilor, stilul sănătos de viața pe care l-a adoptat în ultima perioadă.

separator
dieta_catalin_crisan_(2)

„M-am decis să slăbesc pentru că mă îngrăşasem foarte mult. Acum patru-cinci ani ajunsesem să cântăresc în jur de 104 kilograme”, a declarat, pentru Gândul, cântăreţul.

Pentru a reuşi în lupta împotriva kilogramelor, Crişan a apelat la un medic specialist. „Am îmbinat dieta cu sportul. Eu joc tenis de 14 ani. Regimul recomandat impunea şi mişcare. Astfel, zilnic trebuia să parcurg în jur de 1,5 kilometri. Pentru a parcurge această distanţă, mi-am cumpărat un stepper, la care lucram dimineaţa, seara sau la prânz, în funcţie de program”, precizează interpretul de muzică uşoară.


Cătălin Crişan spune că nu a fost greu să ţină acest regim alimentar, în ciuda programului încărcat. „Zilnic îmi potriveam alarma de la telefon şi mâncam atunci când suna. Indiferent dacă eram în întâlniri, scoteam o felie de salam sau un crenvurst, atunci când era etapa de carne, sau beam un pahar de lapte sau mâncam un borcănel de iaurt atunci când era etapa de lactate”, povesteşte cântăreţul. Acesta adaugă că, deşi mesele erau dese, acestea nu trebuiau să fie consistente.

Principiile dietei

Ideea de bază a regimului alimentar la care a apelat artistul era prevenirea senzaţiei de foame. Motiv pentru care Cătălin Crişan mânca de cinci ori pe zi, din trei în trei ore. Dieta durează 66 de zile şi este structurată pe 6 etape.

Astfel, în primele două săptămâni erau recomandate alimente din carne, brânzeturi, mezeluri şi un singur ou pe zi.

Etapa a doua presupunea, în primele trei zile, alternarea fructelor cu legumele, iar următoarele şase zile carne, fiind acceptate şi mezelurile, la care se adăugau ouă, fără restricţii.

În etapa a treia, în primele trei zile îi era recomandat să mănânce 1 ou pe zi, 200 grame de brânzeturi nefermentate, iar de două ori pe zi mânca legume verzi, indiferent de cantitate. Apoi, timp de trei zile mânca ouă, brânzeturi şi carne fără restricţii în ceea ce priveşte cantitatea.

În ultima etapă a dietei, respectiv a şasea, cântăreţul a mâncat timp de opt zile opt fructe, legume, salate şi o singură masă de carne slabă. Pentru a se menţine, Cătălin Crişan a mărturisit că şi-a păstrat câteva obiceiuri din timpul regimului alimentar, şi anume nu mănâncă după ora 19:30.

„Am renunţat la făinoase şi dulciuri. Un alt obicei pe care l-am păstrat este acela că, atunci când mănânc friptură, am grijă să mănânc fructe abia după cinci ore”, precizează cântăreţul.

Dieta lui Cătălin Crişan

• 5 mese pe zi
• Nu mânca niciodată între mese şi nu sărea peste o masă
• Fără dulciuri, alcool, băuturi carbogazoase dulci şi fără ulei
• Bea trei litri de apă pe zi, dar niciodată în timpul mesei
• Ultima masă, nu mai târziu de ora 19:30

O insectă „crocantă” revoluționează meniurile restaurantelor de lux. Noua salată servită clienților

Restaurantele de „lux” din mai multe state au început să le ofere clienților feluri de mâncare pe bază de insecte, considerate comestibile. Spre exemplu, un local frecventat de oamenii cu gusturi fine din New Orleans au avut parte de o altfel de salată: cu cicade(n.r. insecte care se mai numesc „greieri de copaci”), scrie evz.ro.

Cicadele(n.r. insecte care trăiesc sub pământ) au devenit „delicii alternative” în  Cartierul Francez precum Antoine’s și Brennan’s, Audubon Insectarium din New Orleans. Localul este cunoscut  pentru felurile de mâncare care conțin viermi(n.r. considerați comestibili)  prăjiți cu chili și greieri crocanți, cu sos de  caju, sunt piese de bază în meniu.

Potrivit sursei citate, unul dintre felurile de mâncare care conține cicade conține:  salată verde cu mere, migdale, afine  sos de muștar și de soia.

Felul de mâncare care conține insecte este, însă, popular și în Europa.

Uniunea Europeană  a aprobat în ianuarie 2023 mai multe produse derivate din insecte pentru consumul uman, precum și al patrulea tip de insectă ca fiind comestibilă(n.r. greieri)

Oficialii Uniunii Europene susțin că insectele vor fi o alternativă în criza alimentară care se prefigurează.

„Insectele vor juca un rol principal în abordarea numeroaselor probleme cu care ne confruntăm în prezent și ne vom confrunta și în viitor. Este vorba, printre altele, de creșterea costului proteinelor animale, insecuritatea alimentară, presiunile asupra mediului, creșterea populației și creșterea constantă a cererii de proteine în rândul claselor de mijloc. 

Insectele se găsesc în abundență peste tot în lume. Sunt bogate în proteine și reprezintă mai puțin de 1 % din amprenta de carbon a animalelor. Sunt alternativa alimentară ideală care facilitează trecerea la o alimentație sănătoasă și durabilă și contribuie în mod pozitiv nu numai la sănătatea noastră, ci și la cea a mediului și, prin urmare, a viitorului nostru”, motivează Comisia Europeană.


Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

Alertă OMS! Virusul gripei aviare, acum și în lapte

O declarație recentă a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a tras un semnal de alarmă exprimând  „o mare îngrijorare” cu privire la numărul tot mai mare de cazuri de gripă aviară la oameni, scrie doctorulzilei.ro.

De asemenea, organizația a anunțat vineri că virusul a fost găsit în laptele crud. Dr. Jeremy Farrar, om de știință șef la OMS, a remarcat că gripa aviară, numită și H5N1, a avut o rată de mortalitate „extrem de mare” în rândul celor care au fost infectați în întreaga lume.

OMS, semnal de alarmă: Virusul gripei aviare se găsește acum în lapte. „E o mare îngrijorare”

Nu a avut loc nicio transmitere de la om la om a bolii.

„Marea îngrijorare, desigur, este că  virusul acum evoluează și dezvoltă capacitatea de a infecta oamenii. Și apoi critic, capacitatea de a trece de la transmiterea de la om la om”, a avertizat Farrar.

OMS a avertizat în continuare că virusul a fost găsit în laptele crud.

Oficialii au spus că consumul de lapte pasteurizat este încă sigur. Dr. Wenqing Zhang, care conduce programul global de gripă al OMS, a spus că virusul a fost identificat într-o „concentrație foarte mare de virus în laptele crud” de la vacile infectate.

Cercetătorii încă încearcă să determine cât timp poate supraviețui virusul în lapte.

În general, nu este indicat niciodată consumul de lapte crud, deoarece poate transporta alți contaminanți, cum ar fi salmonella, listeria și E. coli. Zhang a reiterat, de asemenea, cazurile care au fost identificate în SUA și în Europa au fost relativ ușoare.

Acesta nu este primul avertisment privind o potențială pandemie de gripă aviară. La începutul acestei luni, oamenii de știință au tras un semnal de alarmă că o astfel de pandemie ar putea fi „de 100 de ori mai rea decât COVID”.

„Acest virus a fost în fruntea listei pandemice de mulți, mulți ani și probabil decenii”, a spus dr. Suresh Kuchipudi, cercetător al gripei aviare din Pittsburgh, potrivit Daily Mail. Singura speranță, au continuat oficialii, este că virusul va fi mai puțin mortal la oameni decât la păsări.

Adevărul despre postul intermitent! Tot mai mulți oameni îl urmează

Postul intermitent este urmat de tot mai mulți oameni. Majoritatea dintre aceștia spun că efectele sunt vizibile după doar câteva zile. Acest tip de dietă presupune o pauză alimentară de 6,8 sau chiar 12 ore între mese. Mihaela Bilic susține că metoda este una sănătoasă și ar trebui adoptată de toate persoanele care duc o luptă cu kilogramele în plus, scrie evz.ro.

Rețelele de socializare sunt pline de mărturii ale celor care au reușit să slăbească prin această metodă. Cu toate că este combătută de mulți specialiști, Mihaela Bilic susține că postul intermitent este de un real ajutor pentru cei care vor să piardă în greutate.

„Tot suntem în post și cuvântul acesta este din nou la modă, iar eu nu pot decât să le mulțumesc americanilor că au inventat noțiunea de post intermitent, sună așa, foarte științific. Că dacă îi spuneai omului să facă foamea și să sară peste mese, era nasol, părea că tu ești de la țară și nepregătit. Iată, însă, cu o titulatură de asta elevată, parcă altfel facem foamea. La capitolul post intermitent se fac o mulțime de greșeli; avem impresia că nu mâncăm-nu mâncăm, dar și când mâncăm, mâncăm tot frigiderul. ”, a explicat nutriționistul.

Rezultate impresionante

Medicul nutriționist susține că postul intermitent nu este benefic doar pentru slăbire, ci și pentru un organism sănătos. Pauzele dintre mese vor da timp organismului să se regleze, iar metoda va proteja ficatul, spune specialistul.

„De ce este de bine să mâncăm mai rar? Culmea, nu doar pentru siluetă, ci și pentru sănătate. Ei bine, avem grijă de ficatul nostru e fantastic ce uzină de metabolizare este, aș spune că este organul central. OK, inima pompează sângele, dar fără ficat nu am avea glicemie, nu am avea acel carburant care circulă prin sânge și care hrănește toate celulele. Multă lume crede că acest carburant, carbohidrații, îi luăm din alimentație; noi trebui să știm însă că ficatul este și un rezervor de glucoză și el știe, din grăsime, din proteine, să facă glucoză.”, a mai spus aceasta.

În mediul online există și mărturii ale unor persoane care au ținut post negru timp de 40 de zile. În această perioadă, acestea au consumat doar lichide. Pe lâng rezultatele vizibile, aceștia au declarat că sunt plini de energie, iar tonusul li s-a îmbunătățit substanțial. Mihaela Bilic susține că organismul poate rezista unui astfel de program, care nu ar fi greșit dacă ar fi parcurs sub îndrumarea unui specialist.

„Deci noi nu avem niciun risc să nu mâncăm, și nu o zi, două, trei, putem să nu mâncăm 40 de zile. Sunt medici nutriționiști care au consumat doar lichide, sub control medical, și au văzut că 40 de zile fără mâncare nu este nimic dramatic.”, a mai spus medicul nutriționist.

Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

Video. O adolescentă din Capitală amenință de mai bine de două ore că se aruncă în gol de la balconul unui bloc
Articolul anterior
Ridică-ți sânii lăsați în doar o săptămână!
Articolul următor