Fructele și legumele ce le consumăm astăzi conțin mult mai puține componente nutritive decât pe vremea bunicilor noștri.

Cercetătorii au analizat conținutul a 43 de produse ce le folosim aproape zilnic în meniul nostru și au depistat că, conținutul de proteină a scăzut cu 6%, calciul – cu 16 %, fierul- cu 15 %, iar vitamina B2- cu 38 %.
În zilele noastre carnea de găină conține cu 266 % mai multă grăsime și cu 33 % mai puțină proteină, decât acum 40 de ani. Problemă o constituie hrana ce li se dă păsărilor la ferme.
De multe ori producătorii nu sunt sinceri când scriu pe etichete numărul de calorii. Astfel, analiza a peste 269 de produse a demonstrat că în 20 % de cazuri numărul caloriilor a fost micșorat cu 100 sau chiar mai multe unități.
Pentru a arde caloriile obținute după ce ai mâncat o porție de cartofi, un hambuergher și o cola la McDonalds va fi nevoie să mergi la pas 7 ore continuu.
Astăzi noi bem de 2 ori mai multe calorii, decât acum 30 ani. Problema nu este alcoolul, cât băuturile carbogazoase dulci și cantitatea prea mare de cafea și ceai îndulcit cu zahăr.
Cu siguranță știi că în industria alimentară se întrebuințează foarte mulți aditivi care consumându-i regulat ne afectează sănătatea. Un exemplu este folosirea coloranților, iar cei mai des întâlniți sunt (în deosebi galben și roșu) care pot fi cauza hiperactivității la copii. Or, produsele pentru copii sunt de obicei cele mai viu colorate.
După cum știi există alimente care nu se combină cu unele medicamente pentru că diminuează efectul acestora sau chiar agravează boala. La fel și fumătorii ar fi bine să nu facă abuz de consumul de roșii și morcov, deoarece betacarotenul în organismul unui fumător intră în reacție cu substanțele cancerigene din tutun și devin la fel de periculoase ca și acestea.