Consumul regulat de nuci şi alune previne îmbătrânirea

Nucile și alunele fac parte din categoria celor mai sănătoase alimente. Calitățile nutritive extraordinare ale acestor alimente au fost recunoscute încă din timpuri străvechi, în majoritatea culturilor. Anticii greci considerau nucile, alunele și migdalele a fi mâncarea zeilor.

separator
Nucile și alunele sunt un bun substitut pentru carne

Ele fac parte din familia fructelor oleaginoase și  sunt alimente recomandate consumului zilnic, deoarece conțin grăsimi sănătoase, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, seleniu, fier, calciu, acid folic, proteine şi fibre, vitaminele (A,E, B1, C).

imagesNucile cu toate varietățile lor (nuci pecan) și alunele (arahide, alune de pădure), migdalele, fisticul sunt o importanta sursă de energie, datorită conținutului mare de antioxidanți, nutrienți, minerale și vitamine.

O dietă zilnică echilibrată, care include și consumul de nuci, alune sau alte fructe oleaginoase, reduce nivelul colesterolului și protejează împotriva eventualelor boli ale inimii, a apariției diabetului și au un rol semnificativ în prevenția îmbătrânirii. De asemenea, au un rol important în menținerea unui sistem imunitar sănătos, protejând organismul împotriva unor forme de cancer.

alune-si-nuci-snacksExistă dovezi conform cărora consumul de nuci și alune este responsabil pentru creșterea nivelului de serotonină. După cum știm, serotonina, supranumită și hormonul fericirii, e responsabilă în organism cu starea de bine, de satisfacție. De aceea, consumul de oleaginoase este recomandat în diete și cure de slăbire, pentru că susbstituie nevoia de a mânca.

Este recomandat consumul de nuci în combinație cu legume sau alimente cu puține calorii. Nu este recomandat ca acestea să fie consumate cu carne. Vegetarienii consumă zilnic aceste alimente, deoarece sunt un bun substitut pentru carne, fiind bogate în minerale, acizi grași și alte elemente nutritive.

60677458

Ceea ce trebuie să reținem este faptul că includerea acestor alimente în dieta zilnică are numeroase beneficii, atât din punct de vedere fizic, dar și psihic, contribuind la obținerea unui tonus mental bun. Este însă important să nu exagerăm și să ne limităm la o cantitate adecvată deoarece au un număr ridicat de calorii.

Sursa

Cine din interpreți câștigă cel mai bine la nunți
Articolul anterior
Confesiunile unei femei ce suferă de bulimie
Articolul următor
Alte articole interesante