După Paște, ține dieta rusească! Slăbești 30 de kilograme în doar două luni

Mesele copiase de Paște au adus cu ele și câteva kilograme în plus, iar pentru femeile care sunt preocupate de pierderea în greutate, aceasta este o adevărată problemă. Dacă te preocupă aspectul tău fizic, ar fi cazul să te apuci de o dietă. Deşi noi nu susţinem varianta dietelor care te slăbesc rapid ca prin minune, specialiştii ruşi sunt de părere că e eficientă.

separator

slabeste

Așadar, dacă este ținut cu stricteţe, acest program alimentar te ajută să slăbeşti până la 30 de kilograme în doar două luni.

Din meniul acestei diete sunt excluse alimentele afumate şi sărate, cu excepţia verzei, aceasta îmbunătăţeşte digestia. De asemenea, alcoolul trebuie să fie exclus total. Nutriţioniştii susțin că acest regim durează două luni, iar persoanele care țin cu stricteţe dieta rusească pot slăbi şi până la 30 de kilograme.

Cum să slăbești 30 de kilograme cu dieta rusească

Luni

 • Mic dejun: 100 g peste fiert, 150 g salată de varză, mazăre verde, morcovi fierţi, o ceaşcă de cafea neagră, fără zahăr.
 • Gustare: 150 g carne fiartă, 100 de grame de brânză de vaci, 2 mere.
 • Prânz: supă de legume, 150 g salată de varză şi morcovi, 1 ceaşcă de compot de mere.
 • Cină: 100 g peşte fiert, 2 cartofi fierţi, o ceaşcă de ceai fără zahăr.

Marţi

 • Mic dejun: 200 g salată de varză tocată, mazăre verde şi ceapă, asezonată cu ulei vegetal, o ceaşcă de cafea neagră.
 • Gustare: 1 cană iaurt.
 • Prânz: 100 g peşte fiert, un pahar de suc de mere.
 • Cină: 100 g peşte fiert, 2 cartofi fierţi, o portocală.

Miercuri

 • Mic dejun: 1 ou fiert moale, 1 felie pâine prăjită, o ceaşcă de cafea neagră.
 • Gustare: 100 g terci de cereale cu fructe.
 • Prânz: 150 g carne de pui slabă fiartă, 2 mere, o portocală.
 • Cină: salată condimentată cu ulei vegetal, o cana suc de mere.

Joi

 • Mic dejun: 1 ceaşcă iaurt, 1 biscuit.
 • Gustare: salată de legume crude, asezonată cu ulei vegetal.
 • Pranz: 100 g carne fiartă, 150 de grame de salată de varză acră şi ceapă verde.
 • Cină: un bol de supă de legume, 100 g morcovi raşi proaspeţi, cu un pic de maioneză.

Vineri

 • Mic dejun: 3 linguri brânză de vaci, o ceaşcă de cafea neagră, fără zahăr.
 • Gustare: 2 mere, 2 portocale, 1 pahar suc de portocale.
 • Pranz: două felii de şuncă de curcan sau de pui, 150 g varză proaspătă cu suc de lămâie, 1 pahar suc de portocale.
 • Cină: 150 g peşte slab fript, 100 g coacăze negre, un pahar de apă minerală.

Sâmbătă

 • Mic dejun: 100 de grame de carne fiartă, 100 de grame de varză acră.
 • Gustare: 100 g brânză de vaci fără grasimi.
 • Prânz: un bol de legume sau supă de ciuperci, o bucată mică de pâine neagră.
 • Cina: o bucată de carne de porc la grătar, 100 de grame de sfeclă fiartă, o ceaşcă de ceai fără zahăr.

Duminică

 • Mic dejun: 100 de grame de fulgi de ovăz cu o lingură miere.
 • Gustare: 150 g de salată de fructe.
 • Prânz: 100 g peşte fiert, 150 g salată de legume crude asezonată cu ulei vegetal.
 • Cina: 100 de grame de carne de pui fiartă, 2 cartofi fierţi, 1 măr, 1 cană suc de mere.

Dacă te-ai hotărât să urmezi această dietă, ai grijă să nu o ții mai mult de două luni. De asemenea, este foarte important să bei cel puțin doi litri de apă în fiecare zi și să faci sport zilnic, timp de minim o jumătate de oră.

Foto: shutterstock.com

Sursa: www.avantaje.ro

Chips-uri retrase de la vânzare. Care a fost motivul?

Autoritățile din România anunță retragerea de la comercializare a unui lot de chipsuri deoarece existǎ suspiciunea prezenţei alcaloizilor tropanici.

În urma informǎrii primite de la furnizorul Alnatura Produktions- und Handels GmbH, Romania Hypermarche SA a luat decizia de retragere si rechemare a produsului Alnatura Eco Chips din porumb 125g, cu data de expirare 16.08.2022, deoarece existǎ suspiciunea prezenţei alcaloizilor tropanici.

Ce sunt alcaloizii tropanici?

Alcaloizii tropanici sunt ingrediente naturale ale unor plante (așa-numitele buruieni) ce cresc sporadic pe suprafețele cultivate cu cereale, cu rol de a îndepărta dăunătorii.

Alcaloizii tropanici nu au efect pe termen lung, dar pot duce la tulburări temporare, cum ar fi greață, somnolență și dureri de cap.

„Deoarece tratăm siguranța consumatorilor extrem de serios, cei care au achiziționat aceste produse sunt rugați să nu le consume, ci să le returneze magazinului de unde le-au cumpărat și să solicite contravaloarea acestora, până la data de 18.07.2022 cel târziu. Aceste măsuri s-au luat în urma aplicării politicii stricte de siguranță alimentară din cadrul companiei noastre.

