Dr. Călin Mărginean: „Nu cumva să folosiţi fructoza ca îndulcitor!!!”

Multe persoane înlocuiesc zahărul cu îndulcitorii artificiali, crezând că sunt inofensivi. Dr. Călin Mărginean, însă, explică de ce nu e bine să folosim aceşti îndulcitori şi care sunt efectele lor asupra sănătăţii noastre.

separator
indulcitori
Fructoza ca îndulcitor (sinonime: sirop de arţar/agave/porumb, îndulcitorul din stevie etc.), deci aceeaşi substanţă, aceeaşi formulă chimică comparativ cu fructoza din fructe, dar are radical alte efecte în 2 ipostaze diferite:
fructoza din plante este “învelită” în fibre, minerale, vitamine şi antioxidanţi. Se absoarbe lent şi persistent din intestinul subţire, ajunge în cantităţi mici la nivelul ficatului, care o procesează fără probleme în energie, sau o converteşte în glucoză etc.
fructoza ca şi îndulcitor NU este “învelită” în nimic. Se absoarbe violent din intestinul subţire, ajunge în cantităţi anorme la nivelul ficatului, care nu o poate procesa. În pus, determină secreţia unei cantităţi enorme de insulină şi brusc secretate se transformă urgent în triglceride, acizi graşi şi un pic de colesterol, încărcând gras ficatul şi aducând daune pancreasului.

Maria-Andreea Ursu a împlinit jumătate de an!
Articolul anterior
Trei modele au căzut pe podium la Săptămâna Modei din China!
Articolul următor
Alte articole interesante