Experții în nutriție despre pufuleți: conțin ingrediente cancerigene!

Pufuletii se numără printre gustările preferate ale copiilor. Din păcate, profesorul Mencinicopschi atrage atenția asupra ingredientelor periculoase pe care le conțin.

separator
Pufuleti_0386ba0ffe

Expertul în nutriție  descrie pufuleţii ca fiind un produs expandat obţinut din făină de porumb şi adaos de glucoză, glucide, care îi imprimă o încărcătură glicemică ridicată şi o densitate energetică foarte mare, 224 kcal/30 grame de produs. Profilul nutriţional este extrem de dezechilibrat, cu un mare exces de glucide.

Din lista de ingrediente reiese că al doilea ca pondere este sarea, al cărei consum trebuie limitat. Coloranţii, îndulcitorii şi aromele artificiale sunt produse sintetice, de laborator, folosite des în prepararea pufuleţilor.

Conform specialiştilor, pufuleţii conţin un colorant artificial numit tartrazină, care poate provoca alergii persoanelor sensibile la aspirină sau astmaticilor.

pufuletii-romanesti-ajung-si-la-new-york-220459

Tartrazina este un colorant considerat nociv pentru sănătate, şi este cel care dă pufuleţilor culoarea galbenă. Tartrazina, E102, este unul dintre cei mai periculoşi aditivi alimentari utilizaţi în industria alimentară. Acest aditiv poate provoca tulburări de vedere, dificultăţi de respiraţie şi eczeme. De asemenea, tartrazina poate afecta negativ activitatea copiilor şi atenţia acestora.

Produsul conţine și  E 124 care are potenţial cancerigen, doza zilnică admisă pentru el fiind de 4 mg/kg corp.

Nici consumul de E 133 prezent în pufuleți nu este lipsit de riscuri. O doză mai mare, de 12,5 mg/kg corp, poate produce bronhoconstricţie şi desctrucţii cromozomiale. Conform noilor reglementări, acest producător va fi obligat să scrie toate efectele adverse pe etichete, sau dacă îl interesează să-nătatea consumatorului, nu numai pro-fitul, să schimbe coloranţii sintetici cu unii naturali. Produsul nu conţine gluten şi dacă nu ar avea coloranţii chimici de sinteză, ar putea fi consumaţi şi de suferinzii de celiachie.

Sursa

Un moldovean dansează în trupa Loredanei! Detalii din culise
Articolul anterior
Ingredientul care nu te lasă să te îngrași, dacă îl pui în mâncare
Articolul următor
Alte articole interesante