Obiceiuri la cină care te îngraşă

Când vine vorba de a slăbi, contează modul în care serveşti fiecare masă a zilei, dar CINA – va câştiga de fiecare dată, cu siguranţă, premiul pentru ,,indulgenţă’’.

separator
652x450_115856-de-ce-este-cina-in-familie-importanta-pentru-copil

Iată câteva obiceiuri la o cină, care vor avea mereu tendinţa să-ţi deraieze eforturile de a slăbi:

Să transformi cina în cea mai consistentă masă a zilei
Să ingeri la cină mai multe calorii, din necesarul zilnic de care ai nevoie, în detrimentul meselor de la prânz şi dejun, este un lucru pe care nu poţi să-l admiţi dacă vrei să slăbeşti, întrucât, la sfârşitul unei zile, în care ai fost mai mult înfometată, statutul hormonal al organismului este pus într-o stare de ,,alertă’’, aşteptând ca tot ce vei mânca la cină, să pună sub formă de grăsimi în depozite.

Să mănânci chiar înainte de a merge la culcare
Experţii în nutriţie ne sfătuiesc să luăm cina cu cel puţin trei ore înainte de culcare. Stomacul plin, înainte de somn, îngreuiază digestia, tulbură somnul, iar acest lucru este în defavoarea ta, dacă, mai ales, eşti bine intenţionată pentru un regim de slăbire.
Potrivit unui studiu recent de la Universitatea Northwestern, oamenii care iau cina în jurul orei 10 seara, consumă cu 248 de calorii mai mult decât cei care mănâncă mai devreme.

Să bei cafea la cină
Oricând! Dar numai nu la cină! Cafeaua te împiedică să adormi liniştit, iar tu ai nevoie să fii odihnită şi să dormi suficient pentru a putea slăbi.

Cină încărcată cu carbohidraţi
Ai putea să mănânci paste, cartofi sau pâine la o cină, însă ingestia excesivă de carbohidraţi la cină ar putea să varieze brusc nivelul de glucoză în sânge şi să cauzeze hiperinsulinemie, iar acest lucru este indezirabil, dacă urmăreşti să slăbeşti pe termen lung şi să poţi menţine greutatea. O porţie de carne sau peşte negras, asociat cu o salată de legume, este potrivită pentru o cină.

Cina – în faţa televizorului
S-a stabilit că un atare mod de luare a mesei predispune către mâncatul excesiv, putând să te determine, chiar, să mai adaugi în farfurie. În plus, fiind concentrată în altă parte, nu vei conştientiza cât mănânci.

Bucate sărate la cină
Încearcă să eviţi bucatele sărate în general dar, mai ales, la cină, dacă urmăreşti să slăbeşti. În schimb poţi adauga piper sau alte tipuri de mirodenii uscate.

Ieşitul la o cină în companie
Dacă ţi-ai pus în gând să slăbeşti, ieşitul de seară, mai ales sistematic, la restaurant te va distorsiona din cale.  Mesele de restaurant pot fi bogate în prăjeli şi grăsimi de care să nu fii conştientă. În plus,  berea, pizza, alunele, deserturile, sucurile dulci, băuturile carbogazoase consumate seara sau nocturn împiedică procesul de slăbire.  Totodată, s-a demonstrat că mesele luate în compania prietenilor, sau a mai multor comeseni, cresc mai mult şansele de îngrăşare, decât cele luate separat. În acest caz, vei fi nevoită să faci abstracţie de căt mănâncă ceilalţi, dar … poate deveni mai greu.

Multă sănătate!

Fiica lui Adrian Ursu și a Irinei Negară a împlinit 6 ani! Uite ce tort i-a pregătit mama ei
Articolul anterior
Cum să-ţi usuci părul mai repede şi să-l protejezi de căldură
Articolul următor
Alte articole interesante