Fasolea verde împiedică absorbţia zahărului, de aceea i se mai spune şi “consumator de zahăr”. În plus, este o sursă de proteine fără grăsimi pe care nutriţioniştii o recomandă cu încredere în curele de slăbire.

Spre deosebire de fasolea uscată ea are un conţinut caloric redus, doar 40 de calorii la 100 de grame, care la rândul lor mai sunt şi calorii “negative”. Adică calorii care ard mai multă energie în timpul procesului de digestie decât numărul de calorii pe care le conţin chiar ele, ajutând astfel la diminuarea ţesutului adipos. De aceea, fasolea verde este recomandată în toate dietele pentru scăderea în greutate.
Beneficiile consumului de fasole verde
Aceste boabe ambalate cu nutrienţi esenţiali aduc beneficii ochilor şi oaselor, în timp ce reglementează cu succes procesele digestive. Păstăile verzi sunt pline de fibre care îţi conferă saţietate şi mai au ca rol reglarea constipaţiei, a problemelor digestive precum ulcerele, boala de reflux de acid sau hemoroizi.
Principalii nutrienţi din fasolea verde:
- vitamina K – menţine sistemul osos;
- vitamina C şi A – întăresc sistemul imunitar;
- vitamine din grupul B – produc energie şi au un rol pozitiv în prevenirea migrenelor, iar acidul folic tratează anemia;
- acizi graşi omega 3 – au efect benefic asupra afecţiunilor cardiovasculare;
- fier – important pentru evitarea anemiei.
Bine de ştiut! Atunci când fierbi fasolea, pune şi câteva boabe de piper negru. Astfel, vei potoli o eventuală “gălăgie”!