Opt alimente care devin toxice dacă le reîncălzeşti

Unele alimente îşi schimbă compoziţia şi îşi pierd proprietăţile nutritive, multe dintre ele devenind toxice dacă sunt reîncălzite.

separator

Ciupercile
Ciupercile sunt cel mai bune pentru organism atunci când sunt consumate imediat după preparare, iar în cazul în care rămân neconsumate, cel mai bine ar fi să le mâncăm reci. Acest lucru este valabil şi în cazul în care au fost preparate supe sau mâncăruri ce conţin ciuperci. Atunci când sunt reincălzite, ciupercile îşi schimbă compoziţia de proteine şi implicit gustul. Datorită schimbării acestor compoziţii pot să apară o varietate de probleme digestive (balonari, crampe abdominale, diaree), iar beneficiile lor asupra sănătăţii vor fi practic inexistente.

mancare-ciuperci-smantana

Carnea de pui
La fel ca ciupercile, carnea reincalzită îşi schimbă compoziţia proteinelor. Prin urmare, nu este recomandabilă o reîncălzire la temperaturi ridicate, a cărnii de pui care conţine mai multe proteine decât carnea roşie. Dacă eşti consumator de carne, mai bine o mănânci rece decât să o reîncălzeşti.

Cartoful
Cartoful este un aliment extrem de nutritiv pe care nu ar trebui să îl reîncălzim pentru că îşi va pierde din proprietăţi, devenind chiar toxic. Manâncă-l imediat după preparare sau chiar rece – atunci acesta are cel mai mare procent de amidon care îţi va da acel sentiment de saţietate pentru mai mult timp.

Spanacul
Spanacul este un aliment cu un procent ridicat de nitraţi, care în momentul reîncălzirii se transformă în nitriţi. Acestea sunt potenţial cancerigeni pentru corpul uman. Aşadar cel mai indicat ar fi să mâncaţi spanacul imediat după ce a fost gătit, pentru a vă bucura de beneficiile spanacului.

Sfecla
În acelaşi fel se procedează şi cu sfecla. Aceasta conţine nitraţi , iar în momentul în care va fi reîncălzită, se vor transfoma în nitriţi.

Supe_RestauranteDeLux.ro_34

Ţelina şi morcovul
Ţelina, una dintre cele mai frecvent utilizate legume la prepararea supelor, trebuie întotdeauna scoasă din supe după ce a fost gătită, împreună cu morcovii, sau trebuie mâncate proaspat preparate. De asemenea, aceste doua legume conţin nitrati. Puteţi reîncălzi supa dacă scoateţi din ea ţelina şi morcovii.

Ouă
Ouăle sunt alimentele cu cel mai mare risc în momentul în care sunt reîncalzite, întrucât acestea vor deveni toxice în momentul reîncălzirii la temperaturi ridicate. Nu se aplică produselor alimentare în cazul în care ouăle sunt folosite la prepararea sosurilor, ci se referă la felurile de mâncare în care sunt implicate ouă fierte sau prăjite.

Sursa

Părinţi, căţăraţi pe blocuri ca să transmită fiţuici la examene
Articolul anterior
Unde ajung banii din cutiile pentru donaţii amplasate în magazine
Articolul următor
Alte articole interesante