Mici trucuri în bucătărie

Există diverse trucuri în bucătărie care te ajută să faci magie adevărată. Iată câteva secrete ale bucătarilor, sper să-ți fie utile…

separator
Mici trucuri în bucătărie
  • Ceapa se lasă în apă un sfert de oră și apoi se taie, ca să nu iriți ochii.
  • Dacă ai scăpat mai multă sare în mâncare, pune în oală un cartof crud, curățat. După ce absoarbe sarea în exces, scoate-l.
  • 321x393_ceapaVrei să obții o carne fragedă? După ce o sărezi un pic pune-o pentru 20 minute la congelator.
  • Salatele nu se prepara niciodată în vase metalice, ci în vase din porțelan, lemn sau sticlă.
  • Când prepari o salată, pune întâi sarea și oțetul, amesteci și apoi adaugi uleiul; sarea nu se dizolvă în ulei.
  • Ca să obții un pilaf de orez cu boabe separate, adaugă în apă în care fierbe o lingură de suc de lămâie.
  • Când bați smântâna pentru frișcă, adaugă în aceasta și câteva picături de zeamă de lămâie.
  • Nu deschide cuptorul în primele 10-15 minute, după ce ai pus  prăjitura, pâinea la cuptor, deoarece aluatul nu va mai crește.
  • Orice tip de aluat este mai pufos şi mai fraged dacă îl ţii la rece pentru o oră înainte de a-l folosi.
  • Adaugă sucul de roșii în mâncare numai atunci când legumele sau carnea sunt aproape fierte; altfel acestea se întăresc.
  • secrete_bucatarie_0d503dd04dDupă fierbere, pune pastele strecurate într-un vas călduț, și toarnă  deasupra puțin ulei, după care amestecă-le. În acest fel nu se vor lipi între ele.
  • Pentru a tăia mai ușor carnea crudă în felii subțiri, fie pentru fripturi, sau șnițele, ține bucata de carne la congelator cca. 30 de minute și abia apoi tai-o.
  • Ouăle se decojesc mai uşor dacă pui în apa în care le fierbi sare şi puţin oţet.
  • Pentru ca orezul să nu se lipească, după primul clocot, pune-l într-o strecurătoare, clăteşte-l şi pune-l din nou la fiert.
  • Curăță cartofii noi cu sare. Freacă bine cu sare cartofii, apoi spală-i din belșug cu apă.

alte Articole interesante