Ingredientul minune din dieta ta care te ajută să slăbești

Metabolismul, moștenirea genetică, stresul sau poftele alimentare excesive, toate își pun amprenta asupra siluetei noastre. Vestea bună, ca în lupta cu surplusul de kilograme ai la îndemană un ajutor care poate controla mulți dintre factorii care au legătura cu obezitatea. Este vorba de inulină.

separator
Helianthus_tuberosus_(rhizomes)

Inulina este o fibră dietetică care nu este digerată sau absorbită de sistemul digestiv și care ajunge în intestinul gros unde este folosită de bacteriile benefice. Inulina favorizează dezvoltarea bacteriilor bune și scade abilitatea corpului de a produce/absorbi anumite grăsimi. Cel mai important beneficiu pentru persoanele care vor să-și modeleze silueta este acela că menține sațietatea un timp îndelungat și scade pofta de mâncare, fără a dăuna corpului.

Iată ce alimente conțin această substanță

Inulina ajută la încetinirea digestiei și a absorbției intestinale, astfel că organismul utilizează la un nivel mai scăzut caloriile din alimentație și simultan facilitează tranzitul intestinal. Rezultatul este scăderea apetitului și a poftelor alimentare nejustificate. Mai mult decât atât, inulina stimuleazâ absorbția eficientă a vitaminelor și mineralelor din alimentație și potențează absorbția de calciu, ajutând astfel la menținerea sănătății oaselor.

Ajută la scăderea nivelului de colesterol și a glicemiei
Introducerea inulinei în alimentația zilnică are beneficii multiple asupra întregului organism. Astfel, această fibră naturală ajută la scăderea nivelului de colesterol și a glicemiei, stimulează capacitatea de apărare a organismului și menține un nivel optim al bacteriilor benefice la nivelul colonului, prevenind diabetul și cancerul de colon.

Inulina este o fibră care poate fi obținută în mod natural din anumite legume: praz, sparanghel, ceapă, usturoi, topinambur sau rădăcină de cicoare.

Sursa

5 secrete pe care le ascund bărbații!
Articolul anterior
De ce bărbații trebuie să doarmă goi?
Articolul următor
Alte articole interesante