Nu știai acest lucru despre semințe și nuci!

Cercetătorii afirmă că nucile şi seminţele sunt înzestrate natural cu o enzimă care împiedică creşterea şi proliferarea lor până când acestea nu ajung la lumina soarelui, apă sau sol. De aceea, seminţele de floarea soarelui din dulap nu mucezesc şi nu germinează, spune Sarah Britton, nutritionist din Copenhaga.

separator
109879l-640x0-w-4d445232

Când mâncăm nuci crude, ingerăm, de asemenea, inhibitorii enzimei care împiedică sămânța să germineze. ,,Aceşti inhibitori sunt activi şi în interiorul tractului digestiv şi împiedică absorbţia vitaminelor și mineralelor’’, subliniază nutriţionistul Sarah Britton.

,,Ei bine, pur și simplu, înmoaie nucile sau seminţele în puțină apă, înainte de a le consuma, iar inhibitorii enzimatici vor fi dezactivaţi. În acest mod, vei beneficia mai mult de valoarea nutritivă a acestora’’.

seminte_39eb153234

Pune un pumn de migdale, nuci sau seminţe de floarea soarelui în apă, peste noapte şi vei consuma trei ori mai multe vitamine şi minerale. Acelaşi lucru este valabil şi pentru seminţele de in sau cele de susan.

 

Uimitor! Ce s-a întâmplat cu un băiat care a stat timp de 12 ani în comă
Articolul anterior
Top 5 tendinţe în machiaj pentru 2015
Articolul următor
Alte articole interesante