O alimentație nocivă – te indispune

Dacă crezi că o porție de cartofi-free te va binedispune, greșești. Un studiu efectuat în Pennsylvania a demonstrat că o alimentația periculoasă, chiar dacă este gustoasă, influențează starea ta de spirit în rău. În special, acest lucru se observă la femei.

separator
O alimentație nocivă – te indispune

18_Crenvusti_shutterstock_93865e84d7Cercetătorii au testat 131 femei tinere. Acestea au fost întrebate despre alimente. Doar o mică parte dintre ele erau preocupate de felul cum arată, de cât și ce mănâncă. Interesant, însă, este faptul că discuția despre alimentele nocive le indispunea. Această cercetare este legată de un alt studiu, care a demonstrat că la persoanele care consumă frecvent alimente nocive (procesate, prăjite, cu aditivi alimentari și coloranți) crește cu 51% riscul apariției depresiei.

Desigur o alimentație greșită ne influențează starea generală de sănătate: începând cu sistemul digestiv, sistemul cardiovascular până la sistemul nervos – toate organele sunt afectate. Iar dacă nu renunțăm la aceste obiceiuri alimentare, atunci riscăm ca peste câțiva ani să ne trezim cu diverse boli grave, pentru că se generează un lanț întreg de boli și dezechilibre, iar organismul nostru nu le poate face față.

femeie_vegetale

cartofi-prajiti-2Iar faptul că un regim alimentar greșit ne indispune, nu poate fi alt fel, deoarece consumul produselor procesate termic sunt lipsite de vitamine și minerale, în schimb au o doză mare de calorii și grăsimi. Astfel, plăcerea ta de a consuma o porție de cartofi prăjiți nu va dura mult, pentru că organismul tău va fi lipsit de nutrienții necesari care îi furnizează energie, respectiv vei deveni obosită, lipsă de concentrare și fără chef de a mai face ceva.

Nicu Țurcanu – vi(ru)sul oricărei femei
Articolul anterior
Un colier original pentru ținutele office!
Articolul următor
Alte articole interesante