Chips-uri retrase de la vanzare

Ne cerem scuze pentru posibilele neplăceri provocate si vă mulțumim pentru înțelegere”, scrie pe site-ul ANSVSA.

Unul dintre cele mai periculoase ingrediente pe care îl regăsim în aproape toate alimentele

Când ai verificat ultima dată ingredientele unui produs pe care urmează să-l cumperi? Pentru a urma un regim alimentar sănătos este necesar să monitorizăm cantitatea de zahăr consumată. Consumarea în exces a zahărului poate dăuna grav sănătății.

Acest lucru a devenit o problemă tot mai mare deoarece zahărul se găsește aproape în toate alimentele. La următoarea sesiune de cumpărături verifică fiecare produs pe care îl cumperi să vezi câte dintre produsele obișnuite au în compoziție zahăr.

Conținutul excesiv de zahăr este asociat un cu risc crescut de dezvoltarea a mai multor boli, printre care obezitate, boli cardiace, diabet de tip 2 și cancer.

Asociația Americană a Inimii recomandă ca femeile să nu consume mai mult de 6 lingurițe de zahăr pe zi (circa 25 de gramee), în timp ce bărbații să-și limiteze consumul la 9 lingurițe (37,5 grame).

Diferite denumiri pentru zahăr 

Chiar dacă pe lista de ingrediente nu este trecut zahărul, acesta poate fi adăugat sub alte denumiri. De exemplu: zaharuri, maltoză, sirop, îndulcitor, fructoză, melasă sau concentrat de fructe. Indiferent de denumirea folosită, este recomandat să limitezi aportul de zahăr pe zi. Caută pe rafturile supermarketurilor produsele fără zahăr și înlocuitori de zahăr.

Deseori, supermarketurile au raioane speciale cu produse pentru diabetici. De regulă, acestea sunt fără zahăr.

Un studiu realizat pe aproape 7.000 de copii, cu vârste între 6 și 10 ani, a demonstrat că cei care au consumat mai multe zaharuri adăugate aveau mai multă grăsime corporală decât copiii care au consumat mai puțin zahăr adăugat.

În plus, consumul ridicat de zahăr va interfera cu hormonii și va crește apetitul pentru mâncăruri grase și nesănătoase. Pe lângă faptul determină creșterea grăsimii corporale, consumul de zahăr adăugat poate provoca afecțiuni cronice.

Produse care conțin zahăr 

Deoarece zahărul este și un bun conservant, acesta este regăsit, deseori, în produse alimentare la care nu ne așteptăm. Știai că zahărul este adăugat și în sosuri, iaurturi, ketchup, muștar și cereale? Multe dintre mixurile de condimente au în compoziția lor și zahăr. Sucurile și băuturile carbogazoase au cantități ridicate de zahăr adăugat.

În plus, este recomandat să încerci să consumi cafeaua și ceaiul fără zahăr adăugat. Poate că la început ți va părea mai greu, însă îți vei obișnui papilele gustative cu noi arome pe care până acum le acopereai cu zahăr.

Zahărul este și potențiator de aromă, de aceea este folosit în multe preparate alimentare de bază. Chiar și pâinea pe care o consumăm zi de zi are în compoziție zahăr.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă ca procentul de calorii din zahăr adăugat să nu depășească 5%, pentru a ne asigura că avem un stil de viață sănătos. Menținerea unui aport scăzut de zaharuri libere reduce riscul excesului de greutate și cariilor.

În ghidul OMS nu se face referire la zaharurile prezente în mod natural în fructe, legume și lapte, deoarece nu există dovezi raportate privind efectele adverse ale consumului acestora.

Un lot de ouă, retras de la vânzare. Consumatorii sunt chemați să returneze marfa

Operatorul din domeniul alimentar SRL „Pasărea Argintie” a inițiat procedura de retragere din rețeaua de comerț și rechemare de la clienți a ouălor pentru consum (ouă de găină), determinată de depistarea prezenței Salmonella Enteritidis în fecalele găinilor ouătoare.

Un lot de ouă, retrase din vânzare: A fost depistată Salmonella la găiniFoto: ANSA

Despre aceasta anunță Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor(ANSA). Motivul retragerii: prezența Salmonella Enteritidis în fecale. 

Denumirea produsului: Ouă de găină pentru consum.

Originea: Republica Moldova, mun. Chișinău. 

Lot/ data expirării: 3MD C 002/ 22.07.2022. 

Produsele au fost comercializate în perioada: 16–24.06.2022. 

Data expirării lotului: până la 22.07.2022. 

Persoanele care au achiziționat produse din lotul dat sunt rugate să se abțină de a le consuma și sunt în drept să le returneze magazinului de unde au fost procurate. 

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii care comercializează produse neconforme sunt responsabili de retragerea acestora de pe piață și cooperează cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse pentru evitarea sau reducerea riscurilor prezentate de un produs alimentar introdus pe piață. 

Pentru informații suplimentare, puteți contacta administrația SRL „Pasărea Argintie” la adresa de email: Pasareargintie@gmail.com, tel: 069300080. 

Acțiunea este în desfășurare.

Ia, bluza tradițională românească, a fost la loc de cinste la Campionatele Europene de la Cluj-Napoca!
Articolul anterior
Cartea de bucate a Natei Albot va primi premiul “Cea mai bună carte din bucătăria Europei de Est”
Articolul următor