Hidratează-te corect, pentru a slăbi eficient!

Este bine cunoscut faptul că apa te hidratează şi ajută organismul să elimine  toxinele  acumulate, dar lista de beneficii este mult mai mare.

separator

Apa reglează metabolismul, îţi dă senzaţia de saţietate și   prin urmare, te ajută să slăbeşti, sporeşte activitatea creierului, îţi suplineşte necesarul de energie, reglează temperatura corpului, lubrifiază articulaţiile şi ajută la reducerea durerilor, îţi asigură buna funcţionare a organismului şi lista ar putea continua.

Cât de multă apă trebuie să consumi  zilnic?

În mod normal, un om pierde aproximativ 10 pahare de apă pe zi. În zilele cu o activitate mai sporită, organismul are capacitatea de a elimina şi un litru de lichide pe oră. Tocmai din acest considerent, cantitatea de apă trebuie reastabilită, ca să eviţi deshidratarea organismului.

Nutriționiștii  ne  recomandă să bem lichidele raţional, doar astfel vom obţine rezultate. Calculul se face după o formulă simplă. Vezi câte kg ai în greutate. Această cifră o înmulţeşti la 31  şi vei avea cifra în grame  a cantităţii de apă ce trebuie să o consumi zilnic. De exemplu: în cazul în care cântăreşti 70 de kg, această cifră înmulţită la 31=2170 gr ceea ce înseamnă 9 pahare de apă a câte 250 gr fiecare.

În mediu ar fi 8-12 pahare de apă pe zi. Dacă duci un mod de viaţă activ şi faci sport, atunci vei avea nevoie de o cantitate şi mai mare.

Ar putea să-ţi pară că această cantitate de apă este exagerată şi greu de consumat, dar începe treptat cu doar câteva pahare pe zi, iar în timp, organismul se va adapta şi-ţi va fi mult mai uşor.

Fructele şi legumele, la fel sunt o sursă de lichide. Exclude apa gazată şi lichidele pe bază de cofeină, acestea sporesc necesitatea organismului în lichide.

Nu aştepta să ţi se facă sete. În clipa, în care creierul îţi trimite semnal să bei apă, atunci organismul tău este deja deshidratat. Iar dacă în timpul antrenamentelor nu te hidratezi intensiv, eficacitatea acestora scade cu 5-10%. Regula de aur e să ai grijă să-ţi hidratezi organismul la timp. Atunci eficacitatea  procesului de slăbire va fi mai mare.

Cu cât mai multă apă consumi, cu atât mai repede organismul o asimilează şi o elimină luând cu ea grăsimile şi toxinele. Astfel asigurând o activizare a metabolismului. În cazul, în care consumi puţine lichide , apa se acumulează în organism, în organe şi ţesuturi, provocând creşterea masei corporale. Iată de ce te poţi simţi balonată şi greoaie.

Învaţă să bei corect lichidele!!!

Este demonstrat că noaptea organismul are proprietatea să piardă multe lichide. Tocmai din acest considerent, dimineaţa, când te trezeşti,  cu o oră înainte de micul dejun, încearcă să dezvolţi în tine obiceiul de a consuma un pahar de apă călduţă cu o felie de lămâie.

Ţine la îndemână o sticlă de apă în geantă, maşină, pe masă. Fă-ţi o regulă: niciodată nu lăsa paharul gol, cum l-ai băut,  umple-l imediat. Între mese bea o ceaşcă de ceai verde combinat cu un fruct suculent.

Ce fel de prânz fără felul întâi? Dă preferinţă ciorbelor de legume. Înainte de fiecare masă, nu uita să  bei un pahar de apă. Seara, din nou te poţi  hidrata cu un ceai de soc sau tei. Kilogramele în plus vor dispărea, în schimb, vei  avea conturul mult aşteptat al siluetei.

Text: Olga Chirica

Un cercetător a inventat îngheţata care îşi schimbă culoarea în timp ce este mâncată. Ce conţine? (FOTO)
Articolul anterior
Lilu a dezvăluit secretul siluetei sale de invidiat!
Articolul următor