Micul dejun care ne omoară zilnic

Ai tot auzit/citit că micul dejun este cea mai importantă masă din timpul zilei pe care nu trebuie să o omiţi. Este adevărat şi confirmat de către nutriţionişti, numai că multe persoane consumă la micul dejun alimente care ne fac mai mult rău decât bine. 

separator
british_breakfast

În decursul zilei organismul utilizează mai întâi alimentele consumate la micul dejun şi apoi pe cele consumate la prânz. Dimineaţa ar trebui să consumăm circa o treime din hrana zilnică. Din păcate însă, multe persoane consumă dimineaţa tartine cu mezeluri şi ceai.

“14 porţii de mezeluri pe lună cresc cu 78% riscul apariţiei unei forme de boală pulmonară obstructivă cronică. Această este una dintre primele cinci cauze de deces în ţările vestice, manifestându-se prin scăderea capacităţii organismului de a menţine o concentraţie normală de oxigen în sânge”, susţine Gheorghe Mencinicopschi, specialist în nutriţie umană.

Vezi cum ne afectează organismul consumul regulat de mezeluri.

Cutting sausage and meat on a celebratory table.

O alternativă sănătoasă există întotdeauna, spre exemplu vezi aici cu ce poţi înlocui mezelurile.

Şi află cum te ajută micul dejun să slăbeşti sănătos.

Alte greșeli pe care nu trebuie să le faci la micul dejun, accesează aici!

Dacă te-ai săturat de micul dejun din cereale fără un aspect apetisant sau de tradiționala omletă fără culoare, iată 30 de feluri în care micul dejun devine o plăcere sănătoasă.

O tânără din Canada pictează pe farfurii. Iată cum arată operele ei de artă
Articolul anterior
Moldovenii se bucură de eșecul lui Romanyuta la Eurovision!
Articolul următor
Alte articole interesante