Gustări dietetice: 4 idei sănătoase pentru micul dejun

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, aşa că este important să nu sari peste el. Această masă ar trebui să ne ofere o senzaţie de saţietate, cu mai puţine calorii, care să ne ofere energie pentru toată ziua. Cele mai importante reguli pentru fiecare mic dejun, este ca acesta trebuie sa fie uşor, energic şi să stimuleze digestia.

separator
gustari2

Iaurt cu fructe proaspete

Iaurtul cu fructe proaspete de sezon este alegerea perfectă pentru o gustare cu un conţinut caloric scăzut. Ai nevoie de iaurt cu un procent mic de grăsimi, 1/2 ceaşcă căpşuni şi 1/2 ceaşcă cireşe. Acest mic dejun delicios are aproximativ 100 de calorii. Îţi recomandăm ca iaurtul să aibă un conţinut de grăsimi, de preferat 0,1% sau 0,5%.

Sandvis cu somon

Îţi sugerăm să începi ziua cu un sandvis cu somon. Ai nevoie de o felie de pâine, 1 felie de roşie, somon afumat şi o felie de ardei. Pâinea se prăjeşte, se adaugă câteva picături de ulei de măsline şi restul de ingrediente. Acest tip de sandvis conţine aproximativ 200 de calorii şi este o sursă bună de acizi graşi Omega-3.

Shake cu avocado şi căpşuni

Dacă preferi să începi ziua cu un shake proaspăt, vei aprecia cu siguranţă următoarea idee pentru o gustare scăzută în calorii. Ai nevoie de 1/2 avocado, sucul de la 1/2 portocale şi 1 cană căpşuni. Pune ingredientele într-un blender şi se pisează. Dacă piureul este prea gros pentru gustul tău, adaugă puţină apă sau suc de portocale. Piureul cu avocado şi căpşuni are 250 de calorii. Această idee de mic dejun îţi va oferi vitamina C şi fibre pentru o digestie optimă.

Cereale integrale cu fructe uscate şi nuci

Acest mic dejun are un conţinut caloric scăzut, este uşor şi rapid de pregătit şi poţi alege între fulgi de ovăz şi cereale integrale. Adaugă un pic de miere, fructe uscate şi nuci crude. Se presară cu scorţişoară. Adaugă lapte degresat sau iaurt. Această gustare conţine aproximativ 250 de calorii şi este bogată în Omega-3 acizi graşi şi fibre.

Sursa: www.bewoman.ro

 

Umoriștii din Rusia fac haz de DJ-ii moldoveni!
Articolul anterior
Idei inspirate din filmele porno pe care le poți încerca și tu!
Articolul următor
Alte articole interesante