Moldovenii au intrat în topul celor mai ciudate moduri de a consuma alcool

Printre cele mai ciudate 25 de moduri de a consuma alcool din lume, potrivit huffingtonpost.com, se numără obiceiul moldovenesc de a folosi expresia „Hai, davai!” atunci când închină un pahar.

separator
658x0_vin

The Huffington Post spune că, indiferent câte monumente vizitezi atunci când călătoreşti, nu vei înţelege oamenii şi cultura lor până când nu vei savura o băutură alături de ei. Însă, înainte de a ciocni un pahar cu noii prieteni, trebuie să cunoşti obiceiurile lor de a bea.

Potrivit site-ului american moldovenii ţin numeroase toasturi în timpul cinei. ”Cel puţin unul înainte de fiecare băutură. Există chiar şi un pahar închinat în ideea de a nu mai continua cu toasturile”, se spune în materialul publicat de The Huffington Post.

Pe de altă parte, în Spania, niciodată nu vei ciocni pahare cu apă – poate doar dacă eşti pregătit pentru blestemul celor şapte ani de partide amoroase ratate.

O tradiţie similară este şi în Republica Cehă, unde petrecăreţii trebuie să se privească în ochi când ciocnesc paharele, dar să nu îşi încrucişeze mâinile. În caz contrar trebuie să se aştepte la acelaşi blestem ca şi petrecăreţii din Spania.

Printre ţările menţionate în acest clasament se numără şi Franţa, unde femeile sunt primele servite cu băutură, iar paharele trebuie să fie pline doar pe jumătate. De asemenea, este considerat un lucru vulgar ca franţuzoaicele să îşi toarne singure băutură în pahar.

Nici Italia nu a fost omisă din acest clasament, The Huffington Post precizând că italienii consumă doar apă sau vin la masă, refuzând băuturi precum berea şi sucul.

Clasamentul include şi alte obiceiuri ciudate de a bea din ţări ca Germania, Olanda, Georgia, Suedia etc.

 

O interpretă a adăugat 10 kilograme în 2 luni!
Articolul anterior
Valentin Yudashkin și-a măritat fiica! Vezi ce rochie a purtat mireasa!
Articolul următor
Alte articole interesante