O linguriţă pe zi din acest condiment reduce grăsimea de sub piele şi din sânge. Studiu

Cercetătorii iranieni au descoperit ce condiment ajută la săbit, cât și la reducerea coelsterolului din sânge.Este vorba de semințele de chimion, care sunt folosite de secole pentru proprietățile lor medicinale. Chimionul nu trebuie confundat cu chimenul. Sunt două condimente diferite. Seminţele de chimion sunt mai iuţi şi mai deschise la culoare.

separator
chimion vs chimen

Studiul efectuat de oamenii de știintă de la Universitatea Medicală Iraniană Shahid Sadoughi arată că persoanele care consumă o singură linguriță de chimion pe zi, își reduc în mod vizibil grăsimile din sânge și din corp.

În urma experimentului, cercetătorii au ajuns la concluzia ca femeile care au mâncat câte un iaurt sărac în grăsimi în combinație cu o linguriță de semințe de chimion, și-au redus în mod vizibil Indicele de Masă Corporală, dar și nivelul colesterolului din sânge.

Chimionul ajută la pierderea a 13 kg în 3 luni

La finalul celor 3 luni de studiu, femeile care au consumat chimion au pierdut cu 3 kg mai mult decât femeile din celălalt grup, dintr-un total de 13 kg pierdute în acest interval.

Mult mai impresionant este faptul că femeile din grupul care au luat chimion au prezentat o scădere semnificativă a țesutului adipos (grăsime corporală) cu 14.64%
—aproape triplu decât 4.91% – procentul înregistrat în cazul celuilalt grup.

Au existat și alte beneficii, la nivelul sănătății interne a corpului. La femeile care au luat chimion, nivelul trigliceridelor (grăsimile nesănătoase din sânge) au scăzut cu 23 de puncte, comparativ cu celălalt grup (5 puncte). Inclusiv nivelul colesterolului rău a scăzut cu 10 puncte în urma consumului de chimion.

chimion

Cum funcționează

Cum anume se explică aceste schimbări dramatice în ceea ce privește greutatea corporală și grăsimea din sânge și celule după consumul acestui condiment banal?

În primul rând, trebuie să spunem despre chimion că este foarte bogat în fitosteroli, substanțe chimice din plante care inhibă absorbția colesterolului în corp.

Întrucât aceasta este prima cercetare de acest gen, menită să arate că chimionul are beneficii asupra greutății corporale, autorii studiului speculează de asemenea faptul că acest condiment, la fel ca și altele, crește temporar rata metabolică.

Cum se administrează

Pentru a beneficia de aceste efecte, puteți folosi același mod de administrate ca femeile participante la studiu: 1 linguriță de pulbere de chimion (măcinat prin râșnița de cafea), amestecat într-un păhărel de iaurt simplu.

 

Ce provoacă balonarea şi constipaţia?
Articolul anterior
Îngrozitor! A plecat în vacanţă şi şi-a lăsat copilul de cinci luni acasă
Articolul următor
Alte articole interesante