Iată cum deosebeşti fileul somonului crescut în condiţii naturale de cel al peştelui de crescătorie

Somonul de crescătorie şi somonul sălbatic, cel care creşte în condiţii naturale, au tipuri de alimentaţie complet diferite. În timp ce somonul sălbatic se alimentează din plin cu alge şi plancton marin, creşterea somonului la ferme este influenţată de activitatea omului. Bineînţeles că acest fapt se răsfrânge inclusiv asupra calităţii muşchiului de somon din comerţ. Câteva detalii însă te pot ajuta să diferenţiezi fileul de somon artificial de cel crescut natural.

separator

thumb-840x440

Culoarea fileului

Somonul crescut în condiţii naturale are carnea de un roşu închis, o nuanţă mai intensă. Pe de altă parte, fileul de peşte ce provine din piscinele artificiale va fi întotdeauna de culoare roşie-deschis sau roz pal.

Farm-Raised-Salmon-is-Full-of-Toxins-and-It’s-Commonly-Sold-as-‘Wild.’-Know-the-Difference-between-the-TwoÎn cazul în care peştele a fost congelat şi decongelat de mai multe ori înainte de a fi scos în vânzare, muşchiul său va avea de asemenea o culoare ştearsă, pală. Trebuie ştiut că culoarea fileului de pește se datorează unui compus numit astaxantina, un carotenoid conținut în alge marine şi plancton. Somonul crescut în condiţii naturale dobândeşte acest pigment în cantități suficiente din hrana sa.

Adevărul despre conservele de ton

Somonul de crescătorie însă este adesea alimentat cu astaxantina chimică sintetică, care, din punct de vedere chimic, nu este identică celei naturale. Prin urmare, peştele crescut în condiţii artificiale nu va fi niciodată de aceeşi culoare, ca a peştelui sîlbatic. Culoarea cărnii peştelui se datorează în întregime tipului său de hrană.

Examinează fileul la secţiune

Fileul de somon crescut natural are la secţiune o nuanţă roşie intensă, uniformă. Dacă ai putut să distingi la secţionarea fileului nişte striaţii albe, bine definite la secţiune, este probabil ca acel pește să fi fost crescut la fermă.

images

Sezonul de pescuire a peştelui

Pescuirea din ape a somonului sălbatic nu este permisă pe parcursul întregului an. Astfel acesta este disponibil în vânzare doar din luna februarie până în luna august. Fermele piscicole însă livrează pe piaţă somon pe tot parcursul anului.

Cel mai sănătos pește. Previne atacul de cord mai eficient decât medicamentele

Preţul produsului

Somonul sălbatic are întotdeauna un preţ mai mare faţă de somonul crescut în condiţii artificiale, la o fermă.

tumblr_lnfg8dbeDu1qbn7x1

Specii de somon în vânzare

În comerţ de obicei găseşti trei tipuri de specii de somon. Somonul roşu, bogat în antioxidanţi, vitamina D şi alte elemente nutritive, întrucât se hrănește doar cu plancton. Preferințele alimentare ale acestei specii de pește face dificilă creştrea sa în condiţii de fermă. De asemenea, această specie de somon are carnea foarte aromată.

Chinook este o specie de somon care conține de 2 ori mai mulți acizi grași Omega-3 decât oricare alte specii de somon. Se reproduce mai uşor. De aceea, mare atenţie atunci când cumpăraţi!

Somonul coho de Pacific este o altă opțiune foarte bună în alimentaţie. Este cunoscut şi sub denumirea de somon argintiu. Este un peşte de calitate înaltă, ce are carnea de un roşu-portocaliu. Somonul coho este foarte sensibil la intervenţia activității omului şi la presiunea externă a habitatului, motiv pentru care se cultivă dificil. Sezonul său de pescuire este din iulie până în octombrie. Carnea peştelui este mai mult de o nuanţă portocalie decât roşie şi puţin mai fermă.

