O familie din Călărași, despăgubită cu mii de euro după ce s-a intoxicat cu apă infestată băută de la robinet

Republica Moldova va achita 4.000 de euro drept prejudiciu moral unei familii din Călărași care a ajuns cu intoxicație gravă la spital. Mama și fiica au băut apă de la robinet, iar instanța a stabilit că țeava care asigura mai multe familii cu apă fusese defectă și astfel mai multe reziduuri au intrat în circuitul apei.

separator

cedo-1Mama și fiica acesteia au ajuns la spital cu diaree acută gravă, unde s-au tratat timp de două săptămâni.

Deși instanțele naționale au stabilit, într-un litigiu cu furnizorul de apă local, că acesta din urmă se face vinovat, mărimea prejudiciului stabilit a fost de 10.000 de lei, deși familia a solicitat 100.000 de lei. Curtea de Apel a considerat că și această sumă este prea mare și a stabilit că reclamantului îi sunt suficienți și 5.000 de lei.

Totuși, reclamantul s-a plâns în fața CEDO.

CEDO a precizat că nu este suficient ca autoritățile să lipsească persoana de statutul său de victimă, ci să acorde și o satisfacție echitabilă.

Având în vedere materialele dosarului, Curtea a constatat că a avut loc ingerinţă în drepturile reclamantului protejate de Articolul 8 din Convenţie, din motiv că a fost afectată integritatea fizică a acestuia de un mediu nesănătos.

Reclamantul a pretins 50.000 de euro, însă Curtea a stabilit că o satisfacție echitabilă în raport cu suferințele produse se încadrează în suma de 4.000 de euro, potrivit bizlaw.md.

Miss Islanda a renunțat la un concurs deoarece a fost impusă să țină foame
Articolul anterior
Vrei să-ți crească mai repede părul? Uleiul din rădăcină de brusture este remediul perfect
Articolul următor