Rețete gustoase din urzică!

Mâncarea din urzici este una ușoară și de sezon. Conține vitamine și minerale, de aceea nu ar trebui să neglijezi acest dar al naturii. Iată câteva rețete gustoase!

separator
Mâncare din urzici - o sursă bogată de fier și vitamine

Pilaf cu urzici

140322_pilaf-cu-urziciIngrediente: 400 g orez, 500 g urzici, 150 g ciuperci, un ardei, doi morcovi, o ceapă, sare, piper.

Mod de preparare: Se curăță și se spală urzicile, după care se pun la fiert în apă cu sare. După ce au fiert, se lasă la scurs și se toacă mărunt. Se călește ceapa tăiată mărunt după care adaugă orezul, morcovii tăiați rondele, ardeiul și ciupercile tocate mărunt. O cană din apa în care au fiert urzicile se adaugă peste conținut și se lasă să fiarbă la foc înăbușit. Atunci când orezul este aproape gata, se adaugă urzicile, se condimentează cu sare și piper după gust. Preparatul se mai ține pe foc aproximativ 10 minute.

Urzici cu mămăligă

Ingrediente: 1 kg urzici, 1 crenguță leuștean, 1 cățel, usturoi, 1 ceapă, 1 lingură făină albă, mălai.

mancare-de-urzici-cu-mamaliguta-800x600-23965Mod de preparare: Se pun urzicile la fiert cu o crenguță de leuștean și o ceapă tăiată în două. Când sunt fierte, scoate urzicile din apă, aruncă ceapa și păstrează apa în care au fiert. Peste urzici se adaugă 3 linguri cu făină de mălai și o lingură făină de grâu. Cu o lingură de lemn amestecă până obții o pastă. Între timp se taie mărunt un cățel de usturoi și leuștean. Compoziția de urzici se subțiază cu apa în care au fiert urzicile. Înainte cu 5 minute de a fi gata se adaugă usturoiul și leușteanul. Între timp se face mămăliguța. Într-o cratiță se încinge o lingură de ulei de măsline și se adaugă compoziția subțiată de urzici. Se mai fierbe un pic, după care o poți consuma cu încredere.

Ruladă de urzici umplută cu pește

Ingrediente: Somon afumat 200 de grame, 450 de grame urzici, 5 ouă, 200g cremă de brânză cu verdeață, sare.

rulada de urziciMod de preparare: Urzicile se spală, se pun la scurs și se mărunțesc în blender. Separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă. Apoi se amestecă cu gălbenușurile bătute și urzicile mărunțite. Se căptușește o tavă cu hârtie de copt. Se toarnă compoziția pe hârtia de copt. Se pune la cuptor și se lasă până capătă compoziția culoarea aurie. Când este gata se scoate se întinde crema de brânză pe toată suprafața foii. Se întinde un strat uniform de somon afumat. Se rulează. Se lasă 2 ore în frigider și se taie felii. Poftă mare!

Plăcintă cu spanac, urzici şi praz

Ingrediente: 1 kg de spanac, 500 g urzici, 800 g praz, 3 cepe roşii, 400 g margarină, 10 g drojdie uscată, 3 linguri ulei, faină, un pahar mare de vin, o linguriţă de sare.

mancare-de-urzici placinta t2

Mod de preparare: Într-un castron mare se pune faina, drojdia, sarea şi se omogenizează. În mijloc se face o gaură şi se toarnă vinul treptat, amestecând cu o lingură de lemn. Aluatul îl împărţi în două bucăţi din care vei întinde două foi. Margarina trebuie să fie la temperatura camerei pentru a o putea întinde pe foaie. Jumătate din cantitatea de margarină o întinzi pe o foaie şi cealaltă pe a doua foaie. Trebuie să păstrezi şi vreo două linguri de margarină ca să ungi plăcinta pe deasupra la final. După ce ai uns foaia, începe să o împăturești, ungând în acelaşi timp şi laturile pe care le întorci. Foile le împăturești până obţii două pachețele. Le bagi la frigider pentru a se odihni, timp în care faci umplutură. Opărește spanacul şi urzicile în apă fierbinte, le scurgi şi le toci mărunt. Ceapa o tai mărunt şi o călești în ulei încins. Tocă mărunt prazul şi-l adăugă-l peste ceapă. Îl lăși să fiarbă încet. După ce a fiert, îl amesteci cu spanacul şi urzicile. Scoate prima foaie de la frigider, întinde-o şi aranjează-o în tavă pe hârtie de copt, astfel încât marginile să depăşească tava. Pune şi compoziţia peste foaie. Acoperă plăcinta cu a doua foaie şi îi unești marginile ca să nu iasă compoziţia. Înţeapă plăcinta şi ungi-o cu puţină margarină topită. Pune-o în cuptorul încins pentru aproximativ o oră, până se rumeneşte.

