Nu îl mai cumpăra că e plin de chimicale! Prepară din ingrediente naturale cel mai bun mascarpone

Brânza mascarpone este un preparat cremos, derivat din lapte de vacă, folosit mai ales la preparea faimosului desert italian tiramisu. Numele provine de la cuvântul mascherpa, dialect italian care indică ricotta sau smântână. În mod tradiţional mascarpone a fost produs numai în timpul sezonului rece. În prezent însă acesta se găseşte în comerţ tot anul şi arată ca o cremă constentă alb-gălbuie deschisă, cu gust dulce şi conţinut înalt de grăsime, în jur de 60-75%.

separator

maxresdefault

Preparatul se foloseşte în stare proaspătă pentru a găti prăjituri, dulciuri, în combinaţie cu alte ingrediente, precum  lichior, zahăr, cacao, ouă, biscuiţi. Mascarpone în calitate de produs alimentar are tendinţă de a se râncezi foarte rapid. Se mai presupune că preparatul din comerţ, pe lângă smântână, ar conţine acid tartric, acid citric, alţi conservanţi sintetici, emulgatori, de aceea este întotdeauna potrivit dacă alegi să găteşti singură un produs acasă.

Reţetă de mascarpone de casă, gata în 10 minute, din două ingrediente:

– 500 ml smântână dulce pentru frișcă (să nu fie ultrapasteurizată);
– 1 lingură zeamă de lămâie

yyyPreparare:

1. Vei avea nevoie de un termometru de bucătărie, o sită cu găuri mici și niște tifon curat.

2. Într-o crăticioară, la foc mediu, adu la fierbere smântâna pentru frișcă, ar trebui să ajungă la 180 de grade Celsius, temperatură în jurul căreia este indicat să o menții. Lasă să fiarbă la această temperatură vreo 3 minute, adaugă zeama de lămâie, amestecă ușor și mai lasă încă alte 3 minute.

3. Îndepărtează  de pe foc și lasă să se răcească la temperatura camerei, în jur de 30 de minute. Pune brânza în tifonul curat și pe acesta în sită și pune-o la scurs deasupra unui castron. Pune totul la frigider peste noapte, să se strecoare zerul. A doua zi vei avea o brânzică dulce, densă și cremoasă, numai bună de folosit pentru cele mai delicioase deserturi.

sursa

Liviu Vârciu o cere în căsătorie pe Nicoleta Nucă!
Articolul anterior
Ziua Internaţională a Mamei a fost celebrată la Chişinău! Poze de la eveniment
Articolul următor
Alte articole interesante