Experţi: copiii de până la doi ani nu ar trebui să consume alimente cu zaharuri adăugate!

Sugarii și copiii mai mici de doi ani nu ar trebui să mănânce alimente care conțin zaharuri adăugate, iar copiii mai mari ar trebui să limiteze aportul lor zilnic la 100 de calorii, potrivit unui comunicat al American Heart Association (AHA).

separator

Young girl aged 2 to 3 years eating pink iced doughnutProblema a fost scoasă în evidenţă, după ce experţii au stabilit că mai mulţi copii americani mănâncă de trei ori mai multe zaharuri adăugate decât ar trebui şi au făcut în această săptămână apel la limite mai stricte în acest domeniu din partea producătorilor, informează agenția France Presse, citată de agerpres.ro.

Acest lucru înseamnă mai puțin de șase lingurițe pe zi pentru cei cu vârste între doi și 18 ani. În mod ideal, copiii ar trebui să reducă cu două treimi cantitatea de alimente cu adaos de zahăr, în special sucurile și cerealele care conțin zahăr, conform recomandărilor experților publicate în revista „Circulation”.

Copiii și adolescenții americani mănâncă zilnic în medie echivalentul a 19 lingurițe de zaharuri adăugate.

„Consumul în copilărie de alimente bogate în zaharuri adăugate crește riscul de a dezvolta boli de inimă, obezitate sau suferințe legate de hipertensiune arteriala”, a subliniat studiul.

Noile recomandări vor fi instituite începând cu luna iulie 2018, atunci când cantitatea de zaharuri adăugate în produse va fi specificată pe etichetele acestora.

„Până atunci, cel mai bun mod de a evita zaharuri adăugate în dieta copilului este de a-i servi mai întâi alimente bogate în substanțe nutritive, cum ar fi fructe, legume, produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi, carne slabă, pui, pește, și limitând alimentele cu valoare nutritivă scăzută”, a afirmat Miriam Vos, nutriționist și profesor asociat de pediatrie Emory University School of Atlanta.

Acest lucru ar însemna că până la vârsta de doi ani, cel puţin, în dieta copiilor nu sunt recomandate dulciurile, bomboanele, prăjiturile, băuturile îndulcite, îngheţata şi multe alte alimente ce conţin zaharuri adăugate.

Încă 17 moldoveni au pierdut lupta cu Coronavirusul
Articolul anterior
Cristiano Ronaldo, testat pozitiv pentru Covid-19. Starul nu prezintă simptome specifice bolii
Articolul următor
Alte articole interesante