Dieta de 8 ore! Slăbeşti 4 kg cu cea mai scurtă cură de slăbire din lume

Aceasta reteta de 8 ore este numita si „cea mai scurta cură de slăbire din lume”. Este extrem de eficienta iar rezultatele sale se vad imediat, scrie realitatea.net.

Tot ce trebuie sa faci este sa mananci tot ce iti doresti intr-o perioada de 8 ore in timpul zilei. La prima vedere, pare simplu, insa exista cateva reguli pe care trebuie sa le respecti.

In primul rand, trebuie sa mananci doar opt ore pe zi, iar in restul de 16 ore ai voie sa bei doar apa, ceaiuri din plante sau limonada fara zahar.

Expertii recomanda ca cele opt ore sa fie in intervalul 9:00 – 17:00 pentru ca atunci se obtin cele mai bune rezultate.

Timpul dintre mese nu ar trebui sa fie mai mic de patru ore. Poti manca orice alimente sanatoase, fara sa exagerezi cu cantitatile, scrie girly.ro.

Ouăle de ciocolată nu conțin doar surprize plăcute. Explicațiile unui medic

De Paște, multă lume cumpără ouă de ciocolată, cu surprize, fără să se gândească la riscuri. Un ou de ciocolată furnizează marea majoritate a aportului caloric zilnic recomandat pentru o persoană matură, avertizează dr. Andrew Kelso, director medical în cadrul NHS (sistemul britanic de asigurări de sănătate) pentru regiunile Suffolk și North East Essex, scrie evz.ro.

De ce nu e bine să mâncăm ouă de ciocolată

Caria dentară, obezitatea și diabetul de tip 2 sunt în creștere, a avertizat dr. Kelso, făcând apel la moderație. Doctorul le-a recomandat oamenilor să „reziste impulsului de a mânca un ou de ciocolată dintr-o dată”.

„Mulți dintre noi nu își dau seama că un ou de ciocolată de Paște conține, în medie, aproximativ trei sferturi din aportul zilnic de calorii recomandat pentru un adult. În cazul în care ouăle sunt combinate cu prăjituri și biscuiți, toate acestea înseamnă mult zahăr și multe calorii în plus, iar acest lucru nu face bine organismului nostru. Bucurați-vă de dulciuri. Dar vă rugăm să nu exagerați”, a spus el.

Recomandările făcute de medic

Având în vedere că Paștele reprezintă o „perioadă aglomerată pentru personalul și serviciile din sistemul de sănătate”, el i-a îndemnat pe oameni să se asigure că au acasă „paracetamol, plasturi, remedii pentru indigestie și medicamente antidiareice”.

Internauții nu cred în ce spune medicul

„Nu doar Crăciunul, ci și Paștele are acum un Grinch”, a comentat un internaut, în vreme ce un altul a susținut că „din punct de vedere al sănătății dinților, este mai bine să mănânci totul dintr-o dată”, inclusiv un ou de ciocolată. Un alt internaut a declarat că este normal ca de Paște să exagerezi cu mâncarea și că nu este bine să ai interdicții.

Au fost și utilizatori care i-au atras atenția doctorului că dimensiunile acestor ouă de ciocolată au tot scăzut, deci ar fi trebuit să scadă și riscurile asociate. Alții au declarat că doctorul nu trebuie să-i sperie pe oameni sau să exagereze.

