Margareta Răducan, îngrozită de rezultatele de laborator. Iată ce conțin legumele și fructele din piață

Jurnalista, Margareta Răducan, a cumpărat, astăzi, de la piață legume și fructe. După care a mers la laborator pentru a verfica conținutul de nitrați din produse. Rezultatul a îngrozit-o: ”Cum sa manance copilul meu asa fruct?????„, a scris ea pe facebook. 

separator

11752531_493964964085266_1424975923598649692_n

”O tara fara control!
Nu vreau sa fiu rea dar uneori ma ajunge cutitul la os si in asa momente descurajarea ma copleseste, ma simt neajutorata intr-o tara unde haosul ajunge la limite sau trece peste norma!

O istorie doar…
Fost-am azi la Piata Agricola (en gros)! am facut cumparaturi pentru a face conservari si a ne pregati de iarna.
Dupa mai multe cumparaturi ajungem la mere si dupa ce cumparam doua lazi, merg la laborator, sa verific NITRATII. (asta pentru ca deja imi este frica de tot ce ma inconjoara in sitauatia cind suntem un popor impanzit de diverse boli grave).
Femeia initial draguta, scoate aparatul magig Detectorul de nitrati si verifica merele. Surpriza: marul are 84 de unitati si ecranul se facuse rosu( norma 60). MA RACESC PE SPATE! Cum sa manance copilul meu asa fruct?????

Primesc o lectie de cum sa consum orice fruct sau leguma ca sa nu-mi fie rau! Doamna ma intreaba foarte mirata de unde am cumparat tot, deaorece orice vanzator neaparat trece controlul, iar cind i-am spus ca vreau sa fotografiez ecranul a inceput sa se emotieoneze si nu-mi permitea sa fac asta.Dupa o secunda imi dau seama ca in portbagaj mai am si rosii,ardei, ceapa,cartofi si verdeata.

Revin fugulita si ajung sa constat ca: cartoful are 245 din 250 (norma), un soi de rosii 125 din 150,alt soi de rosii 232 din 150!

MA INGROZESC!
1.Moldovanul este monstru deja cind nu se mai gandeste la nimic decat sa vanda marfa!
2. Cine ma protejeaza in asa situatii?
inteleg ca e saracie si omul de la tara se „invarte cum poate” dar noi ne omoram unul pe altul….trebuie sa se umple spitalul Oncologic ca sa luam masuri?
3.Cit timp ne trebuie sa constientizam ca drumul e gresit?
TRIST…

P.S.merele le-am restituit si omul nici nu s-a suparat cand a vazut ca sunt cu fetita mica, dimpotriva a zis ca Dumnezeu e mare….”, a scris Margareta Raducan.

Aliona Triboi plânge în hohote!
Articolul anterior
10 piese care nu trebuie să-ți lipsească din garderoba de școală!
Articolul următor