A murit de la o băutură! Un tânăr de 23 de ani a făcut infarct după un energizant. Acesta modifică mușchiul inimii, spun medicii

A murit de la o băutură. Un incident tragic s-a produs la Convenția Internațională de Tatuaje din Timișoara, unde un tânăr de 23 de ani și-a pierdut viața în urma unui infarct, scrie doctorulzilei.ro.

Originar din Oravița, Ionuț era pasionat de tatuaje și a venit să-și adauge o nouă operă artistică pe corp. Așteptând să fie tatuat, tânărul s-a prăbușit subit, în timp ce se pregătea să își tatueze gamba. Potrivit martorilor, înainte de incident, el consumase șapte doze de băuturi energizante în doar câteva ore.

Medicii subliniază pericolele consumului excesiv de astfel de băuturi, care pot avea efecte devastatoare asupra inimii, crescând riscul de infarct și diminuând șansele de resuscitare.

Studiile arată că patru astfel de băuturi echivalează cu zece shoturi de esspresso. Medicii veniţi la faţa locului n-au mai putut să-i repornească inima.

”Consumul excesiv şi de timp îndelungat de aceste taurine poate să creeze nişte modificări structurale la nivelul miocardului cu scăderea şansei de reuşită în cazul unei resuscitări,” a declarat, pentru observator.ro dr. Stela Iurciuc, medic cardiolog.

Polițiștii au deschis o anchetă pentru moarte suspectă. Autopsia va arăta dacă tânărul avea o afecţiune de care nu ştia.

De ce sunt atât de periculoase băuturile energizante

Energizantele sunt băuturi populare, apreciate pentru efectul lor stimulativ asupra nivelului de energie și atenție. Principalele ingrediente ale energizantelor includ:

  • Cofeina – Este principalul ingredient activ și se găsește în majoritatea energizantelor. Cofeina stimulează sistemul nervos central, ajutând la îmbunătățirea atenției și la reducerea oboselii.
  • Taurina – Este un aminoacid care se găsește natural în corpul uman și este adăugat în multe băuturi energizante. Taurina poate avea efecte asupra funcției cardiovasculare și metabolismului.
  • Guarana – Este o sursă naturală de cafeină și conține adesea mai multă cafeină decât boabele de cafea. Guarana poate spori efectul stimulativ al cafeinei.
  • Ginseng – Este adesea inclus pentru proprietățile sale de stimulare a energiei și îmbunătățire a funcțiilor cognitive.
  • Vitaminele din grupul B – Acestea sunt esențiale pentru transformarea alimentelor în energie și pot fi adăugate pentru a sprijini metabolismul energetic.
  • Zaharuri – Multe băuturi energizante conțin niveluri ridicate de zahăr pentru a oferi un surplus de energie imediată. Unele optează pentru îndulcitori artificiali pentru a reduce conținutul caloric.

Efecte secundare

Consumul de băuturi energizante poate avea și efecte secundare, în special atunci când sunt consumate în exces:

  • Tulburări ale ritmului cardiac – Consumul excesiv poate duce la aritmii cardiace sau palpitații.
  • Creșterea tensiunii arteriale – Cafeina și alte stimulente pot crește tensiunea arterială, ceea ce este deosebit de riscant pentru persoanele cu probleme cardiovasculare preexistente.
  • Insomnie și tulburări de somn – Stimulentele pot afecta negativ calitatea și durata somnului.
  • Anxietate și nervozitate – La unele persoane, consumul excesiv poate induce sau exacerba simptomele de anxietate.
  • Probleme digestive – Cafeina poate irita stomacul și poate accelera tranzitul intestinal.
  • Dependență și sevraj – Dependența de cofeină este bine documentată, iar reducerea consumului poate duce la simptome de sevraj, cum ar fi durerile de cap, oboseala și iritabilitatea.

Cel mai cancerigen ingredient folosit în perioada postului: Se găsește în toate aceste alimente!