Consumul de pește te-ar putea ajuta să pierzi în greutate. Sfaturi utile pentru o siluetă de invidiat

Consumul de pește te-ar putea ajuta să pierzi în greutate, spun nutriționiștii. Sezonul de vară se apropie și femeile sunt tot mai preocupate de silueta lor. Pierderea în greutate nu este benefică doar pentru aspectul fizic, ci și pentru sănătatea organismului.

Peștele se încadrează pe lista cu alimente sănătoase și cu multiple beneficii pentru organism. Se prepară ușor și poate fi integrat într-o mulțime de rețete simple și delicioase. Peștele este bogat în nutrienți care te pot ajuta să-ți îmbunătățești sănătatea, dar și să pierzi în greutate.

Consumul de pește te-ar putea ajuta să pierzi în greutate

Peștele este o parte esențială a dietei mediteraneene. Mulți nutriționiști sunt de părere că această dietă este esențială pentru a pierde în greutate și că peștele este o parte importantă a succesului pe care îl poți avea în lupta cu kilogramele în plus.

Fiind o sursă excelentă de proteine, peștele te poate ajuta să te simți plină pentru o perioadă mai lungă de timp. În felul acesta poți să controlezi mult mai ușor aportul de calorii pe care îl consumi zilnic.

O dietă săracă în proteine te va face să te simți tot timpul flămândă, ar acest lucru poate duce la consumul de gustări rapide, dar nesănătoase. Proteinele de înaltă calitate pot ajuta, de asemenea, la o digestie mult mai bună.

Peștele gras, precum somonul, este bogat în acizi grași Omega-3 care sprijină sănătatea inimii, îmbunătățesc digestia și îți conferă senzația de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp.

Mai jos găsești și alte motive pentru care consumul de pește te-ar putea ajuta să pierzi în greutate.

Vei consuma mai puține grăsimi nesănătoase prin introducerea peștelui în dieta ta

Nutriționiștii sunt de părere că vei ajunge să consumi mai puține grăsimi nesănătoase dacă incluzi peștele în dieta ta. Spre deosebire de carnea roșie, carnea albă de pește este mult mai sănătoasă.

Peștele este sărac în calorii, dar bogat în alți nutrienți esențiali. În plus, peștele se potrivește cu o mulțime de garnituri delicioas eși sățioase.

Cel mai adesea nutriționiștii recomandă somonul. Acesta este considerat un pește cu valori nutritive excelente pentru persoanele care își doresc să piardă în greutate. 

Peștele este sărac în calorii, dar bogat în nutrienți

Pe lângă proteine și acizi grași Omega-3, peștele mai are și alte beneficii în lupta împotriva kilogramelor în plus.

Peștele este sărac în calorii, ceea ce înseamnă că poate fi integrat cu ușurință într-un plan de slăbire. O porție de pește poate conține chiar și 30 de calorii.

Peștele este sursa de proteine cu cele mai puține calorii. O bucată de carne de vită poate conține chiar și 56 de calorii. Specialiștii recomandă să gătești peștele fără să folosești alte surse extra de grăsime.

Cel mai bine este să-l prepari la cuptor, la grătar sau fiert. În felul acesta te vei asigura că ai pe masă un meniu echilibrat. Dacă îți dorești să experimentezi în bucătărie, atunci poți încerca rețete de sushi. Este o metodă ideală de a integra peștele în dieta ta.

Peștele ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge

Nivelul zahărului din sânge joacă un rol esențial când vine vorba de pierderea în greutate. O sursă de proteine, precum peștele, poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Peștele gras, precum somonul sau tonul, ajută inclusiv la îmbunătățirea sănătății inimii. Pe lângă pierderea în greutate, vei avea un corp mult mai sănătos și mai puternic.

Dieta trebuie completată de un stil de viață sănătos. Astfel, specialiștii recomandă ca exercițiile fizice să nu facă excepție din programul de slăbire a oricărei persoane.

sursa

Cum să-ți faci un coc în stil franțuzesc!
Articolul anterior
10 motive să zâmbești mai des!
Articolul următor