Dezvăluirile şocante ale unui bucătar, despre meniul din hotelurile All Inclusive!

Regimul ,,All Inclusive’’  a devenit foarte popular de ceva timp, multe persoane optând pentru acesta atunci când merg în vacanţe, la odihnă. Însă tot mai multe detalii ies la iveală despre ce se întâmplă cu adevărat în bucătăria hotelurilor ,,All Inclusive’’.

separator

cyyyUn bucătar şef, din cadrul unui hotel de cinci stele, a dezvăluit mai multe lucruri şocante despre cum funcţionează sistema ,,All Inclusive’’ şi ce face angajatorul, dar şi bucătari angajaţi, pentru a economisi bani:

,,1. În general, în calitate de carne roşie folosim carnea de curcan. Aceasta are o textură moale, elastică, astfel încât poate fi prăjită de mai multe ori.

2. În loc de păstrăv și alți pești se furnizează carne de rechin. Aceasta se fierbe în apă sărată pentru a-i elimina gustul şi, practic, nu poţi să o deosebeşti cu nimic de muşchiul altor peşti.

3. Cele 50 – 60 kg de carne rămase din ziua precedentă nu se aruncă niciodată. Ar fi o mare pierdere. Noi spălăm carnea de sos şi a doua zi o preparăm cu un alt sos, proaspăt.

4. Pike și calmarul, în bucătărie, provin din conserve, al căror conţinut este înmuiat în prealabil în bere.

5. Bucatele din cartofi predomină în meniu, întrucât sunt înalt calorice şi oferă senzaţie de saţietate pentru mai mult timp.

6. În bucătăria noastră, trei persoane sunt angajate în mod exclusiv să cureţe întreaga zi cartofii de coajă. Aceşti sunt folosiţi la prepararea a cel puţin 3 feluri de mâncare pe zi.

7. Resturile rămase după procesarea cărnii nu sunt aruncate, acestea se folosesc la gătit. În chiftele de viţel se pune piele, plămâni de pui şi multe alte lucruri pe care, acasă, niciodată nu le mănânci. Aşa că, încearcă să eviţi chiftelele, pârjoalele şi alte bucate preparate din carne tocată şi alege să consumi bucăţi întregi de carne preparată atunci când mergi pentru all inclusive.

8. Nu te grăbi să consumi gustări de noapte turceşti. Să recunoaștem! Pentru a prepara 1 kg de „chiftele turcești” e nevoie de 2 ore. În funcție de numărul de persoane ar trebui să fie pregătite cel puțin 20 kg de chiftele. Toate ingredientele sunt amestecate într-un cazan mare. Pentru a face acest lucru, un tânăr din bucătărie încalţă pungi de plastic şi urcă în cazan pentru a mesteca carnea.

9. Nu mânca salate cu maioneză. Ar fi naiv să credem că hotelul care găteşte mâncare pentru 2000 de oameni face totul cu măsuri stricte de igienizare. Salatele cu maioneză sunt cele care se alterează cel mai rapid şi permit înmulţirea rapidă a bacteriilor.

10. Desertul. Bucăţile de tort, rămase pe mese, se strâng, se amestecă, iar a doua zi se decorează cu drajeuri de ciocolată, praline, fructe, creme de frişca, fiind servite din nou la masă.

11. Cu toate acestea, cheltuielile suportate de angajator sunt inevitabile. Pentru a induce în eroare clienții, confecţionăm din abundenţă decoruri din pepene roşu şi dovleac. Potrivit calculelor mele, la 20 de feluri de mâncare revin în jur de 50 de elemente de decor. Există un truc: întâi saturi ochii, apoi stomacul.

12. În final, îţi recomand să nu mănânci bucăţi de tort mici, care deobicei sunt servite la zilele de naştere. Motivul? Propabil l-ai descoperit şi singur.’’

Ce a pățit un bărbat care a mâncat cel mai iute ardei din lume. Medicii lansează un avertisment pentru iubitorii de „senzații tari”

Un bărbat din New York a ajuns la spital, după ce a mâncat cel mai iute ardei din lume și a început să aibă dureri îngrozitoare de cap.

Ardei iute

Bărbatul în vârstă de 34 de ani participa la un concurs și a mâncat un singur ardei Carolina Reaper.

Durerile îngrozitoare de cap au apărut în următoarele zile, așa că bărbatul a mers de urgență la spital. Cazul acesuia este primul în care astfel de dureri de cap sunt asociate consumului de ardei iuți.

Însă, medicul care l-a tratat i-a avertizat pe toți cei care consumă ardei iuți să nu amâne mersul la spital dacă se confruntă apoi cu dureri bruște și intense de cap, întrucât acestea sunt cauzate de constricția vaselor care conduc sângele la creier.

Imediat după ce a mâncat ardeiul iute, bărbatul a început să aibă frisoane.

Ardeiul Carolina Reaper a intrat în 2013 în Cartea Recordurilor drept cel mai iute ardei din lume, dar ar putea fi depășit de o nouă specie de chilli denumită „Răsuflarea Dragonului”. Acesta „pișcă” mai tare ca oricare altul, au constatat oamenii de știință, care au folosit scara Scoville. Aceasta permite compararea senzațiilor de arsură provocate de iuțeala condimentelor. A fost inventată în 1912 de farmacologul american Wilbur Scoville și măsoară conținutul de capsaicină, molecula responsabilă pentru iuțeala ardeiului.

