Nu bea cafea cu lapte. Află de ce!

Atunci când elementele incompatibile sunt consumate împreună, există riscul ca nutrienții să nu se mai asimileze corect. Mai mult, din această combinație pot să rezulte substanțe care provoacă diaree și toxiinfecții ce cresc riscul de cancer. 

separator


Natalia Crigănuţa,
instructor shaping

1.     Lapte și ciocolată

Aceste două alimente combinate provoacă diareea. Calciul din lapte și acidul oxalic din ciocolată formează un compus numit oxalat de calciu, greu de digerat.

2.     Cafea cu lapte

Dacă obișnuiești să adaugi lapte în cafea, atunci te alegi doar cu gustul. Dacă o cafea amară se digeră în 20 de minute, atunci cea cu lapte rămâne și 3 ore în stomac.

3.     Lactatele și mezelurile

Această combinație este cancerigenă. Mezelurile conțin nitrați care în combinație cu acidul organic se transformă în nitrozamină, o substanță ce provoacă cancerul.

4.     Creveții și citricile

Deși se obișnuiește ca felurile de mâncare cu creveți să fie așezate pe masă cu sosuri de fructe exotice, nutriționiștii atrag atenția asupra riscurilor acestei combinații. Creveții conțin o substanță care transformă vitamina C din citrice în arsenic toxic.

Nu bea cafea cu lapte. Află de ce!

5.     Proteina vegetală și cea animală

Laptele de soia conține proteine vegetale, grăsimi, carbohidrați, vitamine, minerale și este sănătos dacă este consumat ca atare. În combinație cu ouăle, carnea sau alte alimente bogate în proteină animală, se încetinește activitatea proteazei, substanța care ajută la descompunerea proteinei pentru a fi digerat.

Sunt atât de diferite, dar au același necaz!
Articolul anterior
Vedeta care arată ca o puștoaică la 45 de ani!
Articolul următor
Alte articole interesante