Evită să mănânci carnea din aceste zone ale puiului. Conține cei mai mulți hormoni

Stilul de alimentaţie ne influenţează inevitabil starea de sănătate interioară a organismului. Mai multe cercetări efectuate în domeniu bat alarma cu privire la substanţele chimice folosite în producţia industrială a cărnii şi efectul nociv al acestora pentru sănătatea omului.

separator

uuuuRevoluţia” alimentară de după `89 şi occidentalizarea stilului de viaţă nasc monştri. În spitalelele de endocrinologie, doctorii se iau cu mâinile de cap, nu era de ajuns că obezitatea e în floare, acum copiii se transformă şi ei: băieţei îngroziţi că încep să le crească sânii şi fetiţe care devin femei la vârsta precoce, scrie doctorulzilei.ro. Fenomenul „mutaţiilor” a devenit frecvent în ultimii douăzeci de ani, odată cu intrarea pe piaţă a ,,a puilor gigant de la americani”, care dezechilibrează sistemul hormonal al organismului.

Chisturi ovariene

O americancă a ajuns la spital cu un chist ovarian pe care a trebuit să-l extirpeze. A crezut că a scăpat de problema după operaţie dar se înşela amarnic. A avut o recidivă cateva luni mai tarziu. Speriată, a alergat la ginecolog pentru o consultaţie. În timpul consultaţiei doctorul i-a pus o întrebare care a uimit-o.

A întrebat-o dacă este o consumatoare de aripi de pui. Ea a răspuns ca da, mirându-se că medicul îi ştie obiceiurile alimentare. Adevărul este că puii sunt injectaţi cu hormoni steroizi care le accelerează creşterea, ca să fie îndeplinită cerinţa pe piaţă.

Puii sunt injectaţi cu steroizi în regiunea gâtului sau a aripilor

Astfel că în aceste locuri se află cea mai mare concentraţie de steroizi, care oricum se va absorbi şi în restul organismului. Acesti steroizi au efecte îngrozitoare asupra organismului uman deoarece acelerează creşterea, inclusiv a tumorilor. Ei sunt mult mai periculoşi în prezenta hormonilor feminini deoarece duc la formarea de tumori chistice ovariene sau fibroame uterine şi nu numai.

Un alt caz este al unui băiețel de 9 căruia au început să-i crească sânii. Speriaţi, părinţii l-au dus la un medic endocrinolog din oraşul lor.

„Ne-a întrebat ce mănâncă şi i-am spus că de bază la el e pieptul de pui. Doctorul crede că de la acest aliment poate fi reacţia anormală şi ne-a recomandat să nu îi mai dăm piept, ci pulpe sau aripi, care ar fi mai puţin periculoase”, povesteşte mama lui.

La câteva luni după ce a renunţat la pieptul de pui, băiatul nu mai are problema care i-a speriat pe părinţi.

Invazia hormonilor feminini asupra testosteronului

Când apare la băieţii sub 10-12 ani, este o problemă.

„Vin micuţi cu criză genitală, care constă în inflamarea glandelor mamare şi chiar secreţia unui lichid. Dacă acum cinci ani exista un caz la câteva luni, acum există şi 5-6 pe lună”, trage un semnal de alarmă endocrinologul pediatru Luiza Vitan.

Glandele mamare încep să crească necontrolat când în corpul băieţilor se acumulează mai mult estrogen, hormon sexual feminin, decât testosteron, hormonul sexual masculin.

„Sexualizarea, fizică şi comportamentală, se termină în viaţa intrauterină. După naştere, o lungă perioadă de timp nu se mai întâmplă nimic. Începând cu pubertatea – 10 ani, în cazul fetelor şi 12-13 ani, în cazul băieţilor – organismul începe să fie agresat de hormoni”, explică prof. dr. Constantin Dumitrache, endocrinolog la Institutul Parhon din Bucureşti. Aceasta este perioada în care au loc toate transformările specifice sexelor, ce vizează şi glandele mamare.
„Şi băieţii, şi fetele au muguri mamari. La pubertate, la fete încep să evolueze, pe când la bărbaţi rămân acolo. Dacă se inversează raportul testosteron-estrogen, apar tulburări, mai ales la băieţi şi bărbaţi tineri”, precizează medicul.

„Răul” se trage de la puii din comerţ

Profesorul Constantin Dumitrache, care a cercetat fenomenul, spune că „răul” se trage de la puii americani. Carnea de pui are efect de push-up. Există două situaţii când estrogenul se acumulează în exces: fie în cazul anumitor boli, tumori, fie prin consumul alimentelor bogate în substanţe asemănătoare estrogenilor sau substanţe care stimulează secreţia acestora. Principala sursă de hormoni feminini este carnea de la animale din crescătorii, tratate cu stimulente şi antibiotice, urmată de laptele de vacă natural.

„După `89, a fost o invazie de copane mari de pui, pe care le-am dat în special copiilor. După câteva luni, unul dintre doctorii noştri constata că numărul ginecomastiilor la băieţi crescuse fulminant”, spune prof. Dumitrache.

Indiferent de modul de preparare, puiul cumpărat tot dăunează.

„Nu sunt studii foarte clare, dar dacă veţi întreba părinţii cu ce îşi hrănesc copii, veţi observa că există o legătură foarte clară între consumul de carne de pui şi creşterea glandelor mamare”, adaugă medicul Luiza Vitan.

Sânii revin la normal în câteva săptămâni sau chiar luni de la scoaterea puiului din alimentaţie.

Autoritățile din Odesa nu recomandă scăldatul în mare
Articolul anterior
Dima Bilan, criticat de fani pentru felul în care arată!
Articolul următor
Alte articole interesante