Ingredientele scârboase folosite la prepararea dulciurilor din comerţ!

Glazura prăjiturilor, jeleul, umplutura bomboanelor sau aromele folosite la fabricarea dulciurilor conţin substanţe la care consumatorii nici nu se aşteaptă. Sucurile colorate, bomboanele şi deserturile cu gelatină pot conţine extracte din glande perianale de castor, piele de porc sau creastă de cocoş!

separator

tttProducătorii au reuşit să transforme cele mai scârboase ingrediente în detalii apetisante. Etichetele nu sunt de mare ajutor, întrucât denumirile ingredientelor sunt generice. Substanţa care face jeleul apetisant şi care se regăseşte în majoritatea produselor cu gelatină este, de fapt, un produs derivat din colagen, proteină extrasă din pielea animală.

,,Gelatina folosită pentru deserturi conţine, în mare parte, piele de porc’’, spune medicul specialist Andrew Milkowsi, de la Universitatea din Wisconsin.

Pe de altă parte, acidul hialuronic, folosit în anumite produse cosmetice, se extrage din creastă de cocoş. Acelaşi tip de gelatină este folosită şi ca agent de îngroşare în iaurturi şi smântână.

“De cele mai multe ori, pe ambalaj scrie doar agent de îngroşare, nimic concret”, mai spune medicul Luiza Pârvu.

Crenvurşti cu cartilaje şi zgârciuri

Crenvurştii, parizerul şi cârnaţii polonezi sunt făcuţi din carne dezosată mecanic. Bucăţi de cartilaje, grăsimi, zgârciuri şi tendoane sunt amestecate până când nu se mai pot identifica.

“Pasta de crenvurşti şi mezelurile sunt dintre cele mai bogate în aditivi. Calitatea lor e scăzută şi beneficiile nutriţionale sunt îndoielnice. Nu le recomandăm copiilor sau persoanelor cu probeme de sănătate”, explică medicul Eduard Adamescu.

Nu îl mai cumpăra că e plin de chimicale! Prepară din ingrediente naturale cel mai bun mascarpone

Dulciuri cu secreţii de insecte

Ce conţin de fapt jeleurile şi sucurile? Aspectul lucios al bomboanelor cu jeleu este dat de o substanţă derivată din secreţiile unei insecte originare din Thailanda. Aceeaşi substanţă este folosită în popcornul cu caramel şi în mai toate dulciurile cu glazură lucioasă.

Bomboane cu secreţii provenite din glandele perianale de castor

Aromele naturale de fructe ar putea să conţină castoreum, un ingredient des întâlnit în ţigările aromate, bomboane, sucuri, dar şi în anumite deserturi. Substanţa provine din glandele perianale ale castorului, localizate în apropierea anusului. Pe etichete, acest ingredient este însă denumit aromă naturală.

“Consumatorii trebuie să înveţe să facă diferenţa între aromă naturală şi aromă identic naturală. Aroma naturală poate proveni de oriunde, plante, fructe. În schimb aromele identic naturale sunt de sinteză. Aromele identic naturale se folosesc în siropuri, limonade, sucuri de fructe sau prăjituri“, mai spune nutriţionistul Luiza Pârvu.

sursa

Un tânăr din Kuweit s-a căsătorit cu patru femei în aceeași zi! Motivul stârnește zâmbete
Articolul anterior
Cel mai scump divorț britanic. Vezi ce sumă cere fosta soție!
Articolul următor
Alte articole interesante