Cel mai cancerigen ingredient de post. Postul Paștelui, unul dintre cele mai importante și respectate posturi ale anului. Perioada de post este marcată de restricții alimentare și de un stil de viață mai simplu și mai concentrat pe viața spirituală, scrie doctorulzilei.ro.

Pentru mulți români, postul Paștelui reprezintă nu doar o perioadă o oportunitate de regenerare spirituală și de întărire a legăturii lor cu Dumnezeu și cu comunitatea creștină, dar și de abstinență alimentară.

Uneori, credincioșii nu știu ce alimente să aleagă în post, astfel încât să aibă o dietă echilibrată, hrănitoare, dar și sănătoasă. Ei consumă, fără să știe, produse nocive care le pot afecta grav sănătatea, potrivit medicilor nutriționiști.

Acizii grași trans, alții decât cei prezenți în mod natural în grăsimile de origine animală, sunt periculoși pentru sănătate. Grăsimile trans apar atunci când transformăm uleiurile vegetale din formă lichidă în formă solidă. Este demonstrat că au potențial cancerigen, de aceea există legislație europeană care limitează prezența acizilor trans la maximum 2g la 100g grăsime. Industria alimentară a fost nevoită să renunțe la hidrogenarea grăsimilor vegetale și să reconfigureze producția de margarină, dar încă există pe piață multe produse care conțin margarină clasică, pentru că este ieftină!

În ce alimente găsim acizi grași trans


În ce produse găsim acizi grași trans în mod frecvent? În toate alimentele care presupun un amestec de făină și margarină, adică produse de panificație și patiserie. Acizi grași trans găsim și în sosuri, semipreparate, alimente procesate și produse fast-food, acolo unde grăsimea animală de timp unt sau smântână este înlocuită cu forma mai ieftină- grăsime de cocos sau de palmier și margarină. Din păcate orice produs care are ca ingredient grăsimea vegetală are șanse mari să conțină și acizi grași trans”, explică medicul.

Atenție! Pizza făcută cu mozarella de proastă calitate, obținută din grăsimi vegetale în loc de lapte, este plină de acizi grași trans

Dincolo de alimentele ambalate, pe care ar trebui să fie indicat conținutul de acizi grași trans, mâncarea preparată în restaurante și rețele fast-food nu este nici controlată și nici analizată. Pizza făcută cu mozarella de proastă calitate, obținută din grăsimi vegetale în loc de lapte, este plină de acizi grași trans. La fel și preparatele care conțin sosuri și smântână vegetală, produsele de patiserie de la colț de stradă și majoritatea produselor de post. Pentru că grăsimile trans apar, culmea, doar în produsele care conțin grăsimi vegetale.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să abordezi corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Onlin de Nutriție și Sport al Galinei Tomaș, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

Alertă alimentară! Peste jumătate din alimentele și băuturile din comerț conțin resturi de pesticide, arată un nou studiu efectuat în Marea Britanie

Resturi de pesticide au fost descoperite în peste jumătate din probele de alimente și băuturi vândute în Marea Britanie.

Cea mai mare cantitate a acestor substanțe chimice periculoase au fost descoperite în căpșune.

Substanțele pot fi periculoase pentru oameni, avertizează specialiștii. Studiul a fost realizat în baza probelor recoltate în anul 2022.

Substanțele chimice au fost găsite în mai mult de jumătate din probele de alimente și băuturi, arată testele, potrivit Sky News.

Căpșunile s-au dovedit a fi cele periculoase în ceea ce privește prezența unor toxine rezistente care pot provoca oamenilor probleme grave de sănătate.

Resturi de pesticide au fost descoperite și în piersici, castraveți, caise și fasole.

Guvernul ar trebui să interzică 25 de pesticide, au spus experții. Acestea au fost descoperite în peste 3.300 de mostre testate de guvernul Regatului Unit în 2022.

sursa

O fetiță a devenit celebră pe internet graţie ţinutelor sale! Ea este lăudată chiar și de Kim Kardashian
Articolul anterior
Pulpe de pui cu mandarine
Articolul următor