Pe această scară, Răsuflarea dragonului a obținut un redutabil scor de 2,48 milioane, devansând varietatea Carolina Reaper, care deținea până acum acest record, cu un scor de 2,2 milioane. Însă până când „Răsuflarea Dragonului” va intra în Cartea Recordurilor în mod oficial, Carolina Reaper rămâne cel mai iute ardei din lume.

Cât de dăunător este consumul apei în timpul mesei

Toata lumea știe care sunt beneficiile apei: elimină toxinele, hidratează organele, transportă minerale către celule și contribuie la toate procesele digestive. Recomandarea unanim acceptată este aceea ca o persoana să bea între 2 si 2,5 litri de apă pe zi, scrie sfatulmedicului.ro. 

Exista unele studii care sustin ca un consum de apa in timpul mesei poate afecta capacitatea digestiva a stomacului si poate modifica nivelul de insulina. Practic, daca o persoana bea apa in timpul mesei nu face altceva decat sa dilueze sucurile gastrice, sa ingreuneze digestia alimentelor pe care le consuma si sa provoace reflux al acidului gastric. 

In acest sens, pentru a evita consumul de apa in timpul meselor, este indicat sa evitam pe cat posibil preparatele sarate sau cele bogate in grasimi.

Mai mult, bine ar fi daca am incerca sa mestecam alimentele mai mult timp, deoarece masticatia are efecte benefice asupra tractului digestiv, dar si asupra dentitiei.

Care sunt efectele consumului de apa in timpul mesei

• Consumul de apa in timpul mesei poate incetini digestia. Este indicat sa beti apa inainte de masa, lucru care va duce la protejarea peretilor stomacali. In plus, va veti simti satui si, astfel, veti evita excesele alimentare.

• Apa rece incetineste acizii, cauzand ca mancarea sa fie descompusa intr-o perioada mai mare de timp.

Este indicat sa beti apa inainte de masa, la temperatura camerei. Apa rece creste nivelul de pH al organismului, iar din acest motiv procesul gastric este ingreunat.

Ideal ar fi sa beti apa cu 30 de minute inainte de masa, sustin anumite studii.

• O cantitate prea mare de fluide consumata in timpul mesei poate cauza balonare, indigestie si poate impiedica absorbtia eficienta a nutrientilor.

De aceea, cel mai bine este ca, timp de 30 de minute inainte si dupa ce ati mancat, sa nu beti apa deloc. Daca nu este posibil, atunci puteti bea un singur pahar, insa apa sa nu fie foarte rece.

• Totodata, daca va este foarte sete, puteti bea o cantitate foarte mica de apa, cu inghitituri mici. Important este sa nu beti apa repede, deoarece aceasta va dilua sucul gastric, extrem de important pentru descompunerea alimentelor ingerate.

Este important de stiut faptul ca, daca beti apa in timpul mesei, este mai putin periculos decat sa nu beti apa deloc. Daca nu ati baut apa inainte de masa, atunci puteti lua un pahar mic de apa, pentru ca mancarea venita pe un fond de deshidratare duce la incetinirea digestiei. Inclusiv sangele are nevoie de apa pentru a transporta substantele nutritive catre ficat.

De asemenea, este foarte important sa consumati apa pe tot parcursul zilei, astfel incat sa fiti hidratati, iar in cazul in care simtiti nevoia sa beti ceva in timpul mesei, aveti grija sa nu fie alcool, bauturi carbogazoase sau sucuri.

Alimentele pe care Andreea Esca le-a scos complet din meniul ei

Andreea Esca reușește să își mențină greutatea, cu toate că și peste ea au trecut anii. Pentru a se menține în formă, jurnalista a decis să își schimbe regimul alimentar și să renunțe la anumite alimente.

Andreea Esca, despre vârsta de 50 de ani: Nu știu dacă îmi ...

Cu câțiva ani în urmă, Andreea Esca cântărea 64 de kilograme. Cu toate că aspectul său era acceptabil, își dorea să facă o schimbare. Cu succes, a reușit să scape de aproape zece kilograme pe care le avea în plus, reușind până astăzi să se mențină la aceeași greutate.

Pentru a-și atinge obiectivul, Andreea Esca și-a creat propriul program alimentar, care implica excluderea produselor făinoase, cum ar fi pâinea, pastele și pizza, precum și dulciurile.

„Singura mea regulă este să fiu la ora 19:00 la pupitrul ştirilor. Dar încerc să nu mănânc mult dulce, să evit pâinea, pastele, cartofii… Mă rog, tot ce ştim sigur că ne va aduce nişte kilograme în plus. Fericirea este cea mai sigură cale către un look de invidiat. Din păcate, însă, nu vă pot da reţeta. Și atunci vă doresc să o găsiţi, să stiţi că, dacă veţi face, dacă veţi trăi lucruri care vă fac fericite, se va vedea. Și bonus: să faceți un pic de sport în limita timpului”, a spus Andreea Esca.

Andreea Esca își dedică timpul pentru a face sport și exerciții în mod regulat. Ea adoptă un stil de viață echilibrat, evitând excesele, cum ar fi fumatul și consumul de alcool. De asemenea, se străduiește să adopte o alimentație echilibrată, conștientă  fiind de importanța nutriției în menținerea sănătății.

Andreea Esca | Fashion, Shirt dress, Outfits

S-a schimbat atât de mult spre bine! Cristiano Ronaldo înainte să fie faimos
Articolul anterior
O zi pentru sănătatea ta, la Shopping MallDova
Articolul următor