Gusturi fine elvețiene acum la Chișinău!

Ce se ascunde în spatele cunoscutului cuvânt „ciocolată”, de ne lasă gura apă indiferent de vârsta pe care o avem? De unde vine acest produs, cum este făcut şi când anume societatea a început să ofere cutii pline cu ciocolată drept dovadă de iubire? La aceste întrebări mi-am propus să răspund, aşa că te invit să te înarmezi cu cel puţin un baton de ciocolată, să te aşezi comod pe scaun şi să savurezi propoziţiile care urmează, pentru a găsi şi tu răspunsuri dulci asupra unui subiect delicos, fie că el conţine lapte, caramel, alune sau stafide.

separator
pe slider

Începând cu anul 1845 lumea a cunoscut ce înseamnă ciocolata în forma solidă, așa cum o cunoaștem noi azi. Inventatorul ciocolatei solide este David Sprungli, el fiind și fondatorul companiei David Sprungli & Fils care mai târziu s-a transformat în Lindt&Sprungli, astăzi lider mondial în producere de ciocolată premium.

LINDT-LOGO-FACEBOOKPrimul magazin de ciocolată a fost deschis în Zurich, Elveția. Iar în scurt timp ciocolata a devenit foarte populară în toată lumea. Lindt&Sprungli a transformat producerea de ciocolată în artă și a cucerit cele mai fine gusturi. Astăzi găsim peste 2800 produse de marca LINDT.

08 5982_Preview 08 6009_Preview

Campion la consumul de ciocolată este Elvetia, peste 11.4 kg de ciocolată pe cap de locuitor.

Pralinele lucrate manual reprezintă cea mai înaltă iscusință a maeștrilor ciocolatieri. În această goană a ciocolatierilor după forme, gusturi și culori au fost deschise sute și mii de fabrici de ciocolată în toată lumea fiind recunoscute drept cele mai superbe pralinele elvețiene, belgiene, franceze și italiene.

Julbilder NE 082_Preview

Ingredientele de bază care fac un gust de ciocolată să devină celebru sunt: untul de cacao, vanilia, lecitina și zahărul. Restul depinde doar și doar de măiestria ciocolatierului.

08 6212_Preview 10-04608_Preview

Pralinele reprezintă un simbol al sărbătorii și sunt de nelipsit pe mesele festive precum champagne. Atunci când dorești să faci un dar special, când dorești să demonstrezi afecțiunea sau respectul față de cineva aduci o cutie de praline. Așa tradiție există în țările europene precum Elveția, Belgia, Franța. Ne dorim să cultivam și la noi asemenea atitudine față de ceea ce înseamnă gusturi înalte și delicate, dragostea față de calitatea și standartele elvețiene.

10-04631_Preview 10-04765_Preview 10-05011_Preview

Lindt – create cu pasiune pentru a răsfăța cele mai fine gusturi!

Pentru cel mai larg sortiment de praline de la Lindt dar și alte branduri de renume vizitați magazinul “Cioco Studio”.

загруженноеstr. Mitr. Banulescu Bodoni 22 – 10

ciocostudio.md
Tel.: 068909919

Les 3 Chenes – slăbește sănătos
Articolul anterior
Tango pasional sub apă (foto)
Articolul următor
Alte articole interesante