Fructele la grătar – desertul perfect pentru vară

Nu doar carnea și legumele sunt delicioase la grătar, poți obține un desert delicios foarte ușor, dacă îți coci fructele preferate la grătar – zahărul din ele se caramelizează și rezultatul este unul deosebit. Iată ce fructe poți folosi și câteva trucuri ca să obții din ele desertul perfect.

separator
Fructele la grătar - desertul perfect pentru vară

1. Alege fructele

Există numeroase fructe pe care le poți găti la grătar. Evită-le doar pe cele care au o cantitate foarte mare de apă (spre exemplu fructele de pădure) – excepție face pepenele care are un gust excelent la grătar. Cele care sunt mai tari (merele, perele, ananasul) sunt cel mai ușor de gătit la grătar, pentru că își mențin forma și textura la temperaturi mai mari.

Fructele mai moi (nectarine, prune, mango sau piersici) trebuie făcute cu atenție pentru că dacă sunt lăsate prea mult pe foc, devin prea moi. Și nu în ultimul rînd, alege fructele cele mai proaspete.

fructele-la-gratar-desertul-perfect-pentru-vara-cum-sa-le-prepari_size12. Pregătește-le

Merele și perele pot fi tăiate wedges sau pe jumătate. Fructele cu sâmburi (nectarine, piersici, prune sau cireșe) se fac foarte bine sub forma de frigărui, pe un băț din lemn. Pepenele trebuie tăiat în bucăți groase (ca o friptură). Bananele merg tăiate în jumătate, pe lungime, fără să le îndepărtezi coaja.

imagpiersicut3. Da-le o aroma nouă

După ce le-ai pregătit, poți să le scufunzi în apă rece ca să maximizezi cantitatea de lichid conținută, astfel încât la sfârșit să fie la fel de zemoase și hidratante. În această apă poți să presari condimente care se potrivesc cu fructele alese (pentru mere de exemplu, poți să pui scorțișoară). Lasă-le în apă timp de 30 de minute.

Picnik collage

4. Curăță bine grătarul

Fructele trebuie coapte pe un grătar bine curățat – nu-ți dorești arome de carne în fructele tale caramelizate, nu-i așa? Focul trebuie să fie dat la mediu.

Sursa

Poza pentru care Andra a primit 1000 de like-uri pe minut
Articolul anterior
O actriță, surprinsă cu fața roșie și plină de pete!
Articolul următor
Alte articole interesante