Jamie Oliver a călătorit prin toată lumea și a aflat ce mânâncă cei mai longevivi oameni. Iată lista!

Jamie Oliver a călătorit pe tot globul ca să descopere secretele culinare ale centenarilor, revenind după excursii în Costa Rica, Japonia sau Grecia cu cele mai indicate 14 alimente, relatează 7sur7.be.

separator

Nu sunt lucruri deosebite, ci ușor de găsit în comerț. „Ajunge să gătim inteligent, cu alimente simple. Cele mai bune feluri pe care le-am mâncat erau făcute toate din ingrediente fără pretenții”, spune Jamie Oliver.

Printre aceste superalimente se regăsesc tofu (bogată în fier), feta (bogată în calciu), ouăle (pentru proteine și vitaminele A și D), peștele gras (sursă de omega 3) sau creveții (pentru magneziu).

Jamie Oliver recomandă și consumul unor porții mai mici de carne, creșterea consumului de apă și un mic dejun consistent.

„Când am călătorit în lume, am întâlnit oameni cu o viață lungă și productivă. Toți mâncau un mic dejun consistent”, afirmă el, oferind lista completă a celor 14 alimente: ouă, lapte de capră (feta), pește, cartofi dulci, legume și zarzavaturi, tofu, fasole neagră, nuci, fructe proaspete, alge, orez sălbatic, usturoi, creveți și ardei.

sursa

Emoționant! Un video ilustrează detaliat momentul nașterii
Articolul anterior
Monotonia în cuplu poate fi evitată
Articolul următor
Alte articole interesante