O cură cu grâu verde este puternic detoxifiantă şi reglează hormonii feminini

Când vine vorba de vitalitatea şi imunitatea organismului, puţine remedii se iau la întrecere cu niște grâu proaspăt germinat. Seminţele încolţite înmagazinează cam aceiaşi nutrienţi pe care îi găsim în planta matură, numai că în acest stadiu sunt de mai bună calitate şi mai numeroşi, în formă concentrată, având efect antioxidant mai puternic şi efecte benefice inegalabile pentru sănătate.

separator

11_9_art_Wheatgrass_Glass_web1

Cum obţii grâu verde

Pune într-o farfurie adâncă şi suficient de lată cinci, şase linguri cu bobiţe de grâu nedecorticat, după ce le-ai spălat bine cu apă rece. Acoperă cu apă plată şi înlocuieşte cu alta proaspătă de trei ori în prima zi. Păstrează într-un loc ferit de curent, la lumină. Spală din nou grâul şi, după două, trei zile, când bobiţele capătă mici rădăcini şi colţişori, scurge apa şi poţi folosi germenii de grâu ca atare sau daţi prin blender, cinci, şase linguri pe zi, cu puţină miere. Remediul este excelent şi pentru copii, câte una, două linguri zilnic dacă au peste şapte ani, una, două linguriţe dacă au 1-3 anişori.

Grâul verde îl obţii lăsând germenii să se dezvolte mai multe zile, până când tulpinile verzi ajung la 10-15 cm. Atunci le poţi recolta şi prepara sub formă de suc, folosind storcătorul. Consumă-l proaspăt, 50 ml pe zi (doza porneşte de la 1-2 linguri şi ajunge la 5-6). Poate fi introdus odată cu diversificarea în dieta bebeluşilor mai mari de şase luni, începând cu câteva picături, dar nu mai mult de o lingură până la un an. Sucul verde este un remediu mai uşor de asimilat comparativ cu grâul încolţit.

  • conţine vitaminele A, B, C,E, K
  • bogat în fosfor, magneziu, calciu
  • uşor de asimilat de organism
  • simplu de introdus în alimentaţia zilnică

Reglează hormonii feminini

Estrogenii vegetali pe care îi conţine recomandă grâul în tratamentul infertilităţii feminine; dacă nu reuşeşti să rămâi însărcinată, o astfel de cură ajută organele reproducătoare să funcţioneze optim. Este ideal în timpul alăptării. De asemenea, stimulează buna funcţionare a tiroidei.Tot grâul te ajută când se apropie menopauza: după 40 de ani, ia germeni de grâu sau suc de grâu verde zece zile în fiecare lună şi poţi amâna dispariţia ciclului menstrual, plus că vei suporta mai bine simptomele, când ele apar. Nu este indicat însă în caz de sângerări menstruale abundente sau la debutul menopauzei, când simptomele sunt în toi.

Consumă sucul de grâu verde imediat după preparare! Altfel, i se diminuează proprietăţile.

germeni_de_grau1

Sânge curat, perfect echilibrat

O cură cu grâu verde este puternic detoxifiantă, curăţând sângele de impurităţi. Elimină cheagurile de sânge, reglează nivelul colesterolului şi tensiunea arterială, contribuie la oxigenarea celulelor, ţine glicemia sub control, fiindu-le de mare ajutor şi dibeticilor. Este un aliment alcalin, ce reduce aciditatea din organism şi scade riscul de boli. Grâul verde are efecte extraordinare în caz de anemie, fierul pe care îl conţine din plin fiind indispensabil în formarea globulelor roşii. Revitalizează organismul, efectul energizant fiind vizibil în prima săptămână de la administrare. Poţi îmbunătăţi gustul sucului de grâu combinându-l cu alte sucuri naturale, precum cel lămâie sau din alte verdeţuri.

Întăritor pentru copii

Cei mici nu se dau în vânt după pastile, însă bobiţele de grâu cu miere s-ar putea să le placă. Tratamentul este util mai ales în întârzierile de creştere şi trebuie să dureze două săptămâni, urmate de altele două de pauză. În anemie, dă-i dimineaţa câte un pahar cu lapte în care adaugi trei linguriţe cu grâu încolţit şi o linguriţă cu miere. Alături de grâu, include-i în meniu spanac, ţelină, pătrunjel, fructe proaspete şi uscate.

În ce probleme de sănătate poate fi un adjuvant:

  • probleme hepatice
  • afecţiuni oculare
  • migrene
  • astm
  • alergii
  • imunitate scăzută
  • tromboflebită
  • tumori
  • infecţii recidivante
  • stări depresive
  • nervozitate
  • eczeme
  • acnee

Shake-uri delicioase cu grâu

Dacă nu te tentează gustul sucului de grâu verde simplu, îl poţi consuma în diverse combinaţii. Iată trei variante pline de vitamine pentru micul dejun, toate ingredientele urmând a fi date prin blender:

  • o mână de tulpini verzi de grâu, un măr, un kiwi, o linguriţă cu drojdie, o lingură cu miere, două linguri cu apă;
  • o mână de tulpini verzi de grâu, ½ avocado copt, câteva frunze de spanac, câteva frunze de leurdă, două linguri cu apă;
  • o mână de tulpini verzi de grâu, o banană, câteva cuburi de ananas, două linguri cu apă.

Adaugă grâu în orice salată!

O cură detoxifiantă pe bază de salate e mai mult decât bine-venită la început de primăvară. Ai grijă să incluzi zilnic în meniu un astfel de preparat sănătos, pe bază de: orice verdeţuri îţi sunt pe plac (leurdă, urzici, spanac, salată verde, rucola, pătrunjel), două linguri cu grâu încolţit, cinci nuci mărunţite, zeamă de lămâie, ulei de măsline, sare şi piper. Dacă nu te interesează o cură drastică, poţi adăuga grâul şi în salatele obişnuite de legume, chiar dacă includ carne sau brânzeturi.

Sursa

Consumul de pește te-ar putea ajuta să pierzi în greutate. Sfaturi utile pentru o siluetă de invidiat

Consumul de pește te-ar putea ajuta să pierzi în greutate, spun nutriționiștii. Sezonul de vară se apropie și femeile sunt tot mai preocupate de silueta lor. Pierderea în greutate nu este benefică doar pentru aspectul fizic, ci și pentru sănătatea organismului.

Peștele se încadrează pe lista cu alimente sănătoase și cu multiple beneficii pentru organism. Se prepară ușor și poate fi integrat într-o mulțime de rețete simple și delicioase. Peștele este bogat în nutrienți care te pot ajuta să-ți îmbunătățești sănătatea, dar și să pierzi în greutate.

Consumul de pește te-ar putea ajuta să pierzi în greutate

Peștele este o parte esențială a dietei mediteraneene. Mulți nutriționiști sunt de părere că această dietă este esențială pentru a pierde în greutate și că peștele este o parte importantă a succesului pe care îl poți avea în lupta cu kilogramele în plus.

Fiind o sursă excelentă de proteine, peștele te poate ajuta să te simți plină pentru o perioadă mai lungă de timp. În felul acesta poți să controlezi mult mai ușor aportul de calorii pe care îl consumi zilnic.

O dietă săracă în proteine te va face să te simți tot timpul flămândă, ar acest lucru poate duce la consumul de gustări rapide, dar nesănătoase. Proteinele de înaltă calitate pot ajuta, de asemenea, la o digestie mult mai bună.

Peștele gras, precum somonul, este bogat în acizi grași Omega-3 care sprijină sănătatea inimii, îmbunătățesc digestia și îți conferă senzația de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp.

Mai jos găsești și alte motive pentru care consumul de pește te-ar putea ajuta să pierzi în greutate.

Vei consuma mai puține grăsimi nesănătoase prin introducerea peștelui în dieta ta

Nutriționiștii sunt de părere că vei ajunge să consumi mai puține grăsimi nesănătoase dacă incluzi peștele în dieta ta. Spre deosebire de carnea roșie, carnea albă de pește este mult mai sănătoasă.

Peștele este sărac în calorii, dar bogat în alți nutrienți esențiali. În plus, peștele se potrivește cu o mulțime de garnituri delicioas eși sățioase.

Cel mai adesea nutriționiștii recomandă somonul. Acesta este considerat un pește cu valori nutritive excelente pentru persoanele care își doresc să piardă în greutate. 

Peștele este sărac în calorii, dar bogat în nutrienți

Pe lângă proteine și acizi grași Omega-3, peștele mai are și alte beneficii în lupta împotriva kilogramelor în plus.

Peștele este sărac în calorii, ceea ce înseamnă că poate fi integrat cu ușurință într-un plan de slăbire. O porție de pește poate conține chiar și 30 de calorii.

Peștele este sursa de proteine cu cele mai puține calorii. O bucată de carne de vită poate conține chiar și 56 de calorii. Specialiștii recomandă să gătești peștele fără să folosești alte surse extra de grăsime.

Cel mai bine este să-l prepari la cuptor, la grătar sau fiert. În felul acesta te vei asigura că ai pe masă un meniu echilibrat. Dacă îți dorești să experimentezi în bucătărie, atunci poți încerca rețete de sushi. Este o metodă ideală de a integra peștele în dieta ta.

Peștele ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge

Nivelul zahărului din sânge joacă un rol esențial când vine vorba de pierderea în greutate. O sursă de proteine, precum peștele, poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Peștele gras, precum somonul sau tonul, ajută inclusiv la îmbunătățirea sănătății inimii. Pe lângă pierderea în greutate, vei avea un corp mult mai sănătos și mai puternic.

Dieta trebuie completată de un stil de viață sănătos. Astfel, specialiștii recomandă ca exercițiile fizice să nu facă excepție din programul de slăbire a oricărei persoane.

sursa

Un gigant românesc, apărut pe piață, se bate direct cu McDonald’s și KFC!

Lanțul românesc de fast food FRYDAY, condus de antreprenorul sucevean Lucian Florea, își continuă ascensiunea rapidă pe piața alimentară locală, confruntându-se direct cu giganții mondiali KFC și McDonald’s, scrie mesajul.ro.

Cu o investiție de peste 1,5 milioane de euro, FRYDAY a inaugurat cel mai recent restaurant în Vaslui, o unitate de tip drivethru specializată în burgers și fries, conform informațiilor furnizate de BussinesMagazin.

Lucian Florea, fondatorul lanțului, a declarat că acesta este doar începutul unei extinderi agresive. În următoarele două luni, FRYDAY va deschide alte trei restaurante în Pitești, Sibiu și Galați, urmând ca până la finalul anului să mai fie inaugurate încă trei unități.

„Până în iunie, planificăm să deschidem alte trei restaurante în Pitești, Galați și Sibiu, investind peste 1,3 milioane de euro. Scopul nostru este să ajungem la 15 unități până la finalul acestui an, consolidându-ne prezența în orașe noi, precum Galați, Pitești și Sibiu, dar și extinzându-ne în orașele în care deja suntem prezenți, cum ar fi Timișoara și București”, a declarat Florea.

FRYDAY, care are în prezent unități în mall-urile din București, Iași, Timișoara, Târgu Mureș, Oradea, Alba Iulia, Craiova și Arad, își propune să accelereze ritmul de expansiune și să își crească cifra de afaceri de peste trei ori față de anul precedent, estimând un bilanț de peste 70 de milioane de lei pentru acest an.

„Anul 2024 este un an în care vom apăsa pedala accelerației și pe care îl proiectăm cu o creștere a cifrei de afaceri de peste trei ori față de 2023. Avem un forecast de peste 70 de milioane de lei pe bilanțul din acest an”, a adăugat Florea.

Pentru a susține această expansiune rapidă, FRYDAY își propune să-și consolideze resursele de middle și top management, iar recrutarea va fi făcută prin intermediul unui proces de headhunting, pentru a asigura succesul planurilor extrem de agresive pentru 2025, care vizează deschiderea unei locații noi în fiecare lună, totalizând 12 noi locații în acel an.

Cea mai bună dietă care reduce riscul de cancer și boli de inimă

Dieta care reduce riscul de cancer și boli de inimă. Dr. Walter Willett, profesor de epidemiologie și nutriție la Harvard T.H. Chan School of Public Health și profesor universitar la Harvard Medical School din Boston, vorbește despre cea mai bună dietă care reduce riscul de cancer și boli de inimă.

„Acesta este un studiu important, deoarece confirmă faptul că principiile dietei mediteraneene tradiționale (care a fost studiată cel mai intens) pot fi aplicate și altor culturi”, potrivit Dr. Walter Willett.

Dieta Atlantică, „verișoara” dietei mediteraneene, poate conține câteva indicii pentru o mai bună sănătate a inimii și un risc mai mic de a muri prematur din cauza cancerului sau bolilor de inimă.

Dieta care oferă numai beneficii

„Aceasta este o dovadă a faptului că o astfel de dietă, care pune accentul pe aprovizionarea locală în măsura în care este posibil, oferă beneficii atât oamenilor, cât și planetei. Aceasta este o concluzie bună”, a afirmat dr. Katz.

Aceasta include pește proaspăt, puțină carne roșie, lactate, leguminoase, legume proaspete, cartofi consumați în supe de legume, pâine integrală și un consum moderat de vin. Apreciata dietă mediteraneană e bazată pe plante, cu accent pe fructe și legume, cereale integrale și fasole.

Dieta bazată pe plante, conform studiului, ajută la combaterea diabetului și la creșterea în greutate. Carnea roșie este folosită doar pentru a da savoare unui fel de mâncare, iar peștele gras cu ouă, lactatele și carnea de pasăre se consumă în porții mult mai mici. În plus, se pune accentul pe mâncarea gătită în casă.

Conform unui studiu publicat în luna decembrie a anului 2023, s-a constatat că dieta Atlantică a redus riscul de deces din orice cauză pe o perioadă de 14 ani în Spania, Cehia, Polonia și Marea Britanie, în cazul persoanelor cu boli cronice severe. De asemenea, a redus riscul de deces din cauza cancerului și a bolilor cardiovasculare pentru aproape 36.000 de persoane participante la studiu cu vârste cuprinse între 18 și 96 de ani.

Consumul de mai mult pește, fasole și legume este, de asemenea, asociat cu scăderea nivelului de proteine, un semn de inflamație în organism.

sursa

Dacă trăiesc împreună, oamenii încep să semene!
Articolul anterior
Veronica Ghimp este însărcinată şi ştie deja ce ascunde în burtică
Articolul următor