Iată ce substanţe toxice conţine făina albă!

Grâul este tratat cu fungicide, pesticide, insecticide de la rasaduri până la depozitare. Ulterior, se folosesc alte substanţe pentru albirea şi păstrare făini obţinute din grâu. Vezi cât de periculoasă este pâinea albă pe care o consumi zilnic şi ce afecţiuni îţi poate provoca.  

separator
faina-de-grau-22

1. Făina albă nu are elemente nutritive
Producătorii de făină albă scot mai întai tărâţele de grâu din sămânţă, este vorba despre cele 6 straturi exterioare şi germenul care conţine 76% din vitamine şi minerale. 97% din fibra dietetică este, de asemenea, pierdută. Se elimină vitamina E, 50% din calciu, 70% din fosfor, fier, magneziu şi vitaminele B.

2. Se adaugă Bromat de potasiu
După îndepărtarea tuturor straturilor şi nutrienţilor, făina este decolorată, conservată şi tratată cu dioxid de clor. Este albită în continuare prin adaugarea de cretă, alaun şi carbonat de amoniu pentru a o face să arate mai atrăgătoare pentru consumator. Un agent anti-sărare numit sorbitan mono-saturat se adaugă în etapa finală. Bromatul de potasiu este, de asemenea, adaugat la faina albă. Este un oxidant foarte puternic, care distruge celulele. Bromatul este considerat un agent cancerigen de categoria 2B (= posibil carcinogen pentru om) de catre Agenţia Internaţională pentru Cercetarea Cancerului (IARC).

3. Făina albă este tratată împotriva insecticidelor
Stiaţi că, dacă o insectă ajunge în sacul de făină alba şi începe să o mănânce, insecta va muri consumând-o?

4. Conţine L-cisteina
Această bază non aminoacid esenţial, se adaugă la cele mai multe produse de patiserie convenţionale pentru a accelera prelucrarea industrială. L-cisteina se găseşte în majoritatea aluaturilor de pizza, paste, produse de patiserie şi chifle fast-food. Acesta poate fi sintetizat într-un laborator, dar metodele de producţie mai ieftine includ pene de raţă, pui sau coarne de vacă.

5. Făina albă conţine substanţe care provoacă apariţia diabetului
Făina albă conţine alloxan. Este ceea ce face ca pâinea să aibă un aspect proaspăt şi curat. Studiile arată că alloxanul distruge celulele beta ale pancreasului. Efectele nocive ale alloxanului în ceea ce priveşte pancreasul sunt grave. Din fericire pentru noi, studiile au descoperit că efectele alloxanului poat fi inversate cu vitamina E în conformitate cu rezultatele obţinute de Dr. Gary Null în urma unui experiment efectuat pe şoareci, cărora le-au fost administrate ambele substanţe. La început li s-a administrat alloxan iar apoi vitamina E. S-a constatat faptul că efectele toxice ale alloxanului au fost eliminate după administrarea vitaminei E.

Sursa: www.secretele.com

Fiica Lorenei Bogza împlineşte un anişor!
Articolul anterior
Ce fel de soacră vei fi în funcție de zodie!
Articolul următor
Alte